به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، یداله موحد رییس کل دادگستری استان کرمان در نشست پایان سال که با حضور همکاران معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و معاونت منابع انسانی دادگستری کل استان کرمان برگزار شد، گفت: در حال حاضر ۱۶۳۰ نفر قاضی و کارمند در سطح استان مشغول خدمات رسانی شبانه روزی هستند به طوریکه در کوتاهترین زمان ممکن و به نحو احسن پاسخگوی نیازهای جامعه میباشند که قطعا در عقبه و پشتیبانی این افراد نیروهای خدوم، با انگیزه و پرتلاشی در حال فعالیت هستند.
نماینده عالی دستگاه قضائی در استان کرمان با اشاره به اینکه در بخشهای قضایی نیز کار شعب و بخشهای مختلف بسیار دشوار است و هم کثرت کار بسیار زیاد بوده و هم مسئولیت دنیوی و اخروی را به همراه دارد.
موحد سپس با بیان اینکه کار معاونتهای انسانی و پشتیبانی زمینه خدمت وتلاش سایر همکاران را فراهم میکند گفت: چنانچه حمایتهای این معاونتها کمرنگ شود، چرخ سایر بخشها نیز از کار خواهد افتاد و حرکت این دستگاه به راحتی متوقف خواهد شد.
رییس کل دادگستری استان کرمان افزود: حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری که به طور خاص در کشو درخشیده است، جز فعالترین و کارآمدترین معاونتهای دادگستری به حساب میآید، حوزهای که دارای نوآوری و خلاقیت در کار بوده و این امر مرهون تلاش واندیشه زلال و فعال همکاران این معاونت است.
موحد در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه هرجامعهای صرف نظر از سنتی یا مدرن بودن آن، بنا به اقتضای فرهنگ، بافت اجتماعی و مناسبات اقتصادی خود با یکسری چالشها و آسیبهای اجتماعی مواجه است و به تعبیر ساده جامعه بدون آسیب اصلا وجود ندارد و تاکنون جز آمال بشر بوده و خواهد بود و با حضور حضرت، ولی عصر (عج) این اتفاق خواهد افتاد.
وی سپس افزود: منشا ارزشها یا هنجارهای اجتماعی در بسیاری از موارد الهی و مذهبی است و اغلب منشا آن نظم اجتماعی و منافع عمومی مطرح میباشد.
موحد با اشاره به اینکه باید به حیثیت معنوی و شخصیت افراد حرمت گذاشته شود، تاکید کرد: هرکس این ارزشها را نقض کند با مجازات مواجه خواهد شد، همچنین امنیت عمومی دارای ارزش بالایی در جوامع بشری است و چنانچه این امنیت نیز نقض شود و رفتار منافی آن صورت گیرد، با واکنش مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: مساله اخلاق و عفت عمومی نیز از ارزشهای والای جامعه به شمار میرود و مالکیت خصوصی افراد نیز مورد احترام است که نقض هریک از این موارد پاسخگویی را به همراه خواهد داشت، البته حریم خصوصی افراد نیز حرمت و ارزش دارد و چنانچه مورد تعدی قرار گیرد مسلماً مجازاتهایی را به دنبال خواهد داشت.
رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: گاهی پدیدههایی مانند طلاق، حاشیه نشینی و اعتیاد در جامعه شکل میگیرد که زیان بار بوده، آسیب اجتماعی تلقی شده و لطمه شدیدی به جامعه وارد میکنند، اما نکته مهمتر مقابله با آسیبهای اجتماعی است که از بدو حضور انسان در دنیا این آسیبها وجود داشته و همواره نیز بشر خود را موظف به مقابله با این آسیبها میداند، اما پرسش اساسی این است که چطور بایستی با این آسیبها مقابله کرد؟
موحد اظهار داشت: مجازات، روش سنتی مقابله با آسیبها بوده و اعتقاد بر این است که با ارعاب و تنبیه مجرم میتوان از جرم پیشگیری کرد، اما در دو سه قرن اخیر بحث اصلاح و درمان به طور جدی مطرح شده است و باور بر این است که مجرم نباید تنها شلاق خورده و تنبیه شود، بنابراین اکنون تلفیقی از این دو انجام میگردد.
وی یادآور شد: ظرف مدت ۴۰ سال گذشته بحث جدی تری در جامعه بشری شکل گرفته است و آن اقدامات قبل از ارتکاب جرم، یعنی مقوله پیشگیری است، نباید منتظر ماند تا جرمی اتفاق بیفتد و آسیب اجتماعی رخ دهد سپس به فکر علاج افتاد! بنابراین پیش بینی، ارزیابی خطر ارتکاب جرم و مداخله در علل و عوامل وقوع آن، از طریق پیشگیری روی میدهد و پیشگیری برتر از درمان است چراکه هزینههای کمتری را نیز به جامعه تحمیل میکند.
موحد ادامه داد: بدست آوردن راههای پیشگیری از جرم و آسیبهای اجتماعی بحث نو و جدیدی بوده و اخیرا برنامه ریزان و سیاست گذاران متوجه شده اند که قبل از واکنش باید کارهای کنش گرایانه و پیش دستی انجام شود.
وی گفت: باید تلاش شود در دوره ریاست حجت الاسلام و المسلمین رئیسی بر قوه قضائیه، یکی از برنامهها کاهش ورودی پرونده و موجودی آنها و در نتیجه چابکی دادگستری را دنبال کنیم.
موحد بیان کرد: سالیانه ۱۷ هزار پرونده تصادفات و ۲۳۰ هزار پرونده مصدومین ناشی از آن، حجم انبوهی از پروندهها را در دادگستری ایجاد میکند که انتظار میرود معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم به این موارد اهمیت بیشتری داده و در رابطه با کاهش این پروندهها راهکارهایی را پیدا کند.
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه سندعادی بسیاری از دعواها را ایجاد میکند، گفت: غالبا وقتی افراد فوت میکنند اموالی برجای میماند و دعاوی ارث بسیاری از پروندهها را به وجود میآورد، هرچند که سالیان سال این روال ادامه دارد و هر روز بر حجم آن افزوده میشود، اما انتظار میرود قوه قضائیه برای این مساله راهکار مناسبی را پیدا کند.
موحد افزود: میتوان با خلاقیت، نواندیشی و چاره اندیشی در امور اجتماعی قدمهای مثبتی برداشت و انتظار میرود در سال ۹۸ نیز همانند گذشته به صورت جدیتر در جهت حل و فصل مشکلات اجتماعی قدم برداشته شود.
رییس کل دادگستری استان کرمان خطاب به همکاران اظهارکرد: امیدوارم در سال ۹۸ با اتکال به قدرت لایزال الهی و تجربیات سالهای گذشته و سال ۹۷ بتوانید بیشتر از گذشته به مردم شریف استان کرمان و نظام جمهوری اسلامی ایران خدمت کنید.
انتهای پیام/ی