به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، احمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق، در گفتگو با خبرنگار شبکه پرس تیوی تاکید کرد آمریکا اجازه ندارد از خاک عراق برای اقدام علیه همسایگانمان استفاده کند.
او در خصوص ادعای آمریکاییها برای حضور در عراق به منظور زیر نظر گرفتن فعالیتهای ایران در منطقه عنوان داد: عراق به هیچ کسی اجازه نمیدهد تا از سرزمین این کشور به عنوان مقر خود برای آسیب رساندن به همسایگانمان استفاده کند.
سخنگوی وزارت خارجه عراق با تاکید بر اهمیت ملاقات حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، با برهم صالح، رئیس جمهور عراق، عنوان کرد: به اعتقاد من این ملاقات، تاثیر قابل ملاحظهای بر ثبات روابط میان دو کشور و نزدیکی دو ملت خواهد داشت.
الصحاف ثبات و امنیت در عراق را به نفع تمامی کشورهای منطقه دانست و افزود: به اعتقاد من، امنیت نیازمند گفتگوهای دائمی، همکاری و ارتباطات نزدیک کشورها با یکدیگر است و دکتر حکیم به عنوان وزیر خارجه عراق، بر روی این مسئله تاکید دارد.
وی گفت: ما توانستیم در جنگ با گروه تروریستی داعش که بزرگترین تهدید برای امنیت عراق محسوب میشد، پس از سالها مقاومت و فداکاری نیروهای نظامی و کمکهای بسیج مردمی که با فتوای آیتالله سیستانی به نیروهای نظامی پیوستند، پیروز شویم و اکنون وقت آن رسیده تا عراق و مردم این کشور باری دیگر در منطقه نقشآفرینی کنند.
سخنگوی وزارت خارجه عراق ادامه داد: با پایان یافتن عمر داعش در این کشور، عراق اکنون قصد بازگشت به جایگاه خود در پلتفرم بینالمللی را دارد و برای این منظور برنامههای استراتژیک و امنیتی را دنبال میکند. ما به دنبال شکلدهی آینده خود هستیم و از این رو، از تمامی کشورهایی که برای کمک به ما پیشقدم شوند، استقبال خواهیم کرد.
احمد الصحاف، سفر حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، به عراق را در جهت تقویت روابط دوجانبه و ایجاد سطح بالایی از درک میان دو کشور دانست و تاکید کرد: در جریان این دیدار، هیئتهایی از دو طرف در خصوص موضوعات مختلف با یکدیگر به بحث و گفتگو نشستند و چندین تقاهمنامه همکاری در بخشهای مخلتف اعم از صنعت، کشاورزی، بهداشت، گردشگری، حمل و نقل و امنیت ملی به امضا رسید. به اعتقاد ما، این تفاهم نامهها از اهمیت بسیار بالایی برای دو کشور برخوردارند و فرصتهای بیشتری را برای همکاریها در آینده ایجاد خواهند کرد.
وی ادامه داد: در این دیدار، مذاکراتی بر سر احداث جادهای ریلی میان ایران و عراق انجام شد که میتواند در افزایش روابط تجاری میان دو کشور بسیار تاثیرگذار باشد. از طرفی دیگر، تفاهم نامه همکاری دیگری در خصوص مبارزه با جرائم سازماندهیشده و افزایش امنیت در مناطق مرزی به امضا رسید. برادران ما در جمهوری اسلامی ایران، تلاشهای زیادی را برای برقراری امنیت مرزها انجام دادند که نتیجه آن را در امنیت دو کشور میبینیم.
او با تاکید بر دوستی دیرینه کشورهای عراق و ایران عنوان کرد: روابط میان ایران و عراق ریشهای تاریخی و فرهنگی دارد که به مردم این دو کشور و همچینن دولتها این اجازه را میدهد تا در یک چارچوب دوستانه با یکدیگر در تعامل باشند.
سخنگوی وزارت خارجه عراق گفت: مسئله امنیت و مبارزه با تروریسم مستلزم تلاش مجدانه کشورها است تا از این طریق بتوان امنیت را به طور کامل برقرار و تروریستها را از منطقه بیرون کرد. عراق در طی سالهایی که با داعش در حال جنگ بوده، قدمهای بزرگی برداشته و در این راه، بسیاری از مردم ما شهید و بسیاری نیز مجروح شدند. عراق اکنون به کشوری قویتر از قبل تبدیل شده و جایگاه و تاثیرگذاری خود را باری دیگر به دست آورده است.
او در پایان گفت: یک ضربالمثل عربی است که میگوید قبل از آنکه مسیرت را انتخاب کنی، همراهت را انتخاب کن؛ بنابراین، تلاش ما بر این است تا برای تداوم بخشیدن به پیروزیهای خود علیه تروریسم و رسیدن به کشوری تاثیرگذار در منطقه، با کشورهای همسایه ارتباط نزدیکی برقرار و درهای خود را به روی کشورهای دوست باز کنیم.
انتهای پیام/