به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد علی میرزایی، در ایران مسئولیت اداره یک شهرستان با فرماندار است. فرماندار بالاترین مقام مسئول در سطح شهرستان محسوب میشود و مدیریت برنامهها، بودجه و هماهنگی ادارات دولتی و نهادهای دولتی در سطح شهرستان را بر عهده دارد؛ ما به همین خاطر به سراغ یکی از فرمانداران کشور رفتیم که وی از کارمندی در وزارت کشور در سال ۷۹ شروع کرده است، کارمند بخشدار طالقان، معاون بخشدار طالقان، مسئول برنامهریزی فرمانداری طالقان، مدیر کل آموزش و پژوهش استان البرز، فرمانداری رامیان استان گلستان و در حال حاضر هم به مدت یکسال فرمانده طالقان میباشد؛ جواد صادقلو فرماندار متولد ۱۳۵۸ بوده و تحصیلات وی کارشناسی ارشد علوم سیاسی است؛ از همین رو گفتوگو را در ادامه میخوانید:
باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری؛ این بیانیه را چگونه تحلیل میکنید؟ با توجه به اینکه رئیس جمهور هم تاکید داشتند که همه دستگاههای اجرایی و دولتی ماهیت بیانیه را در دستورکارهای اجرایی قرار دهند، از طرفی مدیریت جهادی در این بیانیه ذکر شده است.
صادقلو: انقلاب ما وارد دهه پنجم خود شده است و ۴۰ سالگی خود را جشن گرفته و خیلیها هم به دنبال این بودند که ما به جشن ۴۰ سالگی خود نرسیم و یکی از اقدامات آنها طراحی تابستان داغ بود که هدف آنها این بود که مردم را به نظام و انقلاب بدبین کنند و امید داشتند که انقلاب ۴۰ سالگی خود را نبیند، ولی انقلاب اسلامی به این دلیل که با یک گفتمان اسلامی و دینی پا به عرصه جهان گذاشته است و خیلی از ایدهها و ایدئولوژیک آن زمان مغایر با این زمان بود؛ اینکه دین به عنوان اصلیترین حوزه عملیاتی در فعالیتهای سیاسی، اجتماعی جامعه ما محسوب میشود در حالی که در لیبرال دموکراسی دین به عنوان یک موضوع در انزوا بوده و شخصی بوده است و آنچنان در اجتماع مطرح نیست یا در سوسیالیست دین به صورت کلی انکار میشود، این نگاه متفاوت باعث شده دشمنان در طول ۴۰ سال علیه نظام و انقلاب اقدام کنند.
به اعتقاد من ۴۰ سالگی انقلاب دوران تثبیت انقلاب به شمار میآید و ما باید به دنبال این باشیم که دوران بالندگی و شکوفایی انقلاب را داشته باشیم، همانطور که مقام معظم رهبری در بیانیه خودشان نگاه به جوانان مورد تاکیدشان بود که بایستی این موضوع حتما لحاظ شود از طرفی مدیریت جهادی هم در بخشی از بیانیه گام دوم پر رنگ است و اگر ما بخواهیم در سیستم مدیریتی با مدلهای غربی کار کنیم قطعا جواب نمیدهد این در حالی است که مدیر انقلاب و گفتمان دینی مدیریت جهادی محسوب میَشود که از روی این مدل میتوان با تعهد و دلسوزی کار کرد. ما در نظامهای دیگر کلمه رئیس و حاکم را میبینیم، اما در کشور ما مسئولین خود را خدمتگزار مردم میدانند و این نشان از تفاوت حکومت ما دارد.
باشگاه خبرنگاران جوان: به نظر شما موضوع رشد علمی و دانش تا چه اندازه در بیانیه گام دوم انقلاب مورد توجه بوده و برنامه ریزی شما برای این موضوع در سطح شهرستان چگونه بوده است؟
صادقلو: توسعه علمی در گام دوم انقلاب هم جز نکات مهمی است که باید تلاش کنیم به دنبال توسعه همه جانبه داشته باشیم و از طرفی این گام دوم بیانیه انقلاب نقشه راهی برای برنامهریزیهای آتی دولت و حاکمیت در توسعه کشور است. ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی هم میتواند کمک کند و این مدل در ۴۰ سالگی انقلاب میتواند مثمر ثمر باشد. پیامهای مقام معظم رهبری در طول این چند سال تاکید بر حوزه اقتصاد مقاومتی بوده که این نشان از اهمیت آن دارد.
مقام معظم رهبری تاکید داشتند که اقتصاد میتواند پاشنه آشیل نظام ما باشد برای همین تاکید بر قدرتمند شدن در این حوزه را دارد و تنها راه رسیدن با توجه به وضعیت اقتصاد فعلی، تحریمها و فشارهایی که وجود دارد اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی است و قطعا در برنامه ریزیهای سال آینده ما قرار دارد. از طرف دیگر مدیریت جهادی باید حتما با برنامه بودن و علمی کار کردن را داشته باشد با توجه به اینکه اواخر سال ۹۶ بنده به عنوان فرماندار طالقان از سوی وزیر کشور منصوب شدم ۳۲ کار را از آمایش سرزمینی در شورای برنامهریزی استان تدوین کردیم بر اساس آمایش سرزمینی طرح توسعه شهرستان را مد نظر قرار دادیم که زیر ساختهای اصلی شهرستان را در حوزه راه و شهرسازی ارتقا بدهیم.
با توجه به اینکه طالقان در نزدیکی تهران بوده است از طرفی از نعمت گار برخوردار نبوده است و گازرسانی به مدت دو سال شروع شده است و امروزه شهرستان طالقان ۱۶ روستا گازرسانی شده و ۳۴ روستا هم در حال گاز رسانی هستند و ما امید داریم تا پایان دولت دوازدهم کل شهرستان را گاز رسانی کنیم.
در سطح شهرستان همایش کارگاه درختکاری توسط یکی از اساتید برجسته که در دانشگاههای آمریکا به عنوان پدر باغبانی آمریکا معروف است، برگزار میشود که ما از ایشان به شهرستان دعوت کردیم و یکی از اهداف ما این است که به سمت توسعه پایداربرویم. یکی از ظرفیت و مزیتهای طالقان حوزه گردشگری است به ویژه در چند ماه گذشته هم مجلس طالقان را به عنوان شهر گردشگری مصوب کرد. یکی از زیر ساختهای جدید طالقان جاده جدید طالقان به هشتگرد است که امسال ۶۰ میلیارد از اعتبارات ملی به این امر اختصاص پیدا کرد و بنا است دولت سال آینده این پروژه را افتتاح کند؛ به دلیل اینکه این جاده خواسته دیرینه مردم طالقان بوده است و یکی از مزیتهای مهم این جاده این است که مسیر ۴۰ کیلومتری کرج به طالقان کاهش پیدا میکند.
باشگاه خبرنگاران جوان: بینش سیاسی مردم در گام اول انقلاب افزایش داشته است؛ راهکارها برای تداوم این بینش سیاسی در گام دوم انقلاب چگونه است؟
صادقلو: درباره اینکه انقلاب اسلامی بینش سیاسی مردم را بالا برده است باید گفت: یک واقعیت است. انقلاب اسلامی متفاوت از انقلابهای دیگر است، انقلاب ما فرهنگی است و فهم مردم را بالا میبرد و مردم را همراه خودش میکند و این انقلاب این ظرفیت را در مردم ایجاد کرده است که مردم به شعور سیاسی بالایی برسند و باعثشود مردم تحلیلهای خوبی در مسائل سیاسی ارائه دهند و از طرفی مردم با توجه به وضعیت نابسامان اقتصادی، اما در مقابل در راهپیماییهایی مثل ۲۲ بهمن حضور پر شورتری نسبت به گذشته دارند، چرا که احساس کردند استکبار از موضوع مشکلات اقتصادی سو استفاده میکنند. مردم در عین حال که در حوزه معیشت، اقتصادی انتقاد دارند، ولی از آرمانهای خود دور نشدند ول پایبند به انقلاب هستند که این نشان دهنده بینش سیاسی بالای آنهاست. اگر در جامعه دیگری این مشکلات اقتصادی وجود داشت قطعا استکبار میتوانست با جنگ روانی و استفاده از فضای مجازی علیه آن حاکمیت اقدام کنند، اما بینش سیاسی مردم ما تمام نقشههای دشمن را نقش بر آب کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان: ما امسال یک مشارکت سیاسی مهم؛ انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان دورهای مجلس خبرگان رهبری را داریم، برنامه ریزی هایتان در این زمینه چگونه است؟
صادقلو: یکی از مهمترین اتفاقات امسال این است که انتخابات مسائل سیاسی و اجتماعی را در بر میگیرد، تمهیدات آغاز شده است و انشالله هم طبق تقویم وزارت کشور برنامههای را جلو خواهیم برد؛ از طرفی مثلث شوم یهود، غرب و آمریکا در حال برنامه ریزی برای تخریب این حرکت است، اما قطعا مردم در انتخابات امسال با حضور پر شوری شرکت خواهند کرد و در سرنوشت مهم کشورشان تاثیر گذار هستند.
باشگاه خبرنگاران جوان: نقش دهیاران و بخشداران را در بدنه وزارت کشور چگونه ارزیابی میکنید؟
صادقلو: دهیاران در پایینترین سطح مدیریتی وزارت کشور قرار دارند، به نظرم حلقه مفقودهای در این نوع مدیریت وجود دارد،ای کاش دهداران ما از مجموعه وزارت کشور حذف نشده بودند، بلکه این قشربدنه خود وزارت کشور بودند؛ نیروهای توانمندی که در مجموعه وزارت کشور از چند روستا و دهستان تشکیل میشدند و مدیریت میکردند. ما در حال حاضر بیش از ۲ هزار دهیار در سطح کشور داریم و این قشر رابطه استخدامی با وزارت کشور ندارند که این نا بسامانی مالی را در پی دارد. اگر بخواهیم دهیاران را تقویت کنیم باید دهیاران که در روستاهایی مثل طالقان وجود دارند، برای هر سه روستا یک دهیار انتخاب شود و ازسویی دیگر در مسائل مالی هم باید دهیاران را تقویت کنیم.
بسیاری از روستاها در منافع و موارد مختلفی که با آن درگیر هستند مشترک هستند. دهیاران موجود را باید تجمیع کنیم و رابطه استخدامی آنها را طبق مصوبه مجلس به سرانجام برسانیم که با این کار به نظرم نقشآفرینی آنها افزایش پیدا میکند.
انقلاب اسلامی در حوزه استکبار ستیزی پیشتاز است
باشگاه خبرنگاران جوان:به نظر شما انقلاب در حوزه استکبار ستیزی به چه جایگاه و درجهای رسیده است؟
صادقلو: انقلاب اسلامی در حوزه استکبار ستیزی پیشتاز است و گفتمان انقلاب هم همین بوده است، ادبیات ما نشات گرفته از نهضت عاشوراست. امام حسین در مقابل طاغوت زمان خود جنگید و تمام هستی خود را فدا کرد که دین منحرف نشود این درس است که انقلاب گرفته و در طول ۴۰ سال مصادیق زیادی در مقابله با استکبار مشاهده شده است خوشبختانه این وجه انقلاب هم به کشورهای دیگر ترویج پیدا کرده است؛ امروزه در کشورهای مختلف دنیا میبینیم مردم آزادیخواه دنیا از حکومتهای خود که استکبار ستیزی در آنها دیده میشود مقابله میکنند این همان نگاهی است که انقلاب به وجود آورده است.
صادقلو: اشتغال زایی در طالقان به جهت جمعیت کم مشکلاتی در حوزههای مختلف دارد، به این دلیل که طالقان تامین کننده آب شرب تهران است و بیش از ۳۰ درصد آب تهران را تامین میکند به همین دلیل ما یکسری محدودیتهایی در توسعه اشتغال داریم؛ به طور مثال ما شهرک صنعتی و واحد تولیدی نداریم. ولی با همه این محدودیتها ما در حوزه اشتغال روستایی توانستیم طی یکسال گذشته ۱۲۰ اشتغال را ایجاد کنیم و ۷ میلیارد از اعتبارات را به این کار اختصاص دادیم در مجموع اشتغال کل شهرستان طی یک سال گذشته ۳۱۰ شغل بوده و با توجه به جمعیت ۱۶ هزار نفری شهرستان شاید عدد خوبی نباشد، ولی مسیر درستی را پیش گرفتیم و انشالله بتوانیم اشتغال پایدار در روستاها را ایجاد کنیم
باشگاه خبرنگاران جوان: در پایان اگر صحبت خاصی دارید، بفرمایید؟
صادقلو: ممنون از شما، انشالله سال ۹۸ سالی باشد که بخشی از مشکلات به ویژه معیشتی مردم را با همدلی حل کنیم؛ به این خاطر که رمز موفقیت، همدلی ارکان نظام است و انشالله با این همدلی و هم افزایی مشکلات را مرتفع کنیم.
انتهای پیام/