به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد در مراسم تفاهم نامه این دانشگاه و شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان که به منظور گسترش همکاریهای علمی، پژوهشی و آموزشی و با هدف بهره مندی از ظرفیتهای سخت افزاری و نرم افزاری طرفین در حوزههای علم و فناوری منعقد شد، با بیان اینکه ذوب آهن اصفهان از قدیمیترین صنایع در کشور است، گفت: جای خوشحالی است که نخستین حرکت دانشگاه آزاد در راستای پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای با صنعت ذوب آهن اصفهان صورت میگیرد که صنعت مادر و با سابقه درخشان است.
وی با اشاره به اینکه سالانه در دانشگاه آزاد ۸۰ هزار پایاننامه کارشناسی ارشد و ۱۰ هزار رساله دکتری تولید میشود، اظهار داشت: این موضوع سرمایه ارزشمندی برای این دانشگاه است که میتواند با تکیه بر آن به عنوان یک سازمان پژوهشی فعالیت کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه ۳۱ واحد استانی و ۲ واحد ویژه علوم و تحقیقات و نجف آباد برای اجرای طرح پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای به عنوان واحدهای پیشرو انتخاب شدند، افزود: به همین منظور برای هر یک از واحدها یک یا چند موضوع و هدف تعیین کردیم که سایر واحدها باید در تحقق اهداف تعیین شده به واحدهای پیشرو یاری رسانند. به عنوان مثال، نظام موضوعات چرم و کفش را به واحد تبریز و منسوجات به واحد یزد واگذار شده است.
رئیس دانشگاه آزاد از راهاندازی نخستین دانش شهر در واحد نجفآباد خبر داد و گفت: بستر کار آماده است و در حال فراهم کردن زیرساختهای لازم هستیم تا در آینده نه چندان دور شاهد افتتاح آن باشیم.
طهرانچی به تغییرات ایجاد شده در ساختار کلی دانشگاه آزاد اشاره و تصریح کرد: براساس این ساختار، معاونتهای «علوم انسانی و هنر»، «علوم مهندسی و کشاورزی»، «آموزشهای عمومی و مهارتی» و «تحقیقات، فناوری و نوآوری» ایجاد شدند.
وی اظهار امیدواری کرد که شبکه آزمایشگاهی دانشگاه اسلامی بسترساز پژوهشهای نو، ارتباط با صنعت و برون سپاری باشد.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد با بیان اینکه از مهرماه سال آینده همه دانشجویان در فضای نظام موضوعات تعریف شده در طرح پایش، پایان نامه و رساله خود را ارائه میدهند، اظهار داشت: پایاننامهها و رسالههای دانشجویان به عنوان پژوهش یک ساله انجام میشود تا بعد از اجرای طرح پایش شبکهای، دانشمندانی که میتوانند به جامعه خدمات ارائه دهند، شناسایی شوند.
رئیس دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه به دنبال ایجاد بستر مناسب برای تحقق فرمایشات و مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه ارتباط دانشگاه با صنعت هستیم، افزود: هدف ما کاربردی کردن پایان نامهها و رسالههای دانشجویی است تا بتوانیم مشکلی از مشکلات مردم و جامعه را برطرف کنیم.
مهندس یزدی زاده مدیرعامل شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان نیز در این مراسم، گفت: باید فاصله بین دانشگاه و صنعت را کم کنیم و تفاهمنامه صرفا جنبه نمایشی نداشته باشد و به مرحله اجرا و عمل برسد. دانشگاه میتواند صنعت را پویا کرده و آن را ارتقاء دهد.
وی با تاکید بر اینکه بهترین اتفاقات در دوران تحریم افتاده است، اظهار داشت: به عنوان مثال، راه اندازی خط ریل در دوره تحریم اتفاق افتاد و یکی از نقاط بالندگی انقلاب و صنعت کشور است که کاملاً با صنایع روز اروپا رقابت میکند.
مدیرعامل شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان اظهار کرد: قرار گرفتن دانشگاه در کنار صنعت میتواند سکوی پرش در تمامی زمینهها و رشتههای مختلف شود.
بابک نگاهداری رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد نیز در این مراسم گفت: تفاهم نامه دانشگاه آزاد به عنوان بزرگترین دانشگاه کشور با شرکت ذوب آهن اصفهان که یکی از بزرگترین صنایع کشور است، در واقع تحقق مطالبه مقام معظم رهبری در زمینه ارتباط صنعت با دانشگاه است.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد دارای ۱۱ هزار آزمایشگاه، کارگاه و ۱۲ هزار نخبه است، اظهار داشت: امکانات سخت افزاری، نرم افزاری و نیروی انسانی این دانشگاه فوق العاده است که ما با تمام توان و بهره گیری از این پتانسیل برای اجرای طرحهای پژوهشی کاربردی پیش خواهیم رفت.
نگاهداری با تأکید بر اینکه گام دوم دانشگاه آزاد "پژوهش و فناوری" است، افزود: ارتباط با صنعت در شرایط فعلی انتخاب نیست، بلکه الزام است و برای مدیریت تحریمها و توسعه و پیشرفت پایدار که مبتنی بر توانمندیهای داخلی است، نیازمند ارتباط دانشگاه با صنعت هستیم.
رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد تاکید کرد: براساس این تفاهم نامه، ارائه فرصتهای پژوهش و فناوری از سوی شرکت ذوب آهن اصفهان و تضمین کیفیت خدمات از سوی دانشگاه آزاد صورت میگیرد.
انتهای پیام/