به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، همایش هماندیشی کمیتههای برنامهریزی، فنی و مهندسی دانشگاه آزاد با حضور علیرضا رهایی معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی و اعضای کمیتههای برنامهریزی رشتههای برق، کامپیوتر، عمران، معدن، صنایع، مکانیک و مواد، مهندسی شیمی، پلیمر و نساجی و معماری و شهرسازی برگزار شد.
رهایی در این همایش ضمن ترسیم چشمانداز و ماموریت حوزه برنامهریزی فنی و مهندسی، مشخصههای دانشگاهها و برنامههای کارآفرین را مطرح و بر توجه به الگوی کارآفرینی و مهارتی در برنامهها تاکید کرد.
وی با اشاره به جهتگیری دانشگاه آزاد در این حوزه اظهار کرد: تدوین برنامه و ارائه برنامههای جدید برای جذب دانشجوی بیشتر، تدوین برنامه جدید یا مجموعههای بین رشتهای متناسب با نیازهای جامعه و فعال شدن بازار اشتغال و بازنگری برنامههای موجود با هدف بهروز کردن و ملاحظه کارآفرینی، از جمله برنامههای این دانشگاه برای تحول در حوزه فنی و مهندسی است.
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد ادامه داد: پیشتازی و مرجعیت در تولید علم و فناوری در حوزه دانش فنی و مهندسی در منطقه و جهان اسلام، چشمانداز برنامهریزی دانشگاه آزاد خواهد بود.
رهایی با بیان اینکه این اهداف با تمرکز بر شاخصهای مهمی محقق خواهد شد، گفت: توجه به رویکرد سیستمی و تعیین نقش همه ذینفعان سیستم در قالب حرکتهای پیوسته، بادوام و گروهی، سازمان نوآور و دولت سیاستگذار رشد نوآوری در رویکرد سیستمی، بهرهمندی از دانش نظام نوآوری و غیره از جمله شاخصها برای انجام ماموریت در دانشگاه آزاد است.
وی تاکید کرد: بازنگری متون، محتوا و برنامههای آموزشی و درسی دانشگاهی مبتنی بر آموزهها و ارزشهای دینی و هویت اسلامی – ایرانی و انقلابی و تقویت دورههای تحصیلات تکمیلی با بهرهگیری از آخرین دستاوردهای دانش بشری با اولویت نیاز بازار کار در دستورکار دانشگاه آزاد قرار دارد.
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در ادامه مشخصههای دانشگاههای برتر، توجه به الگوی دانشگاههای کارآفرین، ارزیابی کارآیی مجموعههای درسی، همراه شدن آموزش با تحقیقات، بازنگری برنامه با حداکثر انعطافپذیری، تاکید بر دانشگاههای روزآمد و جدید، انجام مطالعات تطبیقی با تجمیع دانشهای تخصصی، یکپارچگی در دروس کارشناسی ارشد و دکتری و غیره را بیان کرد.
وی با بیان اینکه یکی از اولویتهای گروه فنی و مهندسی ایجاد مجموعههای بین رشتهای و کاربردی محور است، گفت: به منظور تقویت آن «کمیته بین رشتهای» در گروه فنی و مهندسی ایجاد میشود، تا به این واسطه روند پیشنهاد، تصویب و ایجاد رشتههای نوین و بین رشتهای تسریع شود.
رهایی افزود: گروه فنی مهندسی با طراحی و اجرای برنامهها و اقدامات مناسب به عنوان الگوی سایر گروهها خواهد بود و یک همایش تخصصی برای این گروه به پیشنهاد مدیر کل برنامهریزی دانشگاه در خرداد ماه سال آینده برگزار میشود که در طی آن از تمام صنایع مرتبط، سازمانها، انجمنها، و صاحب نظران جهت تبادل نظر و آسیب شناسی معضل بیکاری فارغالتحصیلان و بازنگری متون درسی، دعوت بعمل خواهد آمد.
در ادامه این همایش، رحمتی مدیرکل برنامهریزی آموزشی و درسی دانشگاه آزاد، حوزه برنامهریزی را مهمترین اتاق فکر دانشگاه نامید که منشا تغییر و تحول در راستای اهداف عالی دانشگاه است و توسط کمیتههای تخصصی ۳۳ گانه انجام خواهد شد.
وی با اشاره به مشکلات و معضلات موجود و بهروز نبودن محتوای برنامههای درسی، به اهمیت و جایگاه رشتههای فنی و مهندسی به عنوان یکی از شاخصهای توسعه و پیشرفت کشورها تاکید کرد و گفت: باید به الگوهای موفق تعدادی از کشورهای توسعه یافته و شناسایی و بومی سازی الگوهای موفق دانشگاههای برند دنیا توجه ویژه شده و بررسی، تحلیل و بهره برداری از تجربیات موفق آنان در راستای نیاز کشور صورت گیرد.
رحمتی افزود: تاکنون بهکارگیری روسای گروهها و کمیتههای برنامهریزی آموزشی و درسی در کمیسیونهای هیئت ممیزه، و کمیتههای آزمونها، کمک بسزایی در پیشبرد اهداف آموزشی دانشگاه کرده است، و اکنون با فعال شدن کمیتههای تخصصی، انجام ماموریتهای این حوزه از جمله بازنگری، تغییر و تدوین برنامههای درسی دانشگاه با نگرش مهارتمحوری، مسئلهمحوری، حل مشکلات جامعه و افزایش جذب دانشجوی جدید، دنبال خواهد شد.
انتهای پیام/