به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بهمن خدادادیان کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با اشاره به رونق بازار اقلام خوراکی در آستانه عید نوروز گفت: یکی از این خوراکیها شیرینی است که پای ثابت تمام پذیراییهای نوروزی است.
وی با اشاره به فروش شیرینی توسط برخی دستفروشان، نسبت به خرید اینگونه شیرینیها هشدار داد و افزود: سلامت این نوع شیرینیها به هیچ عنوان تأیید نمیشود و توصیه میشود افراد حتماً شیرینی مورد نیاز خود را از قنادیهای معتبر تهیه کنند.
خدادادیان تصریح کرد: شیرینی مناسب عید نوروز شیرینیهای نخودی است، زیرا هم حجم کوچکتری داشته و هم مدت ماندگاری بالایی دارد.وی افزود: خرید شیرینی خامهای برای ایام نوروز به هیچ عنوان توصیه نمیشود، چرا که به خاطر خامه موجود در آن امکان فسادپذیری آن در مدت زمان نگهداری طولانی بالا است.
خدادادیان توصیه کرد: افراد خرید شیرینی را به روزهای پایانی سال موکول کنند و ترجیحاً شیرینیهای نخودی و ساده خریداری کنند.وی افزود: بعد از خرید شیرینی جهت پیشگیری از فاسد شدن، باید آن را در جای خنک و تاریک نگهداری کرد و از نگهداری آن درون کابینت یا بالای یخچال خودداری کرد.
این کارشناس بهداشت در خصوص خرید آجیل نیز توصیه کرد: افراد به طور جد از خرید آجیلهای رنگی و شور مزه خودداری کرده و حتی المقدور آجیل خام خریداری کنند.خدادادیان افزود: آجیل خریداری شده باید تازه باشد، زیرا مصرف آجیل کهنه به دلیل فعالیت کپک آسپرژیلوس در آن و تولید سم آفلاتوکسین میتواند بسیار خطرناک باشد.
کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه یادآور شد: این سم تأثیر آنی ندارد، اما به مرور در بدن افراد تجمع کرده و موجب بروز سرطان میشود.
بیشتر بخوانید:چگونه شیرینی های عیدِ سالم تری داشته باشیم؟
وی نسبت به خرید آجیل از دستفروشان هشدار داد و افزود: نخریدن آجیل بهتر از خرید آجیل ارزان قیمت، اما کهنه است و توصیه میشود افراد به هیچ عنوان از دستفروشان آجیل خریداری نکنند و فریب قیمت ارزان آن را نخورند، چرا که عموماً این نوع آجیلها کهنه بوده و میتواند موجب بروز مسمومیت در افراد و به ویژه کودکان شده و در درازمدت به دلیل وجود سم آفلاتوکسین زمینه ساز بروز سرطان شود.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/