محمد جواد صفاران کارشناس و مسئول خانه نجوم مشهد در گفتوگو با خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، از هم نشینی خوشه کندوی عسل و ماه خبر داد و اظهار کرد: ساعت ١۶:۳۱ امروز یکشنبه ۲۶ اسفندماه،
خوشه زيباى کندوی عسل، در محدوده ٠.۵ درجه در شمال قوس ماه افزاینده قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: خوشه باز کندوی عسل قطعا یکی از زیباترین خوشه های ستاره آسمان است که در صورت فلکی خرچنگ یا همان برج سرطان، در یک کمان ۹۵ درجهای قوسی شکل قرار دارد؛ یک خوشه ستارهای باز که فاصله آن از زمین پانصد سال نوری و قدر ظاهری آن چهار است.
این کارشناس نجوم درباره قدر ظاهری ستارهها تشریح کرد: قدر ظاهری مقیاسی عددی از روشنایی ستارگان از دید ناظر در زمین است. هرچه مقدار آن کمتر باشد ستاره پرنور تر دیده می شود؛ توجه داشته باشید این به آن معنا نیست که لزوما ستاره درخشندهتر باشد بلکه از تنها معیاری برای روشنایی ستارگان و
اجرام آسمانی است؛ اغلب قدر ظاهری را با عدد نشان میدهند.
صفاران افزود: اساس نظام قدربندی ستارگان به زمان یونان باستان بازمیگردد؛ در این نظام، مبنای درجهبندی قدرها واکنش چشم انسان به درجههای نوری مختلف است. ابرخس منجم یونانی برای اولین بار ستارگان آسمان را به ۶ دسته از لحاظ روشنایی تقسیم کرد. پرنورترینها در قدر یک و کمنورترینها در قدر ۶ جای داشتند. قدر ششمیها کمنورترین اشیاء قابل مشاهده توسط بشر با چشم غیرمسلح بودند.
وی یادآوری کرد: شرایط نور روز در ساعت ۱۶ و نور زیاد ماه در شبانگاه بطور قطع مزاحم مشاهده آسان این همنشینی خواهد شد و متاسفانه نمیتوانید بدون تجهیزات لازم این پدیده آسمانی را مشاهده کنید.