به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اویل پرایس، در حالی که مشتریان ایران مذاکرات با آمریکا را در مورد تمدید معافیتها برای ادامه خرید نفت از ایران آغاز کرده اند، صادرات نفت ایران در مارس نسبت به ژانویه و فوریه کاهش یافت و به میانگین حدود ۱ تا ۱.۱ میلیون بشکه در روز رسید.تخمین زده میشد صادرات ایران در فوریه ۱.۳ میلیون بشکه در روز باشد.
معافیتهای آمریکا برای هشت مشتری بزرگ ایران مثل چین، هند، ژاپن و کره جنوبی در اوایل ماه مه پایان مییابد. در حالی که دولت آمریکا اعلام کرده همچنان به دنبال صفر کردن صادرات نفت ایران است، تحلیلگران انتظار دارند واشنگتن معافیتها را حداقل برای چند کشور تمدید کند، چون نمیخواهد قیمت نفت افزایش زیادی داشته باشد.
در ژانویه و فوریه امسال صادرات نفت خام ایران بیشتر از حد انتظار بود، چون چندین مشتری ایران از معافیتهای خود برای ادامه واردات نفت ایران استفاده کردند.
بیشتر بخوانید: آمریکا در زمینه صادرات نفت و گاز گوی سبقت را از عربستان میرباید
طبق اطلاعات ردیاب نفتکش ها، میانگین صادرات ایران در فوریه ۱.۲۵ میلیون بشکه در روز بود، در حالی که صادرات ماه ژانویه بین ۱.۱ و ۱.۳ میلیون بشکه گزارش شد یعنی بیشتر از یک میلیون بشکه ماه دسامبر.
ردیابی صادرات نفت ایران پس از بازگشت تحریمهای آمریکا در اوایل نوامبر بسیار سخت شد، ولی برخی مشتریان اصلی نفت ایران که معافیت گرفته بودند، در ۲۰۱۹ خرید نفت ایران را از سر گرفتند یا واردات را تا سقف مجاز طبق معافیتها بالا بردند.
با نزدیک شدن به اول مه، خریداران احتمالا برای خرید عجله میکنند تا بتوانند در صورت تمدید نشدن معافیتها قبل از ماه مه، معاملات خود را تکمیل کنند.
مدیرعامل انجمن پترولیوم ژاپن، تاکاشی سوکوکا گفت: پالایشگاههای ژاپن احتمالاً از آوریل به بعد نفت ایران را نمیخرند.
ولی وی اضافه کرد: «اگر معافیتهای توکیو برای خرید نفت ایران تمدید شود، پالایشگاهها به واردات نفت ایران ادامه میدهند». ژاپن مدتهاست در مورد این معافیتها با واشنگتن مذاکره میکند.
انتهای پیام/