به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ، کلنگ احداث کارخانه بازیافت و ساماندهی سایت دفن پسماند شهر یاسوج پیش از ظهر امروز توسط معاون پارلمانی رئیس جمهور به زمین زده شد.
در ابتدای این مراسم نستهن مقدم با اشاره به اینکه کهگیلویه و بویراحمد شمالی در جنوب ایران است به طبیعت بکر استان اشاره کرد و گفت: میطلبد با اقدام به موقع این طبیعت زیبا را حفظ کرد و نباید با سهلانگاری محیط زیست را به خطر بیاندازیم.
شهردار یاسوج به رشد جمعیت شهر یاسوج اشاره کرد و گفت: رشد جمعیت در نتیجه مهاجرت به یاسوج بیداد میکند که منطقه سرآبتاوه با جمعیتی بیش از ۱۰ هزار نفر یکی از مهاجرپذیرترین مناطق استان است.
وی با بیان اینکه در شهر یاسوج شاهد بار ترافیکی در نتیجه افزایش جمعیت هستیم، افزود: سیسخت یکی از زیباترین مناطق وی به دفن روزانه ۲۰۰ تن زباله شهر یاسوج و حومه در سایت دو پشته دشتروم اشاره کرد و گفت: دفن پسماند به صورت معمولی انجام میگیرد و با توجه به اینکه دشتروم حوزه آبریز است احتمال ورود شرابه زباله به آبهای شیرین وجود دارد که احداث کارخانه در سلامتی مردم و همچنین حفظ محیط زیست تاثیر فراوانی دارد.
مقدم در ادامه سخنان خود بر تفکیک زباله از مبدا تأکید کرد و گفت: رسانهها به خصوص صدا و سیمای استان فرهنگسازی لازم برای تفکیک از مبدا زباله توسط مردم را انجام دهند.
وی با اشاره به عزم جدی سرمایهگذاران برای ایجاد کارخانه پسماند شهر یاسوج گفت: استفاه از ظروف یکبار به صورت بیرویه در حال افزایش است که از مردم شهر یاسوج و حومه و اهالی دنا درخواست دارم کمتر از این ظروف که تبعات جبران ناپذیری برای طبیعت دارند استفاده کنند.
در ادامه غلاممحمد زارعی با بیان اینکه نبود کارخانه پسماند یکی از مخاطرات جدی پایتخت طبیعت ایران بود، گفت: دفن معمولی زباله و نبود کارخانه برای بازیافت زباله از مخاطرات جدی بود و پایتخت طبیعت ایران با نبود این کارخانه مهم به شدت تهدید میشد.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نیاز به تصمیم جدی برای ۲۰۰ تن زباله بود گفت: از معاون رئیس جمهور میخواهم که استان در سطح کلان مورد حمایت قرار گیرد.
وی عنوان کرد: در صورت حمایت دولت و اعتبار اختصاص لازم کارخانه دفن پسماند شهر یاسوج بعد از ۱۲ سال در کوتاهترین زمان ممکن احداث میشود.
اما استاندار کهگیلویه و بویراحمد دیگر سخنران این برنامه بودند که احمدی بر اهمیت پروژه کارخانه بازیافت زباله تأکید کرد و گفت: دنا یکی از ذخیرهگاههای ملی بوده و از جایگاه بینالمللی برخوردار است که دنا تنها در قالب قله دنا خلاصه نمیشود.
مقام ارشد اجرایی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ذخیرهگاه دنا شامل همه استان کهگیلویه و بویراحمد میشود هر چند به برکت انقلاب اسلامی خیلی از پروژههای آب، گاز، بهداشت، راه و سایر پروژهها کلنگزنی و مورد بهرهبرداری قرار گرفتند، اما اگر روزی از من بپرسند یکی از بهترین پروژههایی که کلنگزنی و پیگیری کردم چه بوده میگویم کارخانه بازیافت و دفت پسماند شهر یاسوج!
وی در پایان سخنانش بر استفاده از ظرفیت رسانهها خصوصاً صدا و سیما برای فرهنگسازی در بین مردم تأکید کرد.
معاون رئیس جمهور در بخش پایانی این مراسم کلنگزنی از اهالی روستای حسینآباد دشتروم بویراحمد برای همکاری در جهت احداث کارخانه بازیافت زباله تشکر کرد و گفت: پسماند زباله موضوع مهم و اساسی است و حفظ محیط زیست تنها برای نسلهای کنونی نیست بلکه این سرمایه متعلق به نسلهای آینده نیز است.
حسینعلی امیری دفن صحیح پسماند را در سلامت مردم موثر دانست و عنوان کرد: در یکی از مناطق ایران که گندم خوبی تولید میشد و در ۴۰-۵۰ سال اخیر گندم مرغوب آن زبانزد بود به دلیل کمتوجهی به مسائل زیست محیطی خصوصا پسماند محصولات گندم تولید شده به گونهای بود که حتی برای دام قابل استفاده نبود.
وی عنوان کرد: مردم آن منطقه به بیماری سرطان مبتلا شدند که بعد از یک کار کارشناسی و علمی معلوم شد که وارد شدن شیرابه آب علت اصلی بیماری سرطان و همچنین از بین رفتن محصولات کشاورزی منطقه بوده است.
امیری با بیان اینکه کارخانه بازیافت در سلامت مردم موثر است، گفت: از رسانهها و ائمه جمعه و جماعت میخواهم فرهنگسازی لازم در خصوص تفکیک زباله از مبدا را انجام دهند.
معاون رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: به عنوان فرزند زاگرس در دولت همه مسائل مربوط به توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد را پیگیری میکنم.
گفتنی است: کارخانه بازیافت و ساماندهی سایت دفن پسماند شهر یاسوج با اعتبار ۳۱۰ میلیارد ریال و مساحت ۲۰ هکتار و ۳۸ نفر اشتغال کلنگزنی شد.
انتهای پیام/غ