به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ،رسول جلیلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی،در هفتمین جلسه کمیته استانی طرح تنظیم بازار میوه شب عیداستان با بیان این مطلب اظهار کرد: توزیع میوه شب عید طرح تنظیم بازار استان در ۴۱۸ مرکز عرضه از ۲۵ اسفند ماه سال جاری در سطح استان آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ماه سال ۹۸ ادامه مییابد.
وی با بیان اینکه همه ساله از دی ماه ذخیره سازی میوه شب عید آغاز میشود، ادامه داد: ذخیره سازی این مقدار میوه براساس نیازسنجیهای استان در دستور کار قرار گرفته است، به طوری که هزار تن سیب درختی و دو هزار تن پرتقال برای توزیع در ایام اخر پایانی سال و عید نوروز در نظر گرفته شده است و هیچ گونه نگرانی از لحاظ تامین میوه در استان وجود ندارد.
جلیلی با بیان اینکه استان آذربایجان غربی از ۳۰ هزار تن سیب درختی مورد نیاز مصرف شب عید مردم در کشور، مسئولیت تامین ۱۰ هزار تن سیب درختی را به عهده گرفته است، خاطر نشان کرد: آذربایجان غربی سیب درختی تنظیم بازار میوه شب عید ۹ استان کشور از جمله استانهای اردبیل، کردستان، گیلان، مازندران، خراسان رضوی، زنجان، خوزستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی را تامین کرده است.
این مسئول بیان کرد: براساس برنامه ریزیها و تمهیدات اتخاذ شده هیچ گونه نگرانی در تامین منابع پروتئینی و میوه شب عید در استان نخواهیم داشت و به تدریج متناسب با میزان تقاضا میوه شب عید شامل پرتقال از نوع تامسون به قیمت مصوب ۴ هزار تومان و از نوع والنسیا به قیمت ۵ هزار و ۵۰۰ تومان و سیب درختی به قیمت ۶ هزار تومان به بازار مصرف عرضه میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ضمن تاکید بر لزوم نظارت دقیق بر نحوه توزیع و عرضه در مراکز فروش خاطر نشان کرد: سایر اقلام مورد نیاز مردم درشب عید شامل برنج، اقلام پروتئینی مانند گوشت قرمز و سفید و شکر نیز به اندازه کافی خرید و ذخیره سازی شده است که در صورت نیاز برای ایجاد تعادل دربازار عرضه خواهد شد.
حسین سیوانی مدیر کل دفتر هماهنگی و امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی نیزدر این جلسه اظهار کرد: با توجه به فرارسیدن عید نوروز باید نظارت جدیتر بر قیمتها و روند اقلام توزیعی طرح تنظیم بازار شب عید صورت گیرد تا مردم در تامین کالاهای اساسی خود دچار مشکل نشوند.
سیوانی با بیان اینکه باید با اتخاذ تدابیرلازم، به صورتی برنامه ریزی کرد که منافع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان همزمان با یکدیگر حفظ و تامین شود، تاکید کرد: در شرایط فعلی که ثبات نسبی و ممانعت از افزایش غیرمتعارف قیمتها برای دولت و مردم اهمیت ویژهای دارد، ستاد تنظیم بازار به دنبال ایجاد ارامش و تعادل بخشی به بازار است.
شهریار حیدری مدیر تعاون روستایی آذربایجان غربی نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از روند تامین، حمل و ذخیره سازی میوه تنظیم بازار جهت توزیع در ایام نوروز سال ۱۳۹۸ اظهار کرد: با برنامه ریزیهای صورت گرفته و تلاش مجموعه همکاران تعاون روستایی و اتحادیه تعاونیهای تولید روستایی استان طی چندین مرحله دو هزار تن پرتقال از استانهای شمالی و جنوبی کشور از نوع تامسون و والنسیا و مقدار هزار تن سیب درختی مرغوب برای توزیع با نرخ مصوب در ایام عید نوروز سال ۱۳۹۸ تامین و به استان حمل و ذخیره سازی شده است.
حیدری در ادامه در خصوص سهمیه و تعداد مراکز عرضه میوه تنظیم بازار به تفکیک شهرستانهای تابعه استان اظهار کرد: بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار استان سهمیه سیب و پرتقال تنظیم بازار هر شهرستان بر اساس آمار جمعیتی شهرستان تعیین و اختصاص داده میشود و در بعضی از شهرستانها سازمان تعاون روستایی استان مجاز به جابه جایی سهمیه توزیع در شهرستانهای دیگر استان است، به طوری که داشتن پروانه کسب برای عوامل عرضه میوه شب عید در مکانهای صنفی لازم است.
مدیر تعاون روستایی استان اضافه کرد: با توجه به تقاضای بازار و تعداد جمعیت متمرکز در استان و سایر شهرستانها مقرر شده است که سهمیه میوه تنظیم بازار از طریق ۶۰ مرکز عرضه در سطح شهرستان ارومیه و ۳۵۸ مرکز عرضه در سطح سایر شهرستانهای تابعه بین شهروندان توزیع شود.
انتهای پیام/ت