به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، با توجه به نزدیک شدن نوروز و سال نو، کدبانوهای ایرانی به فکر تدارک بساط پذیرایی از مهمانان نوروزی خود میافتند، در این بین مناطق مختلف کشور با فرهنگ و آداب و رسوم متنوع، ایدههای جالب در اختیار خانمها قرار میدهد.
شیرینی «پفکی مرنگ» یکی از شیرینیهایی است که در تعطیلات نوروز بسیار کاربرد دارد، برای بررسی خواص شیرینی پفکی مرنگ و طرز تهیه آن با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین ترکیبات شیرینی پفکی مرنگ اظهار کرد: این شیرینی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، آهن، قند، فیبر، روی (زینک) و اسید چرب امگا ۳ است.
وی بیان کرد: شیرینی پفکی مرنگ نقشی موثر در رفع خستگی، تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد، این شیرینی به بهبود عملکرد رودهها و رفع یبوست کمک میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شیرینی پفکی مرنگ به علت داشتن کلسیم و منیزیم استخوانها و دندانها را محکم و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند، این شیرینی اگر پس از غذا میل شود، افزایش وزن افراد را به همراه دارد.
بیشتر بخوانید: شیرینی «سه آرد» کار شما را برای پذیرایی از مهمانان نوروزی راحت میکند+ طرز تهیه
عظمایی با اشاره به تاثیر مصرف شیرینی پفکی مرنگ در رفع گرفتگی صدا تاکید کرد: این شیرینی برای افراد دارای مزاج (طبع) یا معده سرد مفید است، شیرینی پفکی مرنگ قوای جنسی را هم تقویت میکند.
وی تصریح کرد: شیرینی پفکی مرنگ خونساز است و قلب و اعصاب را هم تقویت میکند، این شیرینی تاثیری چشمگیر در پاکسازی کلیهها دارد.
عظمایی یادآوری کرد: شیرینی پفکی مرنگ ضدنفخ و بادشکن است و به بهبود سرماخوردگی در مبتلایان به این عارضه کمک میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای خانگی؛ شیرینی مخصوص پذیرایی از مهمانان نوروزی
سفیده تخم مرغ چهار عدد
شکر سرخ هشت قاشق غذاخوری
وانیل نصف قاشق چایخوری
آب لیموترش تازه به مقدارلازم
پودر هل به مقدار لازم
- نخست سفیدههای تخممرغ را داخل ظرفی بریزید و با همزن برقی آنها را به خوبی هم بزنید تا حالت پفکی پیدا کنند.
- شکر سرخ را کمکم به مواد اضافه کنید تا مواد کِشدار شود.
- آب لیمو ترش تازه، پودر هل و وانیل را هم به مواد بیفزایید.
- مواد را به خوبی مخلوط کنید.
- روی سینی فر کاغذ روغنی بیندازید.
- فر را در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
- مواد را درون قیف بریزید و روی کاغذ روغنی به شکل شکوفه فرم دهید.
- سینی را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درون فر قرار دهید تا شیرینی پخته شود.
- پس از گذشت این مدت، سینی را از فر بیرون بیاورید و در فضای آزاد قرار دهید تا شیرینی خنک شود.
- شیرینی را پس از خنک شدن در یخچال نگهداری کنید.
انتهای پیام/