به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: در ۱۱ واحد رسمی و ۲۸ واحد فرعی سالانه ۴۰۰۰ تن قارچ خوراکی در استان کردستان تولید میشود که از این تعداد واحد ۲ واحد با اخذ گواهی سلامت سالانه بیش از ۱۳۰۰ تن قارچ ارگانیک صددرصد سالم تولید میشود.
محمد فرید سپری در جلسه اطلاع رسانی در راستای جلوگیری از مصرف قارچ سمی، گفت: میزان بارندگی استان تا امروز ۵۲۹ میلیمتر بود که در مقایسه مدت مشابه سال گذشته که ۳۲۷ میلیمتر بود ۶۰ درصد افزایش و نسبت به بلند مدت ۴۹ درصد افزایش بارندگی در استان بوده است.
وی افزود:با توجه به اینکه قارچهای سمی در زمان بارندگیهای مناسب رشد میکنند رویش قارچهای سمی در مراتع و جنگلها و فضاهای باز مشکلات متعددی را ایجاد کرده است که در جهت شفاف سازی مردم استان مبنی بر عدم مصرف قارچهای سمی باید اطلاع رسانیهای دقیق و بجا انجام شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت:در اثر بارندگیهای مناسب، در سال گذشته به ویژه استان کردستان زمینه مسمومیت و حتی منجر به فوت تعدادی از همشهریان براثر مصرف قارچهای خودرو سمی را فراهم اورد که متاسفانه زمینه نگرانی مردم را برای مصرف قارچ فراهم کرد.
وی تاکید کرد:به دلیل حساسیت و عدم تکرار کابوس مسمومیتهای ناشی از مصرف قارچهای سمی باید اطلاع رسانیهای منظم و دقیقی از طریق رسانه ملی در استان (رادیو و تلویزیون) پایگاههای امداد هلال احمر، رسانههای مکتوب، فضاهای مجازی، تریبونهای ائمه جمعه، انجام تا مردم استان از مصرف قارچهای سمی خودرویش در مناطق جنگلی و مراتع جلوگیری نمایند.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت پایگاههای امداد هلال احمر به عنوان یک ظرفیت مناسب برای اطلاع رسانی اظهار داشت:باید با ارائه اطلاعات اثرات خطرناک مصرف قارچهای سمی در سلامت انسان از طریق آموزش و پرورش، هلال احمر جامعه هدف را از این خطرات اگاه کرد.
سپری یاداورشد:بایددر راستای جلوگیری مردم را از مصرف قارچ سمی با نصب بنرهای اطلاع رسانی در مناطق رویشی قارچهای سمی مشخص شده همچنین مناطق جدیدی که شناسایی شده است اقدام کرد.
وی در ادامه عنوان کرد: مصرف قارچ خوراکی در سبد غذایی کشور بسیار مهم و حائز اهمیت است بر این اساس تشویق و ترغیب مردم برای مصرف قارچهای خوراکی تولیدی مراکز رسمی و دارای گواهینامه و برند مشخص اقدامی مهم و ضروری است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان افزود:در حال حاضر واحدهای استاندارد تولید قارچ خوراکی در استان بهترین گزینه برای مصرف قارچ خوراکی خانوادههای کردستانی است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز در ادامه عنوان کرد:سال گذشته ۱۷ استان کشور در راستای مصرف قارچ سمی درگیر مسمومیت شدند که منجر به فوت ۲۲ نفر شد.
وی اظهار داشت:در راستای اطلاع رسانی دقیق و به موقع در کمترین زمان دومرحله کوتاه مدت و بلند مدت برای اطلاع رسانی مشخص شده است که علاوه بر مشارکت استانداری باید در شهرستانها کارگروههای اطلاع رسانی باحضور فرمانداران نیز فعال شود.
زاهد حاجی میرزایی تاکید کرد:رعب وحشت مردم از مصرف قارچ میتواند مصرف قارچ خوراکی را کاهش داده و تولید کنندگان قارچ خوراکی را متضرر نماید که برای جلوگیری از این مهم رسانه ملی و رسانههای مجازی و مکتوب به طور جدی باید اطلاع رسانی دقیق را به مردم ارائه نمایند.
وی اعلام کرد:مردم باید در راستای مصرف قارچ مورد نیاز از بسته بندیهایی که دارای برچسب استاندارد تولید داخل استان است استفاده کنند.
به گفته مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان:ارسال پیامک به بهره برداران و توزیع بروشورهای اطلاع رسانی برای اگاهی سازی مردم در راستای جلوگیری از مصرف قارچ سمی رویشی انجام خواهد شد.
انتهای پیام/ع