به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، وارد کارخانه که می شوی صدای چرخش چرخ های تولید تنها چیزی است که به گوش می رسد.
صحبت از رشته هایی است که امید را در دل کارگران این واحد صنعتی می بافد ، مجتمع نخ تایر صبای زنجان با ۱۵ هزار تن ظرفیت اسمی تولید از بزرگترین واحدهای تولید نخ تایر در خاورمیانه است که این روزها جوابگوی حدود ۹۰ درصد نیازهای داخلی است و چرخش به درستی میچرخد.
فغفوری رئیس صنعت و معدن و تجارت در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، گفت : عملیات اجرایی این کارخانه در سال ۷۶ آغاز و در سال ۸۲ رسما تولید آغاز شد.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی رسیدگی به مشکلات رانندگان باید در اولویت کاری قرار داده شود افزود: این کارخانه علاوه بر تولید پارچه استخوان بندی لاستیک خودرو ، بخش ریسندگی هم در آن موجود است که با تولید نخهای مورد نیاز مانند نخ نایلون شش و نخ نایلون شش در شش که بخش عمدهای از نیاز کشور را تامین میکند با ظرفیت حدودا ۱۵ هزار تن به فعالت خود ادامه میدهد.
رئیس صمت همچنین از اجرای طرح توسعه استیل در استان خبر داد و بیان کرد: باید برای اجرایی طرح توسعه بیشتر، سبد محصولات کارخانه را تکمیل و از تک محصولی بودن خارج کنیم تا فرآیندهای که به نوعی با مشکلات روبه رو هستند با اجرای این طرح از توقف خطوط تولید این کارخانه جلوگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه لاستیکهای نخی خواهان زیادی در کشور دارد تصریح کرد: با تو جه به اینکه لاستیکهای نخی در سطح کشور در حوزههای که مسافتهای کوتاه تری را طی میکنند، ولی تردد بیشتری دارند نسبت به لاستکهای رادیال و سیمی در اولویت هستند.
فغفوری رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان ، با اشاره به این که در این مجموعه صنعتی بیش از ۳ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار شده اند گفت : این واحد تولیدی تنها کارخانهای هست که چرخه کامل تولید نخ تایر در خاورمیانه را دارا است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: این شرکت با ارائه محصولات با کیفیت و رعایت اصول مشتری مداری سهم عمده بازار داخلی این محصولات را در اختیار داشته و علاوه بر آن در سابقه فعالیت خود صادرات به کشورهای آسیایی، اروپایی و آفریقای شمالی را هم در کارنامه خود دارد.
امین معاون اجرایی شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع لاستیک نخ تایر صبا در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، با اشاره به این که این شرکت توانسته در شرایط سخت تحریم اقتصادی نخ تایر مورد نیاز صنعت حمل و نقل، تایرسازی هواپیما و تولید چتر نجات صنایع دفاعی را تولید کند گفت: ایجاد واحد تولید سیم تایر برای جلوگیری از واردات ۱۴ هزار تنی سیم تایر به کشور از مهمترین اهداف این شرکت است.
وی با بیان این که در برهه کنونی صنعت تایر یک صنعت استراتژیک و اشتغالزا در کشور محسوب میشود افزود : با حمایت مدیریت و تلاش کارکنان این شرکت در تلاش هستیم تا چرخهای تولید در این حوزه بچرخد تا در حوزه ترافیک و حمل و نقل ایران خللی وارد نشود.
از آنجا که رقابت در بازار تولید از مهمترین عوامل ادامه حیات واحدهای صنعتی است، جوانان زنجانی در بخش آزمایشگاه این کارخانه کنترل کیفیت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.
خانم جوانی که در بخش آزمایشگاه این واحد تولیدی مشغول کار بود گفت: حدودا ۹ سال است که در این کارخانه در قسمت آزمایشگاه مشغول به کار هستم و تستهای مواد اولیه مرجع محصول را در اینجا انجام میدهم.
وی با بیان اینکه قلب هر کارخانهای کنترل کیفیت و آزمایشگاه آن کارخانه است افزود: در این کارخانه هم بخش کنترل کیفیت مهمترین قسمت آن است.
نمک نایلون ماده اولیه اصلی ما میباشد که طی یک پلیمریزاسیون تراکمی دو مرحلهای به چیپس پلی آمید ۶۶ با گرانروی بالا تبدیل میشود، خط تولید این مجموعه مجهز به جدیدترین و پیشرفتهترین سیستم کنترل DCS است، که اتوماسیون بسیار بالا و ویژگیهای فنی، ما را نسبت به تولید محصولی با بالاترین کیفیت مطمئن میسازد.
برای تولید نخهای یکسره نایلون ۶۶ و ۶، چیپس پلیمر در اکسترودر ذوب شده و به درون یک سیستم لولهای توزیع کننده که طراحی خاصی دارد، تغذیه میشود.
طراحی خاص این سیستم موجب میشود پلیمر مذاب در هریک از رشته سازها زمان اقامت مساوی داشته باشد و این قابلیت، یکسان بودن خواص فیزیکی – مکانیکی تارها، و در نتیجه محصول نهایی را به همراه دارد.روزنههای رشته ساز با بخار HTM گرم میشوند.
طراحی خاص اعمال شده در سیستم توزیع بخار موجب توزیع یکنواخت گرما در تمام روزنهها میشود که یکی از مهمترین عوامل برای یکنواختی خواص فیزیکی و مکانیکی در محصول نهایی میباشد.
رشتههای خروجی از رشته سازها از دستگاه آنیل شدن عبور میکنند تا ساختار فیزیکی و قابلیت کشش آنها بهبود یابد.
پس از آنیل شدن، رشتهها از کانالهای سردکننده عبور میکنند و با قرار گرفتن در معرض جریان یکنواخت و کنترل شدهای از هوایی با شرایط معین، سرد میشوند و پس از سرد شدن، رشتهها از روی غلتک روغن زنی عبور کرده و لایهای از روغن روی آنها قرار میگیرد، این روغن ریسندگی خواصی، چون ضد الکتریسیته ساکن و نرم کنندگی داشته و نخها را جهت انجام عملیات بعدی آماده میکند.
نخها پس از عبور از غلتکهای کشش گرم و جهت رسیدن به خواص فیزیکی مناسب بر روی بوبینهای کاغذی پیچیده میشوند.
در دولا تابی مستقیم، تولید نخ کورد در یک مرحله با تابیدن نخ داخلی به دور نخ خارجی صورت میپذیرد.
نخ کورد تولیدی ماشینهای تاب دارای تاب زنده نبوده و به دلیل مکانیزم استفاده شده آمادگی مصرف را دارد.
به منظور دستیابی به بالاترین معیارها و الزامات کیفی نخ تایر خصوصاً مقاومت کششی، تنظیم تاب و درصد ازدیاد طول نظام تضمین کیفیت ویژهای در این ماشین ادغام شده است که کیفیت مطلوب نخ را تامین مینماید.
پارچه نخ تایر منسوجی ساده است که تار آن را نخهای تابیده شده و پود آن را نخ پنبهای تشکیل میدهد. جزء تعیین کننده در کیفیت و عملکرد پارچه تایر، نخهای با استحکام بالای بکار گرفته شده در تار آن میباشد و نقش پودهای پنبهای فقط ثابت نگه داشتن وضعیت تارها در فرآیندهای تایر سازی است.
با عبور پارچه تایر از حمام محتوی محلول دیپ، پارچه با عبور از دو منطقه حرارتی خشک میشود.در سومین منطقه حرارتی پارچه به صورت گرم تحت کشش قرار میگیرد و در چهارمین منطقه حرارتی به پارچه فرصت استراحت داده میشود تا وضعیت ثابت و پایدار خود را بدست آورد.
شفقتیان مدیر کنترل کیفیت نخ تایر صبای زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، گفت: این کارخانه در طول این سالها توانسته حدودا ۸۵ درصد سهم بازار را با وجود رقیبان داخلی و خارجی به خود اختصاص دهد.
وی با اشاره به پرسه تولید نخ تایر گفت: یکی از مهمترین ارکانهایی که باعث شده این کارخانه از سایر کارخانهها متمایز شود، تولید کیفیت بالای مواد اولیه این محصول نسبت به سایر تو لید گنندگان است.
مدیر کنترل کیفیت نخ تایر صبا با بیان اینکه در این کارخانه ۳۲ ایستگاه نمونه گیری مختلف از مواد اولیه مصرفی تا محصول نهایی موجود است گفت: در صورت تائیدیه پوشش دهی اسفیکیشنها به مرحله بعدی تولید منتقل میشود.
وی در ادامه افزود: نخ تایر حدودا ۱۵ درصد وزن یک تایر را تشکیل میدهد.
شفقتیان با بیان اینکه حدودا بیش از ۵۰ نفر به صورت ۴ شیفت کاری در این واحد مشغول هستند گفت: به جرآت میتوان گفت این محصولات در قیاس با تولیدات داخلی و خارجی از کیفیت بالاتری برخوردار است.
وی در ادامه افزود: در این سالها با تلاش نیروهای متخصص و جوان این مجموعه توانسته ایم با تولید محصول با کیفیت و مرغوب ایرانی برای سایر برای تایر سازیها و تولید کنندگان نخ تایر در سطح کشور به عنوان الگو باشیم.
مخلصیان مدیر تولید شرکت سرمایه گزاری و توسعه صنایع لاستیک صبای زنجان نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، گفت: به طور کلی نخ تایر از سه نوع پلیمر تشکیل شده است که هر کدام از این نوع پلیمرها برای مصرف لاستیکهای مربوط به خود مورد استفاده قرار میگیرند.
وی تصریح کرد: ما در این کارخانه به طور کلی نخ تایر پلی مایری ونخ تایر پلی استیلین تولید میکنیم که هرکدام به ترتیب برای لاستیکهای بایانس و سیمی (رادیال) مورد استفاده قرار میگیرد.
مخلصیان افزود: کارخانههای زیادی را در این خصوص وابسته محصول تولیدی خود کرده ایم که این مسئله موجب شده است که از واردات حداقل ۱۵ هزار تن نخ تایر به کشور جلو گیری کنیم.
مدیر تولید شرکت سرمایه گزاری و توسعه صنایع لاستیک گفت: به طور کلی ۹۵ درصد پرسنل این کارخانه را افراد بومی تشکیل میدهد که فقط در واحد تولید نیز ۲۵۰ نفر فعالیت میکنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در یک سال اخیر مشکلاتی ناشی از تحریمها صنعت کشور را دچار اخلال کرده بود خاطر نشان کرد: با توجه به تمهیداتی که این کارخانه اتخاذ کرد توانست مواد اولیه خود را تامین کند و پاسخ گوی نیاز کشور باشد که در سه ماهه اول تابستان ۹۷ با تمام قدرت به کار خود ادامه داد و فعالیت نیروهای این کارخانه برای به ثمر نشستن ایدههای نوآورانه ستودنی است.
خانم مرتضوی مدیر فروش و صادرات شرکت نخ تایر زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ، با اشاره به این که امسال ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال این کارخانه فروش داشته است گفت: این رقم فروش باعث شده است تا ۶۵ میلیون دلار در این بازه زمانی در داخل کشور ذخیره و از خروج ارز نیز جلوگیری شود.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر با توجه به شرایط اقتصادی کشور هدف شرکت تولیدی نخ تایر حمایت از مشتریهای داخلی است.
مرتضوی با بیان این که در حال حاضر نخ تایر زنجان محصولات خود را به ۱۰ شرکت بزرگ تایر سازی کشور ارسال میکند گفت:همین امر باعث شده که ما به فکر صادرات نیستیم و بیشتر برای تامین نیاز داخل کشور متمرکز شده ایم.
ایده های فناورانه کارآفرینان این واحد صنعتی ضایعات را که مشکل بیشتر واحدهای تولیدی در کشور می باشد را تقریبا به صفر رسانده است.
مخلصیان مدیر تولید شرکت سرمایه گزاری و توسعه صنایع لاستیک صبای زنجان در ادامه به فعالیت واحد دیگری در این کارخانه نیز اشاره کرد و گفت: از سال ۹۵ پیرو تحقیقاتی که برای افزایش سودآوری و ایجاد ارزش افزوده محصولات این کارخانه انجام شده به این نتیجه رسیدیم که واحد دیگری را راه اندازی کنیم.
وی افزود: واحد گرانولهای کامپوزیتی واحدی است که در آن ضایعات نخهای تایر دوباره به چرخه تولید برگردانده میشود.
مخلصیان با اشاره به این که با راه اندازی این واحد طی سالهای گذشته میزان ضایعات از حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد به حدود سه درصد در سال ۹۵ رسید گفت : در حال حاضر در سال ۹۷ میتوان گفت که این میزان ضایعات به عدد صفر رسیده است.
به گفته مدیر تولید شرکت نخ تایر زنجان کاهش مقدار ضایعات این شرکت نقش بسیار مهمی در کاهش قیمت تمام شده محصولات این شرکت و همچنین افزایش رقابت پذیری را دارد.
وی گفت:خودروسازان عمده مشتری محصول تولیدی این واحد برای قطعه سازی هستند.
حال صاحبان این صنعت در استان برای گرمتر ماندن دست زحمت کشان این مجموعه ، طرح توسعه نخ تایر زنجان را در دستور کار خود قرار داده اند.
امین معاون اجرایی شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع لاستیک نخ تایر صبا در ادامه از طرحهای توسعه این شرکت بزرگ تایر سازی خبر داد و گفت: این کارخانه همچنان فعال و پویا است و همه ساله طرحهای مختلفی برای توسعه آن تدوین و اجرا میشود.
وی افزود: آخرین طرح در حال حاضر، طرح استیل کورد است که تلاش میکنیم تا با تولید این نوع محصول نیز نیازهای داخلی کشور را پاسخگو باشیم.
امین با اشاره به این که برای اجرای این پروژه چیزی حدود ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری لازم است گفت: با اجرای طرح استیل کورد برای ۵۰۰ نفر نیز اشتغالزایی خواهد شد.
انتهای پیام /ک
گزارش از کبری اسلامی