حسین پاکدامن رئیس انجمن علوم اعصاب ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سکتههای مغزی و علائم آن اظهار کرد: سکتههای مغزی بر اثر قطع ناگهانی جریان خون مغز به وجود میآید که میتواند باعث ایجاد کمبود اکسیژن و قند شود؛ اگر قطع جریان خون طول بکشد میتواند در مدت بسیار کوتاهی آسیبهای جدی به مغز وارد کند.
پاکدامن گفت: در هنگام بروز سکتههای مغزی زمان امداد رسانی بسیار کوتاه است، اگر حجم خون ورودی به مغز کمتر از ۲۰ سانتی متر مکعب برای هر ۱۰۰ گرم باشد در هر دقیقه ۲ میلیون سلول عصبی از بین میرود، در اصل کاهش خون رسانی باعث ایجاد اختلالات الکترونی و نمایان شدن علائم سکته مغزی میشود که اگر ادامه پیدا کند باعث ایجاد اختلال یونی و مرگ سلولهای مغزی میشود.
وی با تاکید بر اهمیت زمان در امداد رسانی به افراد دچار سکته مغزی گفت: برای پیشگیری از عوارض ناشی از سکتههای مغزی بهتر است با توجه به محدود بودن زمان، اطلاعات سرویس دهندگان و اطرافیان مردم کافی باشد تا بتوانند به سرعت علائم و نشانههای سکته را شناسایی و برای درمان اقدام کنند.
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران درباره علائم سکته بیان کرد: سکته مغزی اغلب اختلالات حسی و حرکتی را به همراه دارد که در صورت پیشروی باعث ایجاد نوعی حالت اغما در فرد میشود، با توجه به عملکرد بخشهای مختلف مغز در بدن و اینکه سکتههای مغزی باعث ایجاد آسیب در یکی از این بخشها میشود، معمولا با اختلالات متفاوتی رو به رو میشویم که همگی آنها بر اثر سکته مغزی به وجود آمدهاند.
پاکدامن تشریح کرد: سکتههای مغزی ممکن است در هر فردی و در هر سنی رخ دهد، اما معمولا در افراد بالای ۵۵ سال دیده میشود، متاسفانه در کشور ما سن بروز سکته مغزی مقداری کمتر از این عدد یعنی حدود ۴۵ سال است، عوامل متفاوتی بر بروز سکتهها تاثیرگذارند که یکی از آنها سن است و بسیاری از آنها قابل کنترل است.
وی افزود: دو سوم از افرادی که دچار سکتههای مغزی میشوند بالای ۷۰ سال سن دارند و احتمال بروز سکته با سن افزایش مییابد، اما بروز آن در همه دورههای سنی امکان پذیر است، عواملی مثل ابتلا به بیماری قند، بیماریهای قلبی و عروقی، چاقی و استفاده از سیگار و دخانیات تاثیر زیادی بر بروز سکته دارد.
انتهای پیام/