به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید آمریکاییها بهتر از همه بودند که سردار سلیمانی را به خوبی میشناختند؛ میدانستند چه میکند، ولی نمیدانستند باید در مقابل او چه کار کنند. آنها سلسله ناکامیهای خود در عراق را از چشم این فرمانده ایرانی میدیدند و بر همین اساس در سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) طرح عملیاتی ترور او را کشیدند. این طرح را سال ۹۰ منابع خبری افشا کردند.
بشیتربخوانید: ۹ روایت متفاوت از قویترین ژنرال خاورمیانه، سرلشکر قاسم سلیمانی
در یک جلسه «روئل مارک گرچت»، کارشناس سابق بخش خاورمیانه در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و عضو بنیاد «دفاع از دموکراسیها» گفته بود که «سپاه پاسداران ایران را نمیتوان مرعوب کرد، مگر اینکه اعضای آن را بکشیم.» او بهصراحت به نام سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران اشاره و تصریح کرده بود که «قاسم سلیمانی بسیار سفر میکند... تکان بخورید... تلاش کنید او را بکشید.» ترور فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حتی به جلسه استماع کنگره آمریکا نیز کشیده شد و جمعی از نمایندگان کنگره آمریکا هم به دولت آمریکا پیشنهاد کردند ترور مسئولان ایرانی را بهخصوص در نیروی سپاه قدس در دستور کار قرار دهد.
در این جلسه «جک کین»، رئیس سابق نیروی زمینی ارتش آمریکا گفته بود «چرا مسئولان ایرانی را نمیکشیم؟ چرا ما آنها را ترور نکنیم؟ نمیگویم اقدام نظامی کنیم، ولی عملیات ترور را پیشنهاد میکنم.» چند روز پس از افشای این خبر، در میانه آبان سال ۹۰، سایت گوگل دست به اقدام شیطنتآمیزی زد. به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران، پس از اینکه جمعی از نمایندگان کنگره آمریکا پیشنهاد طرح ترور مسئولان سپاه قدس را دادند، سایت گوگل اقدام به انتشار نقشه منزل سردار سلیمانی کرد. ویکیپدیا در آن زمان مدعی شد نقشه منزل این سردار سپاه را در اختیار دارد و بهراحتی آن را در دسترس مخاطبان اینترنت قرار داده است.
برای حاج قاسم سلیمانی، اما مساله مهمتر از این تهدیدات، پایان دادن به حضور آمریکاییها در عراق بود. آمریکا سال ۲۰۰۳ (۱۳۸۱) به عراق حمله کرد و بعد از گذشت ۱۰ سال بنای خروج از این کشور را نداشت. قاسم سلیمانی قصد کرد هرچه سریعتر به حضور چندساله آمریکا در عراق پایان دهد و چندی بعد آمریکاییها از عراق رفتند، اما خیلی طول نکشید که در سوریه، آتش فتنهای بزرگتر از عراق بر پا و دامنه آن به عراق هم کشیده شد. شهرهای سوریه یکی پس از دیگری به دست تروریستها سقوط میکرد. در میانه این تحولات و با حمایت آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای مرتجع منطقه، داعش تشکیل شد تا آخرین ضربه را به حکومت بشار اسد و جبهه مقاومت بزند.
در یک جلسه خصوصی با حضور فرمانده کل قوا و برخی فرماندهان ارشد نظامی و سیاسی، تصمیم به نقشآفرینی مستشاری ایران در سوریه گرفته شد. فرماندهی عملیات «جعفر طیار» به حاج قاسم سلیمانی تفویذ میشود. آنطور که رسانههای غربی گزارش دادهاند سلیمانی در میانه نبرد با تروریستها به روسیه سفر کرد و این کشور را متقاعد به همکاری در سوریه میکند. پیروزیهای مستشاران نظامی ایران در سوریه و عراق، دیگر قاسم سلیمانی را به سر خط رسانههای جهانی برده بود.
در ایران و منطقه او به محبوبترین چهره بدل شد و در دنیا کمتر کسی بود که به امور نظامی آگاه باشد و ژنرال قاسم سلیمانی را نشناسد. یکشنبه ۱۹ اسفند، ماهها پس از پایان دادن به تمامی تصرفات داعش در سوریه و عراق، قاسم سلیمانی از سوی فرمانده معظم کل قوا مفتخر به دریافت نشان ذوالفقار شد. او نخستین فرمانده ایرانی است که به چنین نشانی مفتخر میشود. در این گزارش، روایت شخصیتهای غربی و رسانهها و اندیشکدهها از این فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران را بررسی کردهایم.
صادق خرازی، دیپلمات اسبق کشورمان در یک برنامه تلویزیونی به نقل از یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان، روایتی را تعریف کرده است. او گفته یوسف بن علوی تعریف کرد: «در یکی از جلساتی که با وزیران خارجه منطقه و وزیر خارجه مصر و اردن و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا داشتیم، همه از آمریکا انتقاد کردند که شما با دشمن ما و کسی که بهطور استراتژیک ما را مهار کرده و امروز همه ما تحت نفوذ جهان ایرانی هستیم مماشات کرده و مذاکره میکنید. شما به جای اینکه تحریمها علیه ایران را بیشتر کنید با دشمن ما مماشات میکنید.» کری هم مشغول توضیح دادن بود که وزیر خارجه امارات با گستاخی از صحبتهای کری انتقاد کرده و جان کری پوشهای را که در دست داشت روی میز کوبید و گفت: کل جهان عرب یک «ژنرال سلیمانی» برای مبارزه با تروریستها ندارد. ۱۱ سپتامبر از داخل عربستان و پاکستان و کشورهای عربی شما طراحی شد و یک ایرانی پشت هیچ حرکت تروریستی وجود نداشته است، در حالی که سیستمهای امنیتی شما کنار گروههای تروریستیای که به وجود آوردهاید، قرار دارند.»
ژنرال قاسم سلیمانی ما کیست؟
«موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» یکی از اندیشکدههای تاثیرگذار و نزدیک به محافل تصمیمگیری در واشنگتن است که روی مسائل غرب آسیا کار میکند، در سندی تحت عنوان «چگونه حامیان ایران را مهار کنیم»، نوشت: «آمریکا باید متعهد شود دههها برای از بین بردن این نیروها تلاش کند. در ایران، نهادهای مختلفی در شکلگیری و تقویت جبهه مقابل آمریکا نقش دارند، اما میتوان به یک شخصیت محوری اشاره کرد که بر بسیاری از پروسههای لازم برای مقابله با آمریکا «سوار» است: این فرد کسی نیست جز سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران.» در ادامه این سند آمده است، اما «قاسم سلیمانی» ما کیست؟
قدرتمندترین ژنرال خاورمیانه
«علی صوفان» مأمور ویژه سابق افبیآی در مقالهای در ماهنامه «مرکز مبارزه با تروریسم» وابسته به آکادمی نظامی ایالات متحده مینویسد: «یکی از کلیدهای موفقیت ایران، اتخاذ یک استراتژی منحصربهفرد مبنیبر تلفیق قدرت شبهنظامی و قدرت دولتی بوده است، استراتژیای که تا اندازهای با الهام از مدل حزبالله در لبنان تدوین شده است. همه اذعان دارند که معمار برجسته این سیاست، سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده کهنهکار نیروی قدس [سپاه پاسداران]ایران است. بدون شک سلیمانی، امروز، قدرتمندترین ژنرال خاورمیانه است. وی همچنین یکی از محبوبترین افرادِ در قید حیات در ایران نیز هست.»
سلیمانی دشمنی شایسته
ژنرال پترائوس، رئیس سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا و مدیرکل سابق سیا حدود دو سال پیش طی مصاحبهای به ویژگیهای منحصربهفرد رقیب قدرتمندش در غرب آسیا اشاره کرد و گفت: «قاسم سلیمانی فردی بسیار توانمند، مدبر و دشمنی شایسته است. وی بازی خود را بهخوبی انجام میدهد، اما این بازی طولانی است پس اجازه دهید ببینیم حوادث چگونه به پیش میرود.»
باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا که دولتش نقش اول تولید داعش را داشته در یکی از دیدارهایش با «حیدرالعبادی» نخستوزیر عراق در سال ۲۰۱۴ پیرامون سرلشکر سلیمانی گفت که «او دشمن من است، ولی من برای او احترام ویژهای قائل هستم.»
پیروزی بزرگ را رقم زد
نشریه آمریکایی «نیویورکر» در سال ۹۲، به بررسی ویژگیهای فرمانده نیروی قدس سپاه از زبان مأموران سیا و مقامات عراقی پرداخت و با بیان اینکه سردار سلیمانی بهندرت صحبت میکند، وی را دارای یک کاریزمای نهفته دانست. در این گزارش «جان ماگویر»، افسر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، سردار سلیمانی را قدرتمندترین عامل در خاورمیانه که کمتر کسی چیزی درباره او شنیده، معرفی کرده است. جان ماگویر گفته است که در نبرد القصیر که چهار سال پیش در سوریه صورت گرفت و منجر به بازپسگیری شهر استراتژیک القصیر توسط ارتش سوریه شد و نقطه عطفی در جنگ بود، این سردار سلیمانی بود که مستقیما عملیات را فرماندهی میکرد و آن «پیروزی بزرگ» را رقم زد.
کارهایش اثربخشی فوقالعاده دارد
«استنلی مککریستال» ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا و رئیس پیشین فرماندهی مشترک عملیات ویژه این کشور معتقد است سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران یکی از کاریزماتیکترین رهبران نظامی جهان است: «ما زمانی که برای مقابله با ایرانیها تلاش میکردیم، او (سلیمانی) را مورد بررسی قرار دادیم. او را زیر نظر گرفتم، او وقتی در میدان جنگ است، بسیار کاریزماتیک است و در محیطهای مختلفی عملیات داشته که هیچ ژنرال آمریکاییای با هر میزان آزادی عملی نداشته است. قدرت سیاسی که قاسم سلیمانی دارد به او اجازه میدهد که کارهای بسیاری انجام دهد. ولی او کارهایش را با آرامش و اثربخشی فوقالعاده انجام میدهد.»
فعال در صلح
زلمای خلیلزاد، سفیر سابق آمریکا در افغانستان نیز در مورد سردار سلیمانی گفته است: «همانقدر که مقامات آمریکایی سلیمانی را به جنگافروزی متهم میکنند، او در ایجاد صلح نیز برای رسیدن به اهدافش فعال بوده است. او در پایاندادن به درگیریهای نیروهای مقتدی صدر و نیروهای عراقی در بصره، نقشی حیاتی داشت، تهدیدی که میرفت ناآرامیهای آن گسترش یافته و پیامدهای وخیمی بهویژه برای منابع نفتی عراق در پی داشته باشد.»
قویترین مرد خاورمیانه
در ماه می ۲۰۱۷ (اردیبهشت ۹۶) روزنامه «لوموند» فرانسه طی یک گزارشی در حالی که عکس در حال نماز خواندن سردار قاسم سلیمانی را به صورت بزرگ منتشر کرده بود، به تعریف و تمجید از فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران پرداخت و وی را «قویترین مرد خاورمیانه» و «چهگوآرای ایران» نامید. «او میخواهد شهید شود»؛ این عبارتی بود که در گزارش «لوموند» پیرامون «قاسم سلیمانی» به نقل از یک چهره رسانهای داخل ایران آمد.
ایران سلیمانیهای زیادی دارد
روزنامه «الجریده» کویت با انتشار مقالهای به قلم «حسن العیسی» با عنوان «ما کجا و ایران کجا؟» نوشت: «موارد بسیاری از هوشیاری اطلاعاتی «قاسم سلیمانی» وجود دارد که در این مقاله نمیگنجد. وی با عشق به کشورش این فعالیتها را به اجرا درمیآورد تا از ایران و منافع ملت خود دفاع کرده باشد. اما آنچه هماکنون اهمیت دارد این است که باید بدانیم ایران سردار سلیمانیهای زیادی دارد، و مقامات ایران بهرغم محاصره اقتصادی، هوشیاری و هوشمندی زیادی را در صحنه داشتهاند.»
وقف خدمت به جمهوری اسلامی
روزنامه «الحیات» چاپ عربستان سعودی در مطلبی با عنوان «سردار سلیمانی» قدرتمندترین مسئول امنیتی غرب آسیا نوشت: «سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس فردی است که خود را وقف خدمت به جمهوری اسلامی ایران کرده است.» «الحیات» همچنین به نقل از یک منبع دیپلماتیک نوشت: «سردار سلیمانی سوریه را مانند فردی که در آنجا متولد شده باشد، میشناسد و همچنین بهخوبی با عراق آشنایی دارد.»
پیروز هر نبرد
عبدالباری عطوان در یادداشتی در روزنامه فرامنطقهای «رایالیوم» درباره قاسم سلیمانی مینویسد: «ژنرال قاسم سلیمانی وارد هیچنبردی نشد، مگر اینکه از آن پیروز خارج شد؛ وارد کردستان عراق شد و همهپرسی را شکست داد، در کنار ارتش سوریه جنگید و بیشتر مناطق سوریه را باز پس گرفت، حشد الشعبی را در عراق تشکیل داد و به وسیله آن توانست موصل و بیشتر شهرهای عراق را آزاد کند و امروز در حالی که کشورهای عربی درگیر هستند، سردار قاسم سلیمانی در حال نفوذ به فلسطین و قدس اشغالی است.»
منبع: روزنامه فرهیختگان
انتهای پیام/