امیر دودابینژاد معاون فنی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به وضع انرژیهای نو در کشور اظهار کرد: حرکت انرژیهای تجدیدپذیر در دنیا تازه آغاز شده است و سهم تولید آنها نسبت به سوختهای فسیلی کم است که این موضوع به تجاری شدن و صرفه اقتصادی آن بازمیگردد، امیدواریم در ادامه با همکاری سایر دستگاهها بحث اقتصادی آن مرتفع شود.
معاون فنی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر تصریح کرد: ظرفیت تابش در ایران سه برابر بیشتر از بهترین زمان تابش خورشید در آلمان است، با وجود این سهم استفاده آلمان از انرژیهای نو به مراتب از ایران بیشتر است.
بیشتر بخوانید: آمادگی ایران برای افزایش صادرات برق به کشورهای همسایه/تابستان خوبی پیش روست
وی افزود: اراضی وسیع و شبکه گسترده توزیع برق میتواند کمک شایانی به افزایش استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر کند.
دودابینژاد با اشاره به برنامه ششم توسعه کشور بیان کرد: مطابق برنامه ششم توسعه باید ظرفیت انرژی نو سالیانه ۱۰۰۰ مگاوات افزایش یابد و تا پایان این برنامه ظرفیت انرژیهای نو به ۵ هزار مگاوات برسد.
معاون فنی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر ادامه داد: تأمین تمام برق مورد نیاز کشور توسط انرژیهای تجدیدپذیر نیاز به بررسی دارد، اما با توجه به کاهش هزینههای تولید میتوان به استفاده بیشتر از آن در سالهای آینده امیدوار بود.
وی با اشاره به نوسانات نرخ ارز بیان کرد: در مجموع نوسانات نرخ ارز بر قراردادهای تجاری کشور تأثیرگذار است و اجرای پروژهها را با مشکل مواجه میکند، اما در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر به دلیل قیمتهای مناسب، هنوز سرمایهگذاری در این حوزه توجیه پذیر است.
دودابینژاد ادامه داد: بسیاری از سرمایهگذاران در این حوزه منتظر پایداری شرایط و وضعیت اقتصادی کشور هستند تا اعداد و ارقام به قیمت قابل اتکایی برسد.
معاون فنی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر با اشاره به افزایش نرخ خرید تضمینی افزود: برای افزایش قیمت خرید تضمینی برق از نیروگاههای انرژی تجدیدپذیر تاکنون مکاتباتی از سوی بخش خصوصی صورت گرفته است، اما باید به این نکته توجه کرد که افزایش نرخ نیازمند تامین منابع مالی مورد نیاز است.
دودابینژاد در پایان گفت: در صورتی که منابع مالی تامین شود نحوه محاسبه قیمت بر مبنای ارز بانک مرکزی است، اما تاکنون در مورد رقم دقیق آن به جمع بندی نرسیدهایم.
انتهای پیام/