به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد ،حسن گرمئی کارشناس برنامه غربالگری کم شنوایی نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: بطور متوسط سالانه حدود ۴ تا ۵ هزار نوزاد مبتلابه
کم شنوایی مادرزادی در ایران متولد میشوند و با توجه به اینکه تعداد بسیارزیادی بعد از تولد و یا بدنبال بیماریهایی که شنوایی را تهدید میکنند، دچار کم شنوایی میشوند، غربالگری شنوایی نوزادان اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: از بدو تولد تا شش ماهگی بهترین زمان برای تشخیص ناشنوایی یا کم شنوایی در نوزادان است که باید مورد توجه والدین قرار گیرد.
کارشناس برنامه غربالگری کم شنوایی نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: نقص
شنوایی نوعی معلولیت پنهان و یکی از شایعترین ناهنجاریهای بدو تولد میباشد که به دلایلی نظیـر فقـدان نمـود ظـاهری آن در کودک، ناآشنا بودن خانوادهها باعلایم اولیه آن، عدم اطلاع از مراکز پیشگیری، درمان، و توانبخشی موجود، با تأخیر بسیار زیاد شناسایی میشود و اثرات بسیار منفی بـر رشـد گفتـار، زبـان و شـناخت برجـای میگذارد.
گرمئی با تاکید بر اینکه برنامههای غربالگری موثرترین راه برای شناسایی زودهنگـام ابـتلا بـه نقص شنوایی در میان نوزادان است، افزود: غربالگری
شنوایی توسط ادیولوژیست (کارشناس شنوایی سنجی) انجام میشود و آزمایشی بسیار سریع و بدون درد است و برای نوزادان ناراحت کننده و دردناک نیست.
وی در پایان افزود: غربالگری وسنجش کم شنوائی بدو تولد دربیمارستانهای آموزشی درمانی نهم دی و
تامین اجتماعی با همکاری اداره بهزیستی شهرستان انجام میشود، خانواده هاحتما قبل از ترخیص نوزاد از بیمارستان نسبت به انجام غربالگری کم شنوائی اطمینان یابند.
انتهای پیام // ف. ک
بهترین زمان برای تشخیص ناشنوایی نوزادان تا شش ماهگی میباشد