در پایان نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و آذربایجان سه سند همکاری اقتصادی در باکو به امضا رسید.

عزم تهران و باکو برای تقویت روابط دوجانبه/امضای سه سند همکاری اقتصادی میان ایران و جمهوری آذربایجانبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه اخبار امور اقتصادی و دارایی ایران (شادا) یادداشت تفاهم مربوط به نتایج سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان را 'فرهاد دژپسند' وزیر امور اقتصادی و دارایی و 'شاهین مصطفی اف' وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان امضا کردند.

همچنین تفاهمنامه تاسیس کارخانه ساخت قطعات برای خودرو‌ها در کوی صنعتی 'نفتچالا' در ۱۶۸ کیلومتری جنوب باکو از سوی شرکت خصوصی 'اتحاد' ایران و شرکت 'آذرماش' جمهوری آذربایجان و نیز ساخت کارخانه تولید اتوبوس در کوی صنعتی 'حاجی قابول' در ۱۲۰ کیلومتری جنوب باکو توسط شرکت 'آذرماش' و شرکت خصوصی 'قارتال' ایران به امضا رسید.

دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان طی سخنانی در مراسم امضای این اسناد گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان دو کشور دوست و برادر با پیشنیه تاریخی بسیار طولانی هستند و امروز این پیشینه تاریخی باید به یک روابط اقتصادی عمیق‌تر با در نظر گرفتن آینده تعاملات دو کشور تبدیل شود.

وی اسناد امضا شده در این اجلاس را نشان تقویت روابط راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان عنوان کرد و گفت: امیدواریم با اقدامی مناسب و امضای این اسناد یک برند مشترک میان ایران و جمهوری آذربایجان در سطح دنیا عرضه کنیم.

وزیر اقتصاد کشورمان افزود: تهران و باکو به عنوان دو کشور همسایه با توسعه روابط راهبردی و رسیدن به اهداف بلند می‌توانند مجرا و مسیری مناسب برای توسعه کشور‌های همسایه باشند.

دژپسند تاکید کرد؛ با امضای اسناد همکاری در این نشست توانستیم روابط را از حوزه زیرساختی به حوزه‌های تجاری، بانکی، بیمه‌ای و علمی گسترش دهیم.

وی همچنین سرمایه گذاران ایرانی و آذربایجانی را به افزایش متقابل سرمایه گذاری در شرایط مناسب فراهم شده در دو کشور دعوت کرد و افزود: ما هیچ مانع، کوتاهی و سستی در زمینه تقویت روابط و اجرای توافقات حاصله نداریم.


بیشتر بخوانید: توسعه همکاری‌های کشاورزی، بانکی و ریلی تهران - باکو


بر پایه این گزارش، شاهین مصطفی اف وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان نیز طی سخنانی نتایج و توافقات حاصله در سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور را برای آینده تعاملات اقتصادی میان جمهوری آذربایجان و ایران بسیار مهم خواند.

وی افزود: یادداشت تفاهم امضا شده در پایان این نشست همه توافقات حاصله برای فعالیت‌های اقتصادی مشترک دو کشور در یک سال آینده را دربر می‌گیرد و اطمینان دارم با مساعی مشترک، گام‌های لازم در زمینه اجرای توافقات حاصله برداشته شود.

شایان ذکر است که، سیزدهمین نشست دو روزه کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان ۲۳ و ۲۴ اسفند ماه جاری در باکو برگزار شد.

در این نشست راهکار‌های گسترش همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در حوزه‌های سرمایه گذاری، تجاری، مالی و بانکی، گمرک و مسایل مرزی، ارتباطات، انرژی و محیط زیست، کشاورزی، امنیت غذایی و بهداشت، علمی و آموزشی و فرهنگ و گردشگری در قالب هشت کمیته تخصصی بررسی شد.

وزیر اقتصاد کشورمان با رییس جمهور آذربایجان دیدار کرد

بر اساس این گزارش فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در ادامه سفر دوروزه خود به باکو ظهر امروز، جمعه، با الهام علی اف رییس جمهور آذربایجان دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار موضوعات مورد مذاکره در سیزدهمین نشست کمیسیون مششترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور و نیز اهمیت اسناد مورد نظر برای امضا در این نشست جهت توسعه روابط اقتصادی فیمابین بررسی شد.

در این دیدار همچنین عزم دو کشور همسایه یعنی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای تقویت روابط دوجانبه مورد تاکید قرار گرفت.

در این نشست راهکار‌های گسترش همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در حوزه‌های سرمایه گذاری، تجاری، مالی و بانکی، گمرک و مسایل مرزی، ارتباطات، انرژی و محیط زیست، کشاورزی، امنیت غذایی و بهداشت، علمی و آموزشی و فرهنگ و گردشگری بحث و بررسی شد.

گفتنی است دیدار با نخست وزیر، وزیر اقتصاد، وزیر کشاورزی، رییس بانک ملی، رییس راه آهن، رییس گمرک، حضور در همایش اقتصادی مشترک و بازدید از کوی صنعتی پیراللهی حومه باکو دیگر برنامه‌های سفر دو روزه وزیر امور اقتصاد و دارایی کشورمان به جمهوری آذربایجان بود.

دیدار با الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان، نخست وزیر، وزیر اقتصاد، وزیر کشاورزی، رییس بانک مرکزی، رییس راه آهن، رییس گمرک، حضور در همایش اقتصادی مشترک و بازدید از کوی صنعتی پیراللهی حومه باکو از جمله برنامه سفر دو روزه وزیر امور اقتصاد و دارایی کشورمان به جمهوری آذربایجان بود.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
چه میشد درخصوص برداشتن ویزا هم گفتگو می کردند . مردم آذربایجان صبح میان بدون ویزا خریدهاشون از ایران انجام میدن برمی گردن ولی ایرانی ها باید ویزا تهیه کنند . خواهشن دراین مورد هم به توافق برسن .
آخرین اخبار