برومند چهار آیین مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش ۳۰۰ تومانی نرخ مرغ نسبت به روز گذشته در بازار خبر داد و گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۱ هزار و ۳۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۷ هزار و ۲۰۰ تومان است.
وی ازدیاد تقاضا، کاهش جوجه ریزی، کمبود عرضه و نوسان نرخ نهادههای دامی را دلیل اصلی گرانی مرغ در بازار اعلام کرد.
بیشتر بخوانید: آخرین تحولات بازار مرغ/ قیمت مرغ به ۱۵ هزار تومان رسید
چهار آیین از استمرار روند افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: با توجه به ازدیاد موج تقاضا در سراسر کشور در دهه پایانی اسفند برای تامین مایحتاج خانوار، قیمت مرغ با نوساناتی روبرو خواهد بود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به تعطیلی کشتارگاه در روزهای ابتدایی سال پیش بینی میشود که قیمت هر کیلو مرغ به ۲۰ هزار تومان برسد.
وی با اشاره به تاثیر عرضه مرغ با نرخ مصوب در بازار بیان کرد: با توجه به آنکه میزان عرضه مرغ با نرخ مصوب از سوی پشتیبانی امور دام با تقاضا همخوانی ندارد، بنابراین عرضه نمیتواند نقش موثری در تعادل و کنترل قیمت مرغ در بازار داشته باشد.
این مقام مسئول میزان جوجه ریزی برای ایام پایانی سال نو را کمتر از ۱۱۰ میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: با توجه به افزایش قیمت نهاده و ترس از اجرای قیمت مصوب تنظیم بازار، بسیاری از مرغداران حاضر به جوجه ریزی مرغ در واحدها نشدند.
وی نرخ مصوب هر کیلو ذرت را یک هزار و ۳۰۰ و کنجاله سویا را ۲ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: این در حالی است که هم اکنون هر کیلو ذرت با نرخ یک هزار و ۸۰۰ و کنجاله سویا ۳ هزار و ۸۰۰ تا ۴ هزارتومان در بازار نیست.
چهار آیین با اشاره به اینکه روزانه ۷ تا ۷ هزار و ۵۰۰ تن مرغ در سطح کشور مصرف میشود، بیان کرد: عرضه روزانه ۱۰ تا ۳۰ تن مرغ با نرخ مصوب از سوی پشتیبانی امور دام نوعی مسکن در بازار به شمار میرود چرا که طبق روال سالهای گذشته دخالت دولت در تنظیم بازار نتوانسته راهکار موثری در کنترل بازار باشد.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با اشاره به اینکه آشفتگی بازار نهادههای دامی همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: با توجه به اختلاف نرخ نهادهها موجود در بازار با نرخ مصوب و کمبود در عرضه نمیتوان انتظار داشت که قیمت مرغ با روند نزولی در بازار مواجه شود چرا که یکی از فاکتورهای اصلی و مهم در تعادل بازار، خرید نهاده با نرخ منطقی است.
انتهای پیام