نماینده، ولی فقیه در استان کردستان گفت: بخش کشاورزی به عنوان تامین کننده نیازها، امنیت غذایی و توسعه بخش اقتصادی جامعه می‌تواند ما را به استقلال غدایی برساند.

 به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، آیت الله سیدمحمد حسینی شاهرودی شامگاه دوشنبه در دیدار با تشکل‌های بخش کشاورزی، تعاون روستایی، تولید و نظام صنفی جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی، اظهار داشت: بخش کشاورزی از آن جهت دارای اهمیت و جایگاه ویژه است که به عنوان تأمین کننده نیازها، امنیت غذایی و توسعه بخش اقتصادی جامعه به شمار رفته و در زیر بخش‌های مختلف خود از زراعت و باغبانی گرفته تا دام و آبزیان منشأ ایجاد مشاغل مولد و پایدار در سطح جامعه است و به همین خاطر می‌تواند برای ما حیاتی و دارای اهمیت فراوانی باشد.

وی افزود: بخش کشاورزی از این نظر نیز دارای اهمیت است که می‌تواند ما را به استقلال غذایی برساند و باید گفت که اولین نقطه استقلال در هر کشور در همین بخش کشاورزی است.

نماینده، ولی فقیه در استان کردستان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره اهمیت بخش کشاورزی، ادامه داد: به گفته رهبر معظم انقلاب، دستگاه کشاورزی برای کشور ما بسیار مهم است، چون امنیت غذایی کشوری که دارای هدف‌های بلند و بسیار مهم است را تأمین می‌کند و بخش کشاورزی و دامداری ما یک بخش ویژه و استثنایی است و همه باید برای توسعه آن تلاش کنند.

آیت الله حسینی شاهرودی یادآور شد: سرمایه‌ای که در بخش کشاورزی در ایران نهفته است به جرأت می‌توان گفت: در بخش‌های نفت و گاز نیست و اگر کشت محصولات کشاورزی ما به صورت مکانیزاسیون باشد دارای ارزش افزوده بیشتری خواهد بود.

وی بیان کرد: استان کردستان با توجه به شرایط اقلیم آب و هوایی مناسب دارای ظرفیت در تنوع محصولات کشاورزی است و شاید گفت: این ظرفیت در کشور نادر است و باید با همت و تلاش کشاورزان پرتلاش از لحاظ تولیدات کشاورزی جز رتبه‌های برتر کشور باشد.

نماینده، ولی فقیه در استان کردستان گفت: مزیت کشاورزی بر این است شغلی که ایجاد می‌کند نسبت به دیگر مشاغل پایداراست، اما می‌توان، با کشاورزی پایدار در جوامع روستایی به جلوگیری جنگل زدایی، حفظ منابع، جلوگیری از تغییرات آب و هوایی و ایجاد شغل کمک کرد.

آیت الله حسینی شاهرودی اظهار داشت: در بخش کشاورزی محصولات باید به روش دانش بنیان یا محصولات تولید شده بر اساس نهاده‌های دانش بنیان را به اولویت بگمارد تا به صورت معجزه آسایی شاهد ارزش افزوده محصولات باشیم.

وی افزود: هنوز در بخش دانش بنیان کشاورزی به آن اهدافی که مورد نظر است نرسیده‌ایم و اگر توجه جدی مسئولان کشاورزی به صورت دانش بنیان باشد با هیچ‌گونه مشکلات محصولی مواجهه نخواهیم شد.

نماینده، ولی فقیه در استان کردستان ادامه داد: امروز شیلات و آبزیان یکی از ظرفیت‌های مهم در بحث تأمین امنیت غذایی پایدار و اشتغالزایی در کشور است که استان کردستان از جمله استان‌های مهم و راهبردی در حوزه شیلات است که ظرفیت‌های ویژه‌ای در جهت توسعه اقتصادی و اشتغالزایی دارد.

آیت الله حسینی شاهرودی خواستار توسعه صنایع فرآوری محصولات کشاورزی در استان شد و یادآور شد: فرآوری محصولات باعث ایجاد ارزش افزوده و رونق اقتصادی در منطقه می‌شود و حرکتی که در این زمینه در استان آغاز شده رو به رشد و خوب بوده، اما باید سرعت بیشتری به آن بدهیم.

وی بیان کرد: اصلی‌ترین محور توسعه استان کردستان توجه به بخش کشاورزی و ایجاد ظرفیت‌های مناسب در این حوزه با بهره‌گیری از تفکرات جمعی و فنی و تجربی در همسویی و همراهی بیشتر برای رسیدن به یک مقصد نهایی والا است که قطعاً این امر جز با همدلی و همزبانی اتفاق نمی‌افتد.

نماینده، ولی فقیه در استان کردستان در پایان سخنان خود گفت: اگر دانشگاه‌ها و مهندسین این حوزه بر روی بخش کشاورزی بیشتر تحقیق و پژوهش انجام دهند قطعاً شاهد تولید محصولات مفید و موثرتری خواهیم بود و ارزش افزوده چنین محصولاتی چند برابر خواهد شد.

انتهای پیام/م

شیلات و آبزیان یکی از ظرفیت‌های مهم غذایی و اشتغالزایی در کشور است

 

برچسب ها: کشاورزان ، اشتغال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.