دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان گفت: ۱۶۵ هزار کارت سوخت مهاجر در راستای مبارزه با قاچاق سوخت در ۱۱ ماه امسال در این استان شناسایی و باطل شده است.

۱۶۵ هزار کارت سوخت مهاجر در سیستان و بلوچستان باطل شدبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، مجید محبی دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: ۸۵ درصد سوختی که از مرز‌های سیستان و بلوچستان قاچاق می‌شود از دیگر استان‌های کشور با استفاده از بارنامه جعلی به این استان وارد می‌شوند.

وی ادامه داد: ۱۳ میلیون و ۹۷۰ هزار و ۲۷۸ لیتر سوخت قاچاق در ۱۱ ماه امسال در سیستان و بلوچستان توسط نیرو‌های انتظامی و مرزبانی کشف شده که نسبت به مدت مشابه پارسال با هشت میلیون و ۴۶۳ هزار و ۳۲۱ لیتر حدود ۶۲ درصد افزایش داشته است.

دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان بیان کرد: با توجه به افزایش انگیزه و میزان قاچاق در ماه‌های اخیر وزارت نفت مکلف شد سامانه کنترل انبار بارنامه نفت را در گلوگاه‌های ورودی استان مستقر کند.

وی افزود: با استفاده از این سامانه اصالت بارنامه نفتکش‌هایی که از هر انبار نفت در کشور به مقصد سیستان و بلوچستان بارگیری شوند قابل تشخیص است.

محبی ادامه داد: گلوگاه‌های مسجد حضرت ابوالفضل (ع) در جاده بم – بزمان، نصرت آباد در جاده بم – زاهدان، کوله سنگی زاهدان - زابل و بیردف در جاده جاسک – چابهار چهار مسیری هستند که مجهز به سامانه کنترل انبار بارنامه نفت شده اند.

وی ادامه داد: با راه اندازی سامانه بر روی شبکه حمل و نقل افزون بر ۳۰۰ نفت کش قاچاق توقیف شدند.

محبی نیاز روزانه سیستان و بلوچستان به نفت را سه میلیون و ۶۰۰ لیتر عنوان کرد و گفت: بر اساس برآورد‌های انجام شده روزانه حدود هفت و نیم تا هشت میلیون لیتر سوخت از مرز‌های استان قاچاق می‌شود.

دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان گفت: فرآورده‌های نفتی از استان‌های دیگر نظیر اصفهان و تهران وارد این استان می‌شود که در این رابطه چهار پرونده اصلی و مهم در دستگاه قضایی درحال رسیدگی است.

وی بیان کرد: برای مقابله با قاچاق سوخت افزون بر ۳۵ مرکز دپوی سوخت در زاهدان شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند.
محبی بر برخورد جدی با مراکز دپوی سوخت در سیستان و بلوچستان تاکید کرد.

وی بیان کرد: برای جلوگیری از تخلفات تعاونی‌های مرزنشین در زمینه قاچاق سوخت با لایحه جدید، سوخت این قشر از طریق مزایده به فروش می‌رسد تا عواید آن به طور کامل و در کمترین زمان به حساب ۸۵ هزار خانوارمرزنشین سیستان و بلوچستان واریز شود.

دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان افزود: سهمیه سوخت (نفت گاز) مرزنشینان این استان ماهانه ۱۰۵ میلیون لیتر است که به دلیل برخی مشکلات هنوز رقم واقعی تحویل داده نشده است.

وی با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی برای جلوگیری از قاچاق سوخت گفت: برخی رانندگان ماشین‌های سنگین برای استفاده از سهمیه سوخت با استفاده نکردن از خودرو تنها از طریق کارت سوخت اقدام به درآمد زایی برای خود می‌کنند به طوریکه تنها در سراوان ۲ هزار و ۷۵۰ ماشین سنگین دپو شده است.

محبی ادامه داد: هم اینک حدود ۸۰ درصد ماشین‌های سنگین سیستان و بلوچستان برای استفاده کارت سوخت پارک هستند در حالیکه اگر این خودرو‌ها به چرخه واقعی وارد شوند می‌توانند برای توسعه و اشتغال منطقه سودمند باشند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۳ هزار ماشین سنگین در سیستان و بلوچستان ثبت سامانه شده اند گفت: ضروریست علاوه بر همت مسئولان برای رفع مشکلات در حوزه قاچاق سوخت، مردم نیز برای توسعه و رونق استان از ظرفیت‌های موجود استفاده کنند.

دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان مبارزه با قاچاق سوخت و دام را از اولویت‌های این نهاد برشمرد و گفت: ۲ هزار و ۷۲۵ راس دام قاچاق در ۱۱ ماه نخست امسال در استان کشف شده است.

وی بیان کرد: طرح پلاک کوبی دام‌ها برای جلوگیری از قاچاق دام از سال ۹۱ در سیستان و بلوچستان اجرایی شد به طوریکه علاوه بر تمامی دام‌های استان دام‌های وارداتی نیز پلاک کوبی می‌شوند.

محبی از ورود نخستین محموله دام سبک به سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: محموله افزون بر ۵۰ هزار راسی گوسفند از کشور رمانی ۲۳ اسفند از طریق بندر شهید بهشتی چابهار وارد استان می‌شود.

وی ادامه داد: ۲۰ درصد این دام‌ها برای تامین نیاز سیستان و بلوچستان و بقیه برای تامین نیاز کشور وارد چرخه تنظیم بازار شود.

دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان و بلوچستان تاکید کرد: واردات دام به این استان ۱۲ هزار فرصت شغلی را در بخش‌های مختلف نظیر بسته بندی، کشتار و ... ایجاد می‌کند.

وی کشف ۲ میلیون و ۴۰۵ هزار و ۱۲۰ نخ سیگار، ۲۱۱ هزار و ۲۰۸ عدد لوازم آرایشی بهداشتی، چهار میلیون و ۸۴۵ هزار و ۶۰۴ کیلوگرم برنج و ۲۲ هزار و ۸۱۲ کیلوگرم چای را از دیگر اقدامات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سیستان و بلوچستان در این مدت ذکر کرد.

انتهای پیام/ع

۱۶۵ هزار کارت سوخت مهاجر در سیستان و بلوچستان باطل شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار