به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه جمهوریت ارگان حزب جمهوری خلق ترکیه در مقالهای با عنوان «آیا ترکیه از ناتو خارج میشود؟» نوشت: آمریکا با ترکیه برسر خرید اس ۴۰۰ ترکیه از روسیه به تنش دامن میزند. وزیر خارجه آمریکا هشدار داده است اگر ترکیه سامانه پدافند موشکی اس ۴۰۰ را از روسیه خریداری و راهاندازی کند، باید در روند مشارکت در ساخت و خرید هواپیماهای F-۳۵ تجدید نظر کند. فرمانده نیروهای آمریکا در مقر ناتو در اروپا که ابزار اشغال امپریالسم آمریکاست نیز تهدید کرد که اگر ترکیه اس ۴۰۰ را خریداری کند باید از تحویل اف ۳۵ به ترکیه خودداری شود. وی افزود به عنوان یک نظامی به دولت آمریکا توصیه میکنم همکاری خود را با کشورهای عضو ناتو که سلاحهای روسیه را خریداری میکنند متوقف کند و به ویژه مانع استفاده آنها از سیستمهای پیشرفته دفاعی شود.
در ادامه این یادداشت آمده است: روسیه از ایجاد تنش بین ترکیه به عنوان مهمترین عضو ناتو و متحد مهم آمریکا، با آمریکا خشنود است. روسیه که مهمترین تامینکننده انرژی ترکیه است از تقویت و گسترش نفوذ اقتصادی و به طبع آن نفوذ سیاسی خود بر ترکیه نیز خوشحال است. خرید اس ۴۰۰ از روسیه یک تصمیمگیری مهمی است و روسیه را بسیار خشنود کرده است. روسیه با صدور اس ۴۰۰ به ترکیه سود خوبی به دست میآورد.
در ادامه این مقاله آمده است: ترکیه به رغم مخالفت آمریکا با اتخاذ تصمیم مستقل برای خرید اس ۴۰۰ از روسیه، اقدامی مثبت انجام داده است. اما ادعای آغاز روند قطع روابط ترکیه با آمریکا به خاطر خرید اس ۴۰۰ غلوآمیز است. زیرا آمریکا نفوذ قدرتمند ساختاری و سازماندهی شده بر سیاست و بروکراسی، ارتش و اقتصاد و آکادمی ترکیه دارد و در طول تاریخ سیاسی ترکیه همه حکومتها طرفدار افراطی آمریکا هستند. کارشناسان مختلف درباره هماهنگی فنی سامانه اس ۴۰۰ با سیستم نظامی و تسلیحاتی ناتو تفسیرهای مختلفی ارائه دادهاند. اما بحث مهم این است که آیا ترجیح راهبردی ترکیه برای خرید اس ۴۰۰ به روند جدایی راهبردی ترکیه از ناتو تبدیل خواهد شد؟
ترکیه همزمان با خرید اس ۴۰۰ از روسیه از آمریکا درخواست کرده است که نرخ قیمت سامانه موشکی پاتریوت را اعلام کند و بدین ترتیب تلاش میکند که سیاست موازنه قوا را حفظ کند. ترکیه برای تقویت سامانه پدافند هوایی و تنوع بخشیدن به منابع دفاعی و تسلیحاتی با کنسرسیوم «یوروسام» متشکل از فرانسه و ایتالیا نیز قراردادی امضا کرد.
در انتهای این مطلب آمده است: قرارداد ترکیه با یوروسام با هدف تدارک سیستمهای دفاع هوایی نسل جدید، انتقال تکنولوژی و تولید مشترک و صادرات آنها است. طبق قرارداد، شرکتهای «اسلسان» و «روکتسان» ترکیه با یورسام در اواسط ۲۰۲۰ سامانه موشکی یوروسام در ترکیه تولید خواهند کرد. همه این موارد نشان میدهد که ترکیه از غرب جدا نخواهد شد. ترکیه نباید در صنایع دفاعی و نظامی وابسته به کشورهای مختلف باشد واستقلال خود را از دست بدهد و وابستگی به آمریکا نباید به وابستگی به روسیه تبدیل شود. یوروسام کنسرسیومی متشکل از ۶۶ درصد سهام فرانسه و ایتالیا MBDA و ۳۳ درصد سهام Thales Grup است.
انتهای پیام/