یکی از گیاهان و سبزیجاتی که می‌توانید آن را در محیط خانه و در فضای کوچک پرورش دهید، کاهو است.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، علاوه بر کاشت گیاهان و سبزیجات در خاک باغچه، امکان پرورش آن‌ها در آپارتمان نیز وجود دارد. یکی از گیاهانی که می‌توانید آن را در محیط خانه و در فضای کوچک پرورش دهید، کاهو است.

در این گزارش قصد داریم که نحوه صحیح و اصولی کاشت انواع کاهو در گلدان و در فضای خانه و آپارتمان را به شما آموزش دهیم.

گزارش دپو شود//// تا به حال کاهوی خانگی کاشته اید؟

کاهو به خوبی در گلدان رشد می‌کند. کاشت کاهو در گلدان بسیار لذت بخش است، چراکه استفاده از کاهوی تازه طعم بهتری به سالاد می‌دهد. این سبزی برگ دار خوشمزه به آسانی در گلدان رشد می‌کند، زیرا ریشه‌های آن رشد عمیقی ندارند. با کاشت کاهو در گلدان می‌توانید مواد غذایی تازه را برای خود به ارمغان آورید.

کاهو انواع متنوعی دارد. کاهوی معمولی، کاهو پیچ، کاهو برگ و غیره همه انواع آن نیز خوش‌طعم است و حس زندگی به انسان می‌دهد. اگر دوست داشته باشید این گیاه را خودتان در خانه و به روش کاملا ارگانیک تهیه کنید، ما فوت و فن آن را به شما آموزش می‌دهیم.

در مورد فواید کاهو باید بگوییم، عصاره این گیاه حاوی ویتامین‌های A، B، K و C (بیشتر در برگ‌های سبزتر)، آهن، املاح معدنی مانند ید، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و فسفر و علاوه بر این مقدار زیادی آب و مواد قندی و ازته است.

عصاره برگ‌های تیره بیرونی این گیاه تصفیه‌کننده و کاهش دهنده فشار خون است و در گردش ملایم خون تأثیر مثبت دارد. به طور کلی باید گفت کاهو طبیعتی سرد دارد و از این رو برای رفع یبوست و صفرا مفید است. سردرد، سرفه و درد معده را از بین می‌برد. هضم غذا را تسهیل می‌کند و از این رو در تهیه سالاد‌ها از آن استفاده می‌شود. اگر شخصیت عصبانی و پریشان حال دارید، کاهو مصرف کنید، زیرا ملین و خواب آور است. به علاوه باعث شادابی، درخشندگی و لطافت پوست بدن نیز می‌شود.


بیشتر بخوانید: چگونه خیار را در خانه پرورش دهیم؟


انواع کاهو و ویژگی‌های آن‌ها

پیش از آموزش باید بگوییم کاهو به طور کلی به چهار دسته تقسیم می‌شود و هر کدام از آن‌ها روش کاشت و نگهداری متفاوتی دارند. دلیل آن نیز این است که تحمل گرمای هر کدام با دیگری متفاوت است.

کاهوبرگ: بسیار سریع رشد می‌کند و پرورش آسانی نیز دارد. این نوع کاهو را می‌توانید یک ماه پس از کاشت، برداشت کنید. رنگ برگ‌های این نوع کاهو قرمز یا سبز تیره است. به دلیل لبه‌های چین‌خورده زیبا وقتی در باغچه می‌کارید، زیبایی خاصی به آن می‌بخشد.

کاهوی کله‌گِرد: این نوع کاهو کله گرد و کوتاهی دارد و برگ‌های آن نیز نرم هستند. رنگ برگ‌هایش نیز به کرم می‌زند و طعم شیرین و خوبی دارند.

گزارش دپو شود//// تا به حال کاهوی خانگی کاشته اید؟

کاهوی معمولی: برگ‌های این کاهو به جای اینکه گرد و کوتاه باشند، کشیده و بلند هستند. برگ‌های آن ترد و شکننده است و طعم خوبی دارد.

کلم پیچ: این کاهو که در سال‌های اخیر در کشور ما نیز زیاد شده و با نام کاهوی چینی هم از آن یاد می‌کنیم، بسیار ترد و خوش طعم است. این کاهو‌ رنگ روشن و آب بسیاری در خود دارد.

زمان مناسب برای کاشت کاهو

در روز‌های ابتدایی فصل بهار باید بذر کاهو را بکارید. بذرافشانی را هر دو هفته یکبار ادامه دهید. این باعث می‌شود تا کاشت شما بازدهی بهتری داشته باشد. باید این را در نظر داشته باشید، اگر دمای باغچه یا گلدانی که کاهو را در آن کاشته‌اید بالای ۲۴ درجه سانتیگراد باشد، کاهو‌ها پیش از موعد زرد می‌شوند و تخم می‌دهند. برای اینکه در فصل‌های سرد سال هم کاهو داشته باشید، در اواخر فصل تابستان یا فصل پاییز دوباره بذرافشانی کنید. در این زمان خاک سرد است و کاهو خوب رشد می‌کند. حتی در نیمه فصل زمستان نیز می‌توانید بذر کاهو را بکارید.

گزارش دپو شود//// تا به حال کاهوی خانگی کاشته اید؟

دوره رشد از هنگام باروری تا برداشت محصول:

۳۰ تا ۹۰ روز

مقدار نور مورد نیاز:

آفتاب غیرمستقیم (برای جلوگیری از زرد شدن برگ‌ها و تخم دادن گیاه) – بهتر است آن را در جایی در باغچه بکارید که گیاهان دیگر روی آن سایه بیندازند.

میزان آب مورد نیاز:

هر روز باید آبیاری شود و خاک کاهو باید دائم مرطوب باشد.

مراحل کاشت و نگهداری از کاهو

بذر کاهو را در عمق ۴۰ میلی‌متری بکارید. یا اینکه روی خاک بپاشید و روی آن یک لایه نازک خاک بریزید.

فاصله میان بذر‌های کاهو برگ باید حدود ۷ تا ۸ سانتی‌متر باشد. برای کاهوی معمولی و کاهو کله‌گرد باید دست‌کم ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر میان بذر‌ها فاصله باشد. کاهوی چینی نیز بیشترین فاصله را نیاز دارد و باید میان بذر‌های آن حداقل ۳۰ سانتی متر فاصله باشد. این فاصله‌ها برای زمانی است که کاهو‌ها رشد می‌کنند و اگر نزدیک بکارید، ممکن است برای رشد و تغذیه، فضای کافی نداشته باشند.

گزارش دپو شود//// تا به حال کاهوی خانگی کاشته اید؟

نخستین کود را باید در ماه اول یا پس از ۶ هفته به خاک دهید. همیشه خاک را مرطوب نگهدارید و اگر علف هرزی در اطراف خاک آن رشد می‌کنند، آن‌ها را هرس کنید. کاهو اصولا دچار بیماری یا آفت نمی‌شود و اگر آفت بگیرد نیز خیلی مهم نیست، اما از شته‌ها و آفت‌های مضر این گیاه، لیسه یا شفیره حشرات، حلزون، کپک و قارچ هستند که موجب از بین رفتن کاهو می‌شوند.

زمان برداشت کاهو

با اینکه همیشه کاهو را با مغز از مغازه خریداری می‌کنیم، اما یکی از بهترین روش‌های برداشت این گیاه، جدا کردن برگ‌های آن است. اگر تمایل دارید کله کاهو را کامل و درسته برداشت کنید نیز بهتر است از فاصله ۱.۵ سانتیمتری از ریشه این کار را انجام دهید. این کار باعث می‌شود تا ریشه باقی مانده دوباره جوانه بزند و دوباره پس از مدتی کاهو داشته باشید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
حسام
۱۴:۴۶ ۱۸ اسفند ۱۴۰۰
من می‌خواهم کاهو را در آب و هوای خراسان جنوبی کشت کنم و
این آب و هوای گرم وخشک در رشد کاهو اثر می‌گذارد و بهترین آب و هوا برای کشت کاهو چه آب و هوایی است؟
Iran (Islamic Republic of)
فرامرز اسماعیلی
۰۲:۰۰ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام باید چکار کنیم که کاهو های کاشته شده برگ ها جمع وبه صورت غنچه در بیایند ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۶ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
باید آنها را با نخ ببندید
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۳:۳۰ ۱۲ خرداد ۱۳۹۸
من کاهو می کارم ولی ساقه ش نازک میشه و روی خاک میخوابن و از بین می رن علت چیه
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۴:۵۶ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
خیلی ممنون بابت این مطلبی که گذاشتین
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۰۹:۴۳ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
باسلام من یک سال درباغ کاشتم محصولی که برداشت کردم خیلی تلخ بودعلتش راندانستم وبعدازآن دیگه نکاشتم.
آخرین اخبار