به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، سعید نمکی در نشست شورای اداری شهرستان بوشهر اظهار داشت: برای کنترل بیماریهای غیر واگیر نیازمند اقدامات بینبخشی و البته با کمک مردم و استفاده از ظرفیت ارزشمند سازمانهای مردم نهاد هستیم و در بهار سال آینده اولین حرکت را تحت عنوان بسیج همگانی برای مبارزه با فشارخون آغاز میکنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: حداقل ۴۰ درصد از افراد مبتلا به فشارخون از بیماری خودآگاهی ندارند و این بیماری را قاتل خاموش مینامند، چون ناگهان مردم با ابتلا به این بیماری، با علائمی مانند سکتههای قلبی و مغزی زمانی به ما مراجعه میکنند که اقدامات درمانی شاید تأثیر چندانی نداشته باشد.
نمکی افزود: اگر بتوانیم مردم را از ابتلا به بیماری فشارخون آگاه کنیم و قبل از ابتلا به نارسایی کلیوی و نیاز به خدمات دیالیز، پیشگیری صورت گیرد میتوانیم از هزینههای سنگین و پیامدهای نامبارک برای بیماران جلوگیری کنیم.
وی تصریح کرد: در سال آینده برای چندین بسیج همگانی، برنامهریزی کردهایم تا با کمک مردم، از بیماریهای غیر واگیر، پیشگیری کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به سفر هفته گذشته خود به بوشهر به منظور حضور در پنجمین کنگره شهدای وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، گفت: مردم بوشهر، مردمانی هستند که سابقه استعمارستیزی، مهماننوازی و همراهی آنها با انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران ستودنی است.
دکتر سعید نمکی اظهار داشت: خوشبختانه بین شیعه و سنی در استان بوشهر، وحدت بسیار خوبی وجود دارد که زبانزد خاص و عام است و قطعاً موارد و مشکلات مطرح و نگاشته شده را به رییس جمهور و همکارانم در هیات وزیران خواهم داد.
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی دستاوردهای عظیمی در همه عرصهها به ویژه حوزه سلامت داشتهایم تصریح کرد: در سال ۵۷ از هر یکهزار تولد، ۱۲۰ نوزاد به یکماهگی و ۱۷۴ کودک به پنجسالگی نمیرسیدند و از هر ۱۰۰ هزار مادر باردار، ۲۴۵ نفر به علت عوارض زایمان و حاملگی جان خود را از دست میدادند که امروز این شاخصها به لطف خدا و همت و تلاش همکاران ما در وزارت بهداشت، به یکدهم کاهشیافته است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در سال ۵۷ با توجه به حضور شرکتهای چندملیتی در حوزه دارو، فقط ۲۵ درصد از داروی موردنیاز کشور در داخل تولید میشد، اما امروز حدود ۹۷ درصد از داروهای موردنیاز را در داخل کشور تولید میکنیم.
نمکی بیان کرد: در سال ۵۷ پوشش واکسیناسیون ۳۰ درصد بود که امروز به حدود ۱۰۰ درصد رسیده است، همچنین حدود ۶۰۰ دانشجوی پزشکی و ۱۴ هزار و ۷۰۰ پزشک که عمدتاً هم خارجی بودند در کشور حضور داشتند، اما امروز بیش از ۶ هزار و ۱۰۰ دانشجوی پزشکی در دانشگاههای دولتی و بیش از ۱۴۰ هزار پزشک در کشور حضور دارند.
وی تصریح کرد: در آن دوران هزار و ۵۰ واحد ارائهدهنده خدمات بهداشتی در روستاها فعال بوده، اما امروز بیش از ۱۸ هزار واحد ارائه خدمات بهداشتی در کشور فعال است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کمک وزارت بهداشت برای توسعه زیرساختهای حوزه سلامت در استان بوشهر را ضروری دانست و گفت: به همراه بنده معاونین بهداشت و درمان وزارت بهداشت به استان بوشهر سفرکردهاند که این دو معاونت از ارکان اصلی این وزارتخانه هستند و باید آنچه فکر میکنیم برای سالهای آینده در استان بوشهر نیاز و ضرورت است را برنامهریزی و تکمیل کنیم.
انتهای پیام /ف