حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در غرب آسیا میان دو تفکر یک هماوردی مبتنی بر مقاومت است که جمهوری اسلامی ایران الهامبخش آن و پیش قراول جبهه مقاومت است همچنین مردم و نیروهای پیشگام دنبال کننده شان الهام گرفته از آن هستند و دیگری نظام سلطه است که در این اردوگاه سه گروه وجود دارند.
وی افزود: در این قرارگاه ، نظام سلطه غرب به رهبری ایالات متحده آمریکا ، رژیم صهیونیست و ارتجاع عرب به سرکردگی رژیم سعودی است ، تجربه تاریخی نشان می دهد که طی دو دهه گذشته این محور مقاومت بود که در طول این سالها پیروزیهایی را به دست آورده است و نظام سلطه رو به افول بوده است این را نه ما به عنوان کارشناسانی که دیدگاه ایرانی یا نزدیک به محور مقاومت می گوییم بلکه این مهم را همه ناظران سیاسی بی طرف هم معترف هستند.
عابدینی با اشاره به ناظران سیاسی ، اظهار کرد : از نمونه بارز آن ها خود سردمداران غربی هستند همچنین دونالد ترامپ به صراحت اعلام کرده است که طی ۱۸ سال گذشته یعنی از زمان جورج بوش پسر در سال ۲۰۰۱ میلادی تا به امروز بیش از ۷ تریلیون دلار در منطقه غرب آسیا هزینه شده است اما هیچ سودی برای آمریکا نداشته است.
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه در این دوران راهبردهای نظام سلطه یکی پس از دیگری با شکست مواجه شد، تاکید کرد: شکست راهبردهای نظام سلطه یعنی پیروزی محور مقاومت ، تجزیه منطقه یکی از مهمترین راهبردهای آمریکا بود که در منطقه غرب آسیا دنبال کرده اند .
وی توضیح داد: نقشه هایی که پنتاگون از منطقه منتشر کرد حاکی ازآن بود که دولت های کوچکی نظیر کردی وعربی یا بر اساس مذهب شیعه و سنی ایجاد کند اما امروزه می بینیم که هیچ کدام ازاین اقدامات موفقیت آمیز نبوده است وعلیرغم تلاشی که دراقلیم کردستان عراق کردند تا یک تجزیه منطقه ای ایجاد کنند ، هیچ دستاوردی برای آنان نداشت .
عابدینی با بیان اینکه نظام سلطه از طریق جنگ مذهبی و ایجاد جدال میان شیعه ، سنی و دیگر فرقه های اسلامی تلاش کرد زمینه ای برای اضمحلال تفکر دینی را فراهم بیاورد ،اظهار کرد: مدلی که نظام سلطه دنبال میکردند همان جنگ های سی ساله اروپا بود که از سال ۱۶۱۸ تا ۱۶۴۸ استمرار داشت اما ما دیدیم که این تفکری که جنگ نیابتی از طریق تروریستهای تکفیری در منطقه ما سامان دادند نتوانست موفقیت آمیز باشد.
کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: با نیروی مقاومت در کمتر از پنج سال تمام حوزه سرزمینی که با کمک غربی ها، رژیم صهیونیستی و ارتجاع عرب تحت عنوان داعش در تصرف خود گرفته بود ؛ متلاشی شدند بنابراین این هم به ثمر ننشست، نکته مهم این است که ما توجه کنیم در کدام مدل دیپلماسی توانستیم موفقیتهای بزرگی به دست بیاورد.
وی خاطرنشان کرد: دیپلماسی مقاومت امروزه ثمرات بسیار فراوانی دارد همچنین باید مدلی را که موجب پیروزی در منطقه و نظام سلطه شده است را در آینده دنبال کند بنابراین ما باید همان مدلی که جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه گذشته در منطقه دنبال کرده است برای آینده دنبال کنیم.
عابدینی اظهار کرد:ما با یک بسیج مردمی در منطقه مواجه هستیم که الهام گرفته از همان بسیجی است که حضرت امام (ره) برای جمهوری اسلامی ایران تجویز کرده است همچنین امروزه حشد و شعبی درعراق ، دفاع وطنی در سوریه ،حزب الله لبنان، انصارالله یمن و بسیاری از این ها ، در حوزه مقاومت اسلامی، جهاد اسلامی و حماس در فلسطین است که نشان دهنده راهکارهای برون رفت از وضعیتی که نظام سلطه برای کشورهای منطقه تدارک دیده است .
کارشناس مسائل بین الملل در پایان تاکید کرد: خوشبختانه طی ۴۰ سال گذشته تاسی جستن به آرمان های اصیل انقلاب اسلامی ایران و دفاع بسیج مردمی به جاهای مختلفی منتقل شد و این امرنشان دهنده این است که در آینده هم باید از این شیوه استفاده کنیم همچنین در گام دوم رهبری هم آمده است که باید دست کم در منطقه همان شیوه دنبال شود که تاکنون دنبال می شد.
انتهای پیام /