به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، جوانه تخم خرفه حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدچرب امگا ۳، پروتئین، کلسیم، منیزیم، فسفر، منگنز، فیبر، دوپامین، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، ملاتونین، گلوتاتیون و ... است.
برای بررسی خواص جوانه تخم خرفه و اینکه مصرف این جوانه برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص جوانه تخم خرفه گفت: این جوانه دارای مقادیر بالای امگا ۳ است؛ لذا اگر در رژیم غذایی کودکان قرار بگیرد از اختلالات رشد در کودکان اوتیسم، همچنین اختلال کمتوجهی و بیش فعالی پیشگیری میکند.
وی افزود: فیبر موجود در جوانه تخم خرفه موجب بهبود عملکرد روده، دستگاه گوارش و هضم آسان غذا میشود؛ لذا برای افراد مبتلا به یبوست و بواسیر بسیار مفید و اثربخش است.
بیشتر بخوانید: ترک اعتیاد با «جوانه جو دوسر»/ این جوانه سلولهای سرطانی را نابود میکند
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف جوانه تخم خرفه تاثیر چشمگیری در درمان بیماری اسکوربیت دارد؛ این بیماری در اثر کمبود ویتامین C ایجاد میشود.
عظمایی بیان کرد: مصرف این جوانه برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بسیار مفید و اثربخش است و موجب کنترل قندخون میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: از دیگر خواص این جوانه میتوان به تصفیه خون و رفع غلظت خون، رفع عطش و تب، رفع سوزش ادرار، کنترل فشار و چربی خون اشاره کرد.
عظمایی بیان کرد: مصرف جوانه تخم خرفه موجب رفع سردرد، تقویت رودهها، تقویت سیستم قلبی عروقی و بهبود کیفیت خواب میشود.
وی گفت: جلوگیری از خونریزیهای غیرطبیعی رحم، یکی دیگر از خواص بینظیر این جوانه است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: جوانه تخم خرفه تاثیر چشمگیری در چربیسوزی و تناسب اندام دارد؛ لذا برای افرادی که قصد کاهش وزن و لاغری دارند بسیار مفید و سودمند است.
عظمایی اظهار کرد: مصرف این جوانه موجب تقویت بینایی میشود و از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) پیشگیری میکند.
وی بیان کرد: جوانه تخم خرفه دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: درمان کبدچرب با «جوانه ماش»/ زنان یائسه از مصرف این جوانه غافل نشوند
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این جوانه به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: جوانه تخم خرفه به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
وی اظهار کرد: افرادی که دارای طبع سرد هستند یا سنگهای کلیوی از جنس اگزالیک دارند، نباید در مصرف این جوانه زیادهروی کنند.
-تخم خرفه ۲۰۰ گرم
-آب به مقدار لازم
-برای تهیه این جوانه ابتدا تخم خرفه را میشوییم و درون یک بشقاب حاوی آب میریزیم.
-پس از ۸ ساعت آب آن را عوض میکنیم و روی ظرف را با یک پارچه نخی نمدار میپوشانیم.
-حدود ۴-۲ روز بعد جوانهها رشد میکند و آماده مصرف کردن است.
-این جوانه همراه سالاد و سوپ استفاده میشود.
انتهای پیام/