به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز میلاد حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام و روز پدر است و بسیاری از والدین از تک تک ویژگیهای اخلاقی آن حضرت برای تربیت فرزندانشان کمک میگیرند چرا که نسل شیعه باید شبیه امام خود باشد. یکی از بارزترین ویژگیهای حضرت علی (ع) کمک به نیازمندان و فقرا بود. اما چگونه میتوانید دغدغه دستگیری از نیازمندان را در کودکان و نوجوانان خود پرورش دهید؟
در این خصوص صفحه مجازی ریحانه منتسب به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللّه خامنهای عکسنوشتهای از بیانات رهبرانقلاب را به اشتراک گذاشت:
«بزرگترها الگوی عملی برای بچهها هستند. اگر شما فرزندی دارید یا کودک خردسالی در اطرافتان هست، بدانید آنچه که خودتان در زندگی انجام میدهید و به آن عمل میکنید، فرزندان هم به آن پایبند میشود. پس سعی کنید در درجه اول، خودتان دست به خیر باشید.
یک کار خیر با هدف و هیجانانگیز برای فرزندتان تعریف کنید و از او بخواهید خودش را برای مشارکت در آن کار آماده کند. مثلا میتوانید بگوئید "در روزهای عید نوروز میخواهیم به مرکز نگهداری کودکان بیسرپرست برویم و برایشان کتاب ببریم، تا آن روز میتوانی از بین کتابهایت آنهایی را که برای هدیه دادن مناسب هستند انتخاب کنی و یا قسمتی از عیدیات را برای خرید کتاب کنار بگذاری"
در انتخاب کاری که میخواهید انجام دهید، از فرزندانتان همفکری بگیرید. بگذارید فکر کند و هرآنچه از نظرش کار خیر تعریف میشود را بگوید و بعد با مشارکت هم، یکی را انتخاب کنید. میتوانید برای روشن شدن ذهنش، چند نمونه از کارهای خیر را برایش مثال بزنید. مثل کمک به همسایگان سالمند، درس دادن به بچههایی که در درسها ضعیف هستند و توان مالی خوبی ندارند، کمک به برگزاری مراسم ملی و دینی در محله و مسجد و کمک مالی به انسانهای نیازمند.
اکثر نوجوانان به فعالیتهای گروهی علاقه خاصی دارند. اگر بتوانید با مشارکت دوستان فرزندتان، گروههایی برای کمک به فقرا تشکیل دهید و برای هرکدام هدفی تعین کنید، برگ برنده را بردهاید. مثلا بگوئید میخواهیم در ایام نوروز برای خانوادههای نیازمند بستههای غذایی تهیه کنیم. گروهی را مسئول جمعآوری پول و کمکهای مردمی کنید. گروهی نقش تهیه کننده مواد اولیه را بر عهده بگیرند. و به گروهی دیگر مسئولیت پخش و توزیع مواد غذایی را بدهید.
نوجوانان را ترغیب کنید که از پولهای خودشان برای مشارکت در کار خیر استفاده کنند. این عمل اگر تداوم داشته باشد، باعث میشود کنار گذاشتن بخشی از پول برای رفع نیازِ نیازمندان در وجود فرزندانتان که جوانان آینده هستند، درونی شود و با آن انس بگیرند.
خواندن کتابها و داستانهایی با موضوع نیکوکاری و احسان از زندگی و سیرهی ائمه بزرگوارمان، یکی دیگر از روشهایی است که میتواند در تشویق فرزند شما به انجام کارهای خیر موثر باشد. با پرس و جو از دوستان اهل مطالعه یا با جستجو در اینترنت، میتوانید با این دست کتابها آشنا شوید و تهیه کنید».
انتهای پیام/