البناء نوشت سفر رئیس‌جمهور ایران به عراق، تهران و بغداد را در مسیری قرار می‌دهد که آمریکا به سختی می‌تواند اهدافش را برای مقابله با ایران و ضدیت با سوریه محقق سازد.

البناء: سفر روحانی به عراق یک سفر تاریخی استبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی روزنامه البناء لبنان در مقاله‌ای نوشت زمان سفر رئیس‌جمهور ایران به عراق و دیدار با مقامات بلندپایه این کشور بسیار اهمیت دارد.

ایران امروز روابط منطقی با پاکستان و دیگر کشور‌های همسایه دارد و نفوذ آمریکا در پاکستان در این حد نیست که هر چه آمریکا دیکته کند پاکستان نیز بپذیرد و منافع حیاتی‌اش را با خطر مواجه سازد بنابراین ادامه روابط اقتصادی و تجاری بین پاکستان و ایران در سطح مشخص، نقش بسیار مهمی در خنثی کردن تلاش‌های آمریکا برای محاصره ایران دارد.

همسایه دوم ایران ترکیه است که برای ایران اهمیت دارد و آنکارا نیز از نظر سیاسی در وضع مشابه سال‌های قبل قرار ندارد زیرا روابط آمریکا و ترکیه بر سر برخی مسائل با مشکلاتی روبه‌رو شده است. از جمله این مسائل، موضع آمریکا در قبال کُرد‌های سوریه و همچنین موضع واشنگتن در قبال مخالفان نظام ترکیه از جمله فتح‌الله گولن است که آنکارا وی را به برنامه‌ریزی برای کودتا علیه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه متهم کرده و از آمریکا خواسته وی را تحویل دهد. همچنین آمریکا تلاش می‌کند قرارداد موشکی اس چهارصد بین ترکیه و روسیه را بهم بزند. واشنگتن از آنکارا می‌خواهد در اعمال فشار بر روسیه و اجرای تحریم‌های غربی علیه مسکو همکاری کند، اما ترکیه معتقد است این همکاری به منافعش زیان می‌رساند. به سبب اختلاف بر سر این مسائل بین ترکیه و آمریکا، تکیه آمریکا بر نقش گسترده ترکیه به منظور تحت فشار قرار دادن ایران بی‌فایده است.


بیشتر بخوانید: چرا روحانی به عراق سفر کرد؟


در این بین فقط عراق باقی می‌ماند که آمریکا آن را وسوسه می‌کند به میدانی برای فشار بر ایران و آسیب رساندن به آن تبدیل شود زیرا آمریکا در عراق نفوذ فراوانی دارد. سفر روحانی به بغداد در این زمان که مقامات عراقی نیز اعلام کردند به تحریم‌های آمریکا پایبند نخواهند بود، ضربه بزرگی به سیاست آمریکا وارد کرد و از این نظر زمان سفر حسن روحانی، رئیس جمهور ایران به عراق مسئله مهمی به شمار می‌رود.

عامل دوم نقشی است که آمریکا تلاش می‌کند از طریق عراق به ویژه برای اجرای برنامه‌های اعلام شده‌اش در سوریه بازی کند. به نظر می‌رسد سفر رئیس جمهور ایران به عراق در این زمان تاثیر فراوانی بر محدود کردن نفوذ آمریکا در عراق خواهد داشت و در نتیجه امید به نقش محوری عراق در این زمینه بر باد رفته است به ویژه اینکه آمریکا تصمیم گرفت نیروهایش را از سوریه خارج کند.
با توجه به همه نکات یاد شده می‌توان نتیجه گرفت سفر رئیس جمهور ایران به عراق یک سفر تاریخی است. نه تنها به این دلیل که برخی نقاط سیاه در روابط بین دو کشور به سبب جنگ در دهه هشتاد را کنار زد بلکه به این دلیل که عراق و ایران را در مسیری قرار می‌دهد که آمریکا به سختی می‌تواند اهدافش را برای مقابله با ایران و ضدیت با سوریه محقق سازد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار