علی ارغوانی متخصص داخلی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: نه تنها کودکان بلکه برخی از بزرگسالان هم از مشکل شب ادراری رنج میبرند؛ شب ادراری یکی از مشکلات رایج در دوران پیری است و در بزرگسالان معمولا به علت بیماریهای جانبی رخ میدهد.
وی با اشاره به اینکه افرادی که از مشکل شب ادراری رنج میبرند، باید با یک پزشک متخصص مشورت کنند، گفت: پزشکان با بررسی سوابق پزشکی و آزمایش خون به علت اصلی شب ادراری پی میبرند؛ شب ادراری از جمله بیماریهای آزاردهنده است که تاثبر بدی در روحیه افراد دارد.
بیشتر بخوانید: کابوسی که شبها سراغ کودکان میآید/ شب ادراری فرزندمان را چگونه درمان کنیم؟
این متخصص داخلی بیان کرد: اگر کودک بعد از ۷ سالگی همچنان شبها کنترل ادرار خود را در خواب ندارد حتما به دنبال دلایل فیزیکی آن باشید؛ بیماریهایی مانند اسپینابیفیدا (بیماری مادرزادی نخاعی در کودک)، مننگوسل و مننگومیلوسل در کودکان میتواند علت بروز شبادراری در دوره بزرگسالی باشد.
ارغوانی ادامه داد: کمبود ترشح هورمون ضد ادرار یکی از علائم شب ادراری است؛ کاهش این هورمون در بدن مانع برگشت مجدد مقادیری از آب به خون و دفع شدن بیش از حد آب از کلیهها میشود و بیمار دچار شبادراری خواهد شد، در بیماری دیابت بیمزه نیز چنین روندی را مشاهده میکنیم.
وی افزود: ۳ تا ۴ درصد افراد مبتلا به عقبماندگی ذهنی دچار شبادراری هستند؛ این بیماران همیشه احساس میکنند دچار لرزش مثانه هستند، عضلات مثانه انقباضهای مهار نشده دارد که باعث میشود شبادراری طول کشیده در بزرگسالان ایجاد شود، شبادراری در مبتلایان به مثانه بیشفعال ۳ برابر بیشتر از جمعیت عادی است.
این متخصص داخلی تشریح کرد: کسانی که مثانه عصبی دارند، دچار مثانه کوچک و کم حجم هستند، ولی دیواره ضخیمی دارند و مانند مثانه طبیعی خاصیت کشسانی و نگهداری ادرار را ندارد؛ اختلالهای روانی از دیگر دلایل شب ادراری است، وقتی فردی بهطور ناگهانی دچار شوک روانی میشود، ممکن است استرسهای ناشی از آن باعث شب ادراری او شود.
بیشتر بخوانید: دلايل شب ادراری کودکان+ روش هاى درمان خانگى
ارغوانی بیان کرد: گاهی تنشها و فشارهای روانی مداوم نیز باعث شروع شبادراری میشود؛ بعضی بیماریها مانند بیماریهای نخاعی یا تومور در مغز ممکن است باعث شبادراری شود؛ وجود عفونت در مجاری ادرار باعث بیاختیاری ادرار و شب ادراری میشود.
این متخصص داخلی گفت: یکی از دلایل شب ادراری مردان در دوران بزرگسالی میتواند وجود دریچهای مادرزادی در پشت مجرای ادرار باشد که باعث تداوم شبادراری میشود؛ بزرگی پروستات در مردان میتواند باعث شب ادراری شود، اگر بزرگی خوشخیم پروستات درمان نشود، فرد قادر به خالی کردن مثانه نخواهد بود و شب هنگام مثانه از ادرار لبریز میشود و شبادراری رخ میدهد.
انتهای پیام/