به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، باسترماپلو یکی از غذاهای آذری است که در اردبیل، زنجان و ترکیه پخته میشود و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، روی (زینک)، فیبر، اسیدفولیک، امگا ۳، پلی فنول، سلنیوم، زاگزانتین، قند ساکاروز، گلوکز و فراکتوز، نشاسته، گوگرد، سولفور و ... است.
برای بررسی خواص باسترماپلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص باسترماپلو گفت: این غذا به علت داشتن پروتئین بالا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای ورزشکاران و مخصوصا بدنسازان، کودکان در حال رشد و افرادی که فعالیت فیزیکی سخت انجام میدهند، بسیار مفید است.
وی افزود: باسترماپلو به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند؛ لذا برای سالمندان بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: درمان رماتیسم با یک غذای محلی/ با مصرف باسترمه حافظه خود را تقویت کنید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: باسترماپلو دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است و باعث تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود؛ همچنین از پیری زودرس جلوگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: فیبر موجود در این غذا موجب بهبود عملکرد روده، دستگاه گوارش و هضم آسان غذا میشود؛ لذا برای افراد مبتلا به یبوست بسیار مفید و اثربخش است.
وی گفت: باسترماپلو به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها، مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: رفع حالت تهوع با «کوفته آب سماق»/ با این غذای محلی از پیری زودرس در امان بمانید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص باسترماپلو میتوان به تقویت بینایی و تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.
-برنج ۴ پیمانه
-گوشت ران مرغ ۵-۴ عدد
-کره ۱۲۰ گرم
-روغن کنجد به مقدار لازم
-نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم
-سیبزمینی ۳-۲ عدد
-پیاز متوسط یک عدد
-لیموترش تازه یک عدد
-سبوس برنج نصف قاشق غذاخوری
-زیره و شوید به مقدار لازم
-زرشک برای تزئین به مقدار لازم
-برای تهیه این غذا ابتدا برنج را میشوییم و با کمی آب و نمک خیس میکنیم.
-پیاز را خرد کرده و زردچوبه و آب لیموترش تازه را به آن اضافه میکنیم.
-ران مرغ را در این مخلوط قرار میدهیم و هم میزنیم تا مزهدار شود.
-برنج را در آب میجوشانیم و هنگامی که نیمپز شد آن را آبکش میکنیم.
-سبوس را به برنج اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
-ران مرغ را در روغن تفت میدهیم و کمی سرخ میکنیم.
-سپس آن را با مقداری آب کاملا میپزیم.
-درون یک قابلمه مقداری روغن میریزیم و سیبزمینی حلقه شده را ته آن میچینیم.
-سپس مقداری برنج آبکش را روی سیبزمینی میریزیم.
-ران مرغ پخته شده را روی برنج میچینیم و مجدد روی آن برنج میریزیم.
-اجازه میدهیم غذا در حرارت ملایم بپزد و جابیفتد.
-پس از آماده شدن غذا را درون دیس میکشیم و با زرشک و زعفران تزئین میکنیم.
نکته: بهتر است مقداری پودر زیره و شوید همراه غذا مصرف شود تا طبع سرد برنج و مرغ را بگیرد.
انتهای پیام/