به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، نتایج تحقیقات موسسه آمریکایی رند درباره سناریوهای جنگ نشان میدهد در صورت وقوع جنگ جهانی سوم، این کشور در برابر روسیه و چین به سختی شکست خواهد خورد.
دادههای کنگره نشان میدهد ظرف ۱۰ سال آینده، کسری بودجه آمریکا به ۳۴ تریلیون دلار خواهد رسید. شخصیتهای برجسته نظامی و موسسههای زیرمجموعه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) معتقدند جایگاه آمریکا به تدریج در مقایسه با رقبای این کشور، چین و روسیه تضعیف خواهد شد. اکنون این سوال مطرح است که آیا این روند سرآغاز افول نظام تک قطبی در جهان است و بر امور راهبردی، توازن نظامی و اقتصادی بینالمللی و علاوه بر این عرصه فناوری تاثیر خواهد گذاشت؟
خبرنگار شبکه در گزارشی تصویری به بررسی نتایج این تحقیقات پرداخت و گفت: خلاصه تحقیقات موسسه آمریکایی رند این است که در صورت وقوع جنگ جهانی سوم، آمریکا شکست خواهد خورد و در برابر روسیه و چین قدرت خود را از دست خواهد داد. این موسسه طرف قرارداد پنتاگون، سناریوهای مختلف را برای بررسی توانایی آمریکا برای رویارویی در جنگ بررسی و برای این کار سناریوهای مختلف جنگی را شبیهسازی کرده و به این نتیجه رسیده است که هر چند هزینههای نظامی آمریکا از هفتصد میلیارد دلار در سال فراتر رفته است، اما این کشور (در صورت وقوع جنگ جهانی سوم) خسارات سنگینی متحمل خواهد شد.
در ادامه گزارش آمده است: در این سناریوهای شبیهسازی شده که شامل انواع درگیریهای زمینی، هوایی و دریایی و نیز درگیریهای فضایی و جنگ سایبری میشود، نیروهای روسیه و چین نیروهای آمریکایی را شکست دادند. نتایج این تحقیقات نشان میدهد آمریکا به تدریج جایگاه و قدرت نظامی و اطلاعاتی خود را در مقابل روسیه و چین از دست خواهد داد. پکن و مسکو تواناییهای خود را برای جنگ سایبری، جاسوسی و مقابله با ماهوارهها و موشکهای بالدار ضد کشتی و نیز موشکهای بالستیک افزایش دادهاند تا مانع از پیشروی نیروهای آمریکایی در اقیانوس آرام و اروپا شوند.
«رابرت وورک» معاون سابق وزیر دفاع آمریکا و کارشناس شبیه سازی جنگ، کاهش تواناییهای هوایی آمریکا را تشریح کرد و گفت: جنگندههای پیشرفته اف-۳۵ با خطر حمله نیروهای دشمن و نابودی در آشیانه روبهرو هستند. به عنوان مثال وی تاکید کرد در صورتیکه جنگ در نزدیک کشورهای حوزه بالتیک روی دهد، نیروهای روسیه میتوانند ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت خود را به پایتختهای این کشورها برسانند. بر همین اساس لایحه بودجه امسال که به کنگره فرستاده شده است شاهد افزایش هزینههای نظامی و کاهش بودجه برخی برنامههاست. این در حالیست که میانگین کسری بودجه آمریکا امسال به بیش از ۲۲ تریلیون دلار رسیده است که افزایش سه تریلیون دلاری را در مقایسه با ابتدای به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در آمریکا نشان میدهد و میانگین کسری بودجه این کشور تا سال ۲۰۲۸ به ۳۴ تریلیون دلار افزایش خواهد یافت که افزایش سالانهای بالغ بر ۹۱۴ دلار را نشان میدهد.
انتهای پیام/