به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش به اتفاقاتی که در اردیبهشت ۹۷ در عرصه موسیقی کشورمان رخ داد، اشاره میکنیم.
اردیبهشت ماه بسیاری از موزیسینهای مشهور جهان به ایران آمدند. نیکولا پیووانی و لودویکو اینائودی دو موزیسین بزرگ ایتالیایی به ایران آمدند و کنسرت برگزار کردند. پیووانی که سابقه دریافت اسکار را دارد و آهنگهای ماندگاری را برای فیلمهای بزرگ سینمایی تولید کرده است، در تالار وحدت به روی صحنه رفت. او مهمان سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر بود.
لودویکو اینائودی که با موسیقی تصویری که برای قطب شمال و حفظ محیط زیست آن جا تولید کرده بود، به شهرت رسیده است، سه روز در تالار بزرگ وزارت کشور اجرا داشت. او در نشست خبری خود اعلام کرد که موسیقی ایرانی را گوش میدهد و به موسیقی نواحی ایران علاقهمند است.
ای آر رحمان موزیسین و آهنگسازی که در دو فیلم «محمد رسول الله (ص)» و «آن سوی ابرها» با مجید مجیدی همکاری کرده است، در جشنواره جهانی فیلم فجر تهران حاضر شد و گفت که موسیقی ایران را دوست دارد. رحمان هم دو اسکار را در کارنامه خود دارد. رحمان کنسرتی برگزار نکرد، اما در محل جشنواره چند دقیقهای پیانو زد.
علیرضا قربانی خواننده سنتی کشورمان که قرار بود یکی از سرودهای ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه را بخواند، از این کار انصراف داد و باعث شد که این موضوع آغازگر شایعات جدید در این حوزه باشد. در این راستا از محمد معتمدی به عنوان خواننده جایگزین یاد شد که وی هم اعلام کرد این مسئولیت را نمیپذیرد.
حتی از افرادی، چون حامد همایون هم صحبت به میان آمد که در نهایت این اتفاق رخ نداد و سالار عقیلی تنها قطعه با کلام را برای جام جهانی خواند.
«ناصر چشمآذر» آهنگساز و نوازنده باسابقه موسیقی ایران، صبح جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷ درگذشت. مراسم تشییع چشم آذر یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه در تالار وحدت برگزار شد و بسیاری از هنرمندان در این مراسم حاضر شدند.
بهرام حصیری، همایون اسعدیان، ایرج حسابی، ستار اورکی، محمدرضا عقیلی، پوری بنایی، غلامحسین شاه علی، محمد سریر، فرهاد هراتی، هوشنگ کامکار، بیتا فرهی، بابک چمن آرا، علی ثابت نیا، شهرام صارمی، همایون نصیری، رسول ترابی، بابک صحرایی، بیژن کامکار، مهراج محمدی، حمیدرضا نوربخش، سامان احتشامی، حسن رضایی، منوچهر اسماعیلی، بیژن بیرنگ، محمد فرشته نژاد، محمد ساربان، حمید حامی، خشایار اعتمادی، سعید داخ، حبیب اسماعیلی، باربد بیات از جمله افرادی هستند که در این مراسم حضور داشتند.
علی عبدالمالکی به سوگ مادرش نشست. این خواننده پاپ کشورمان به مادرش علاقه ویژهای داشت و همیشه میگفت: از دوران کودکی که پدرش را از دست داده است، مادرش برای او هم پدر بوده است هم مادر. عبدالمالکی میگفت: مادرم در یک مدرسه کار میکرد و تمام تلاشش را میکرد که ما کمبودی احساس نکنیم.
در بسیاری از کنسرتها عبدالمالکی مادرش را هم دعوت میکرد و در وسط اجرایش از پلههای استیج پایین میآمد و او را عاشقانه در آغوش میگرفت و از حضار میخواست که مادرش را تشویق کنند. درگذشت مادر سختی فراوانی برای عبدالمالکی به همراه داشت.
شب چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه خبری در رسانهها منتشر شد که شهاب مظفری دچار حمله قلبی شده و به بیمارستان منتقل شده است. خوشبختانه اتفاق خاصی رخ نداد و این هنرمند از یک خطر بزرگ در جوانی نجات پیدا کرد.
او سپس ویدئویی را روز پنجشنبه همان هفته منتشر کرد و اعلام کرد که عارضه قلبی، به دلیل فشار کاری و استرس برنامههای مختلفش بوده است.
مراسم رونمایی از آلبوم موسیقی متن فیلم سینمایی «به وقت شام» آخرین ساخته ابراهیم حاتمی کیا با حضور او، هادی حجازیفر، جوزف سلامه و کارن همایونفر و جمعی از اهالی رسانه در پردیس سینمایی کورش برگزار شد، اما مهمترین اتفاق این رونمایی، حواشی فراوانی بود که پیش از آن رخ داد. چند هنرور با لباس داعش به پردیس چارسو آمدند که ترس بسیاری از مردم را در پی داشت.
این اتفاق باعث شد که حاتمی کیا خیلی زود برای این اتفاق عذرخواهی کند و گفت که این کار با هماهنگی او انجام نشده است.
در این رونمایی همایونفر، سازنده موسیقی به وقت شام گفت: بیش از ۱۰۰ اثر موسیقی ساختم، اما هیچکدام سختتر از ساخت موسیقی «به وقت شام» نبود از این رو سعی کردم با روح و قلبم آن را تولید کنم.
انتهای پیام/