به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا نوروزیان مدیر سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار داشت: ستون فقرات مجموعهای از عضلات، لیگامانها، تاندونها و نیز مهرههای کمری است که انسان به کمک این مجموعه پیچیده قادر است بالاتنه را به طرفین و نیز به سمت عقب و جلو حرکت بدهد.
وی تصریح کرد: وقتی کمر تحت کشش یا چرخشی ناگهانی قرار بگیرد فرد دچار کمردرد میشود، حتی ضربههای کوچک یا حرکتهای غلط و سریعی که فرد متوجه آنها نیست، میتوانند به ستون فقرات آسیب برسانند و باعث دردکمر شود.
وی افزود: بیشتر اوقات کمردرد به دنبال فعالیت بدنی و کار زیاد و البته به دلیل تکنیک غلط کار کردن به وجود میآید، این کمردردهای به اصطلاح معمولی پس از یکی، دو هفته بهبود پیدا میکنند، اما اگر فردی به جز درد در کمر علایمی مانند بیحسی، گزگز کردن یا کاهش قدرت عضلانی در اندام تحتانی پیدا کرد احتمالا مشکل جدیتر وجود دارد.
بیشتر بخوانید: پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت فیزیکی، بعد از نشستن طولانی مدت
این مسئول با بیان اینکه با آگاهی از نحوه برخورد صحیح با عضلات و مفاصل بدن هنگام کار کردن، میتوان از بروز بسیاری از آسیبها و دردها جلوگیری کرد یادآور شد: در هنگام حمل وسایل از روی زمین بیشتر ما آموختهایم که بدن را از قسمت کمر خم کنیم، اما این عادت غلط است و سبب آسیب به مهرههای کمر و دیسکهای بین آنها میشود، برای انجام چنین کارهایی بهتر است کمر را صاف نگه داریم و زانوها را خم کنیم، با انجام چنین تکنیکی هم به کارها میرسیم و هم کمردرد نمیگیریم.
" نوروزیان با اشاره به تمیز کردن کف زمین هم به عنوان یکی دیگر از کارهای پرزحمت هنگام خانهتکانی بیان کرد: بهترین راه این است که این کار را به کمک یک تی یا پارچه خیسی که نوک یک جاروی بلند بسته میشود، انجام داد، در این حالت کمر راست نگه داشته میشود و تی یا جارو به کمک بازوها تکان میخورد، البته بعضیها ترجیح میدهند که خم شوند و کف زمین را با دست بشویند که این افراد باید سعی کنند کمر را صاف نگه دارند و روی زانوهای خود بنشینند.
وی یکی از آسیبرسانترین کارها را چرخش ناگهانی کمر عنوان کرد و گفت: وقتی بار سنگینی حمل میکنید باید مراقب حرکتهای کمر خود باشید؛ وقتی باری در دست دارید و قرار است به سمتی دیگر بچرخید همیشه اول پاها را جابهجا کنید.
وی همچنین تاکید کرد: قبل از شروع کردن کارهای خانه بهتر است نرمش کنید، اگر اهل ورزش و نرمش نیستید، میتوانید ۱۰ دقیقه سریع راه بروید. این کار در محیط خانه هم امکانپذیر است و لازم نیست حتما به خیابان یا پارک بروید.
این مسئول با بیان اینکه در تمیز کاری خانه همیشه یه چهارپایه کوچک به همراه داشته باشید، افزود: میتوانید به جای خم شدن برای انجام برخی کارها، روی این چهارپایه بنشینید تا فشار کمتری به کمر و زانوهای شما وارد شود. همچنین در انجام کارهایی مانند ظرف شستن نیز که نیاز به ایستادن طولانیمدت دارند پاهای خود را به نوبت روی چهارپایه بگذارید این کار باعث انقباض و شل شدن متناوب عضلات میشود و فشار وارد به مفاصل را کمتر میکند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/