به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، مردم شریف و شهید پرور ایران اسلامی هر ساله جهت پاسداشت یاد و خاطره شهدا دفاع مقدس به مناطق جنگی سفر میکنند.
اردوهای راهیان یکی از ارزشمندترین اعمالی است که با توجه به نزدیکی با تعطیلات میتوان انجام داد. مناطق جنگی جنوب کشور هر ساله در چنین زمانی میهمان تعداد زیادی از هموطنان قدرشناس ایران اسلامی است. پدران و مادران به همراه فرزندان خود به مقدسترین سرزمینهای ایران سفر میکنند تا علاوه بر تجدید عهد با شهیدان؛ فرزندان خود را با رشادتهای آن مردان خدایی آشنا کنند.
کانال مجازی ریحانه وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنهای رهبر انقلاب، بخشی از بیانات رهبر انقلاب در خصوص آشنا کردن کودکان با پدیدهها و شخصیتهای دفاع مقدس در اردوهای راهیان نور در قالب عکسنوشتهای منتشر و نکاتی را در خصوص جذابتر کردن این سفر معنوی برای کودکان ذکر کرد:
رهبر انقلاب در سال ۹۳ و در یادمان شهدای شرق کارون فرمودند: دشمنها میخواهند ما قضیهی دفاع مقدس و فداکاریها از یادمان برود، شخصیتهایی را که در این فداکاریها نقش آفریدند یا نشناسیم یا از یاد ببریم. یکی از راهها برای مقابله با این خواستهی دشمن، آشنا کردن کودکان با پدیدهها و شخصیتهای دفاع مقدس و یکی از بهترین بهانهها برای این آشنایی، اردوهای راهیان نور است. اما چه کاری کنیم که در اردوهای راهیان نور، خیلی به کودکان سخت نگذرد؟
کودکان در اردوی راهیان نور، محیط را خیلی درک نمیکنند و طی مسیرهای طولانی، نشستن در اتوبوس، گشتن در یادمانها و... خستهشان میکند. در این اردوها، خانوادهها معمولاً برنامهی خاصی برای کودکانشان ندارند و به این اردو به چشم یک سفر معمولی برای بچهها نگاه میکنند. از قبل در مورد این سفر با بچهها حرف بزنید. برایشان در مورد شهدا، داستانهایی جذاب و مناسب سنشان آماده کنید. بچهها در اين سفر خسته میشوند، کمتر حوصلهی نقاشی و رنگآمیزی را خواهند داشت. پس باید به فکر سرگرمیهای دیگری باشید. درکشان کنید و سعی کنید برایشان خاطرهی خوشی از این سفر بسازید.
اگر قرار است همراه کودکتان به سفر راهیان نور بروید، انتخاب کاروانهای دانشجویی گزینههای خوبی نیستند. بهتر است با دوستان خانوادگی که کودکان همسن و همبازی کودکتان دارند، هماهنگ شوید و در یک کاروان ثبتنام کنید. هر چه تعداد خانوادههای آشنا بیشتر باشد، برای کودکتان خوشایندتر خواهد بود.
کاروانهایی که تجربهی دارند، خانوادههای دارای کودک را در یک اتوبوس قرار میدهند. همچنین روحانی مستعدی که مهارت کار با کودکان و سرگرم کردن آنها را داشته باشد، در کاروان دارند تا هدایت و همراهی بچهها را بر عهده بگیرد.
یکی از راههایی که این اردو را برای کودکان شیرینتر و خستگیاش را کمتر میکند،سفر با اتومبیل شخصی است. چون برنامهی سفر و مدیریت رفتار کاملاً بر عهدهی خودتان است و با توجه به وضعیت اعضای خانواده، زمان و مکان توقف، زمان لازم برای استراحت، سرعت طی مسیر و... را تنظیم میکنید. میتوانید در مناطق عملیاتی و یادمانها به کاروانها بپیوندید و از روایتگریها استفاده کنید.
اردوی راهیان نور، مثل سفرهایی نیست که خانوادهها مدیریت همه چیز مثل خوراک، محل استراحت، امکانات خواب و... را بر عهده دارند و آسایش نسبی را برای فرزندان مهیا میکنند. میتوان در سفر راهیان نور برای بچههای بالای ۷ سال توضیح داد که شهدایی که در این مناطق جنگیدند،از حداقل امکانات بیبهره بودهاند و سختیهای زیادی را به خاطر آیین و کشورشان تحمل کردهاند.از گرم و نرم نبودن محل خواب تا سرد یا کم بودن غذا و... میتوان برای کودکان مثال زد و با زندگی رزمندگی مقایسه کرد.
بیشتر بخوانید: رهبر انقلاب: راهیان نور یک فناوری نرم است +فیلم
انتهای پیام/