مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به توسعه کشت انتظاری و پاییزه حبوبات در استان زنجان از افزایش ۳۰ درصدی عملکرد حبوبات در کشت انتظاری و پاییزه خبر داد.

توسعه کشت انتظاری و پاییزه حبوبات در استان زنجان/ افزایش ۳۰ درصدی عملکرد حبوبات در کشت انتظاری و پاییزهمدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، گفت: ارتقای بهره‌وری یا به عبارتی افزایش تولید در واحد سطح و کاهش هزینه‌های تولید از سیاست‌ها و اولویت‌های بخش کشاورزی استان زنجان به شمار می‌رود و دستیابی به این مهم در حوزه تولید حبوبات در استان با توسعه کشت‌های «پاییزه» و کشت «انتظاری» امکان پذیر است.

عامری با اشاره به مرسوم بودن کشت بهاره و سنتی حبوبات در استان زنجان تصریح کرد: عملکرد حبوبات از جمله عدس و نخود در کشت‌های بهاره و سنتی به دلیل کوتاه بودن دوره رشد پایین بوده و بارندگی‌های پاییزه نیز در این روش از دسترس خارج می‌شود.

وی عنوان کرد: در کشت پاییزه که عمدتا آذر ماه انجام می‌گیرد، انتخاب رقم مناسب بسیار حایز اهمیت است و در این راستا در کشت نخود استفاده از ارقام «سعید» و «آنا» که از عملکرد مناسبی برخوردارند به کشاورزان استان زنجان توصیه می‌شود.

عامری خاطرنشان کرد: در کشت انتظاری یا خفته نیز که عمدتا نیمه نخست اسفند ماه انجام می‌شود، اطلاع از شرایط آب و هوایی بسیار حایز اهمیت است به طوری که باید از پایین آمدن دما اطمینان حاصل کرده و مطمئن شد که احتمال جوانه زدن گیاه وجود ندارد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان بیان داشت: در کشت انتظاری حبوبات با مساعد شدن شرایط آب و هوایی در اولین فرصت کشت انجام گرفته و بذر در داخل خاک قرار داده می‌شود به طوری که به محض آغاز بارش‌های اواخر زمستان و اوایل بهار، گیاه به تدریج جوانه زده و سر از خاک بیرون می‌آورد.

وی تصریح کرد: در کشت‌های بهاره در مناطق مختلف استان زنجان همه ساله معمولا در اوایل بهار به دلیل بارش‌های بهاره امکان وارد شدن به مزرعه وجود ندارد و این موضوع سبب می‌شود عمده بارندگی‌ها از دسترس خارج شود. در حالیکه استفاده حداکثری از بارندگی‌ها، حسن و مزیت بزرگی برای کشت انتظاری و پاییزه محسوب می‌شود.

عامری با بیان اینکه نتایج تحقیقات و بررسی‌های انجام گرفته در مرکز تحقیقات در زمینه کشت انتظاری و پاییزه حبوبات در استان زنجان بسیار رضایت‌بخش بوده است، اضافه کرد: در کشت انتظاری نخود چهار رقم «عادل»، «آزکان»، «منصور» و «اوکسو» و در کشت انتظاری عدس رقم «بیله سوار» به کشاورزان استان توصیه می‌شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به استقبال خوب کشاورزان استان از کشت انتظاری و پاییزه حبوبات، از افزایش حداقل ۳۰ درصدی عملکرد حبوبات در این روش نسبت به کشت بهاره خبر داد و خاطرنشان کرد: امسال بالغ بر ۲۴۳ هکتار از اراضی استان به کشت پاییزه نخود و عدس دیم اختصاص پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود سطح کشت انتظاری حبوبات در استان نیز به ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار برسد.

وی در ادامه کشت مکانیزه حبوبات در استان زنجان را مورد تاکید قرار داد و در تشریح مزایای کشت مکانیزه گفت: بالاترین هزینه کشت و تولید حبوبات مربوط به برداشت آن است که با کشت مکانیزه، علاوه بر اینکه بذور به طور یکنواخت در داخل خاک قرار گرفته و با امکان برداشت مکانیزه آن هزینه‌ها کاهش می‌یابد، از طریق افرایش تولید در واحد سطح عملکرد مناسبی نیز حاصل خواهد شد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در پایان بر استفاده از دستگاه‌های خاکورزی حفاظتی یا بذرکار کشت مستقیم در کشت حبوبات در مناطق مختلف استان تاکید کرد.

انتهای پیام/ن
 

افزایش عملکرد حبوبات در کشت انتظاری و پاییزه

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.