اسفندیاری گفت: در ۶ ماهه نخست امسال ۲ میلیون تن به ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی اضافه شده است.

۲  میلیون تن به ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی افزوده شدبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، چنگیز اسفندیاری مدیرکل دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه ظرف پنج سال باید ۱۲ میلیون تن به ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی افزوده شود و ما از برنامه جلو هستیم.

وی استقبال سرمایه گذاران در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی را از دلایل این افزایش دانست و افزود: بیشترین افزایش در حوزه نگهداری مانند احداث سیلو، انبار، کشتارگاه طیور، فرآوری میوه، سبزی و صیفی و بازسازی نوسازی بوده است.

اسفندیاری با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست امسال ۲  میلیون تن به ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی اضافه شده است، گفت: با این افزایش ۵۴ میلیون تن محصولات در این بخش فرآوری می‌شود.

وی میزان فرآوری محصولات کشاورزی در سال ۹۶ را ۵۲ میلیون تن اعلام کرد.

مدیرکل دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان فرآوری در محصولات مختلف بیان کرد: به طور میانگین در سال ۹۶ نزدیک به  ۲ میلیون تن محصولات زراعی، حدود ۷۵۰ هزار تن باغی، ۱.۵ میلیون تن دامی و ۱۴۰ هزار تن محصولات شیلاتی فرآوری شده است.


بیشتر بخوانید: ثبات نسبی قیمت طلای سرخ در بازار/قیمت هر مثقال زعفران حداکثر ۵۰ هزار تومان


وی ایجاد، توسعه و حمایت از صنایع تبدیلی و غذایی محصولات کشاورزی فسادپذیر در قطب‌های عمده تولید و روستاها، فعال سازی ظرفیت‌های نیمه خالی با سرمایه گذرای در کشت قرارداری محصولات کشاورزی در داخل، بازسازی و نوسازی واحد‌های فرسوده موجود، توسعه بارانداز‌ها و واحد‌های سردخانه‌ای کوچک در کنار مزارع و باغات و حمایت از توسعه پایانه‌های صادراتی در قطب‌های تولید را از رویکرد‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی برشمرد.

اسفندیاری با تاکید بر فرآوری گیاهان دارویی گفت: هم اکنون تولید افزودنی‌های مواد غذایی، بسته بندی ها، تولید فرآورده‌های مختلف از محصولات پسته، زعفران و زرشک تمایل به همکاری و سرمایه گذاری داریم.

وی گفت: برخی برند‌های معتبر خارجی در حوزه فرآوری لبنیات در سال‌های اخیر به علت جاذب بودن صنایع غذایی در ایران سرمایه گذاری کرده اند که البته بحث تحریم روند این نوع سرمایه گذاری‌ها را کند کرده است.

مدیرکل دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی وزارت جهاد کشاورزی توسعه کمی و کیفی سردخانه ها، سیلو‌ها و انبار‌های کشور را از کار‌های شاخص در دولت تدبیر و امید دانست و تصریح کرد: ظرفیت سیلوها، انبار‌ها و سردخانه‌ها از  ۲میلیون تن در سال ۹۲ به ۴.۵ میلوین تن رسیده و به زودی یک میلیون دیگر به این ظرفیت اضافه می‌شود که نقش اساسی در نگهداری محصولات و کاهش ضایعات به ویژه در شرایط تحریم دارد.

وی افزود: طی این مدت  ۲میلیون تن به ظرفیت نگهداری گندم و غلات  اضافه شده است.

اسفندیاری، ارزش صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی را به طور متوسط در سال ۶.۵ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: در سبد صادراتی کشور در ۱۰ سال گذشته شیرینی و شکلات، لبنیات، زعفران، رب گوجه فرنگی، روغن نباتی، آب میوه، کنستانتره، ماکارانی، چای، شیرین بیان، خوراک دام، طیور و آبزیان با مجموع سهم ۶۵ درصدی، بیشترین اقلام صادراتی صنعت غذا را به خود اختصاص داده اند.

وی در پایان تصریح کرد: مقصد صادراتی صنایع غذایی به بیش از ۱۲۰ کشور سراسر جهان بوده و کشور‌های همسایه آسیای میانه، کشور‌های حوزه خلیج فارس و اسپانیا، آلمان و لهستان از عمده مقاصد صادراتی هستند.

انتهای پیام/

فرآوری گیاهان دارویی امری ضروری است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار