به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق درباره اهمیت تحقق شعار «رونق تولید» در سال جدید گفت: اگر این مهم سامان یابد، همه حوزههای کشور اعم از اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنکی و حتی اعتقادی و آرمانی سامان میگیرد.
وی تولید را نخ تسبیح تمام جریانات در کشور خواند و افزود: این مهم باید از اولویتهای کشور باشد و هم به دولت و حاکمیت و قوای سه گانه و هم به تک تک مردم و نهادهای مختلف ارتباط دارد.
بیشتر بخوانید: شرکتهای دانش بنیان چراغ راه رونق تولید/ سازوکاری برای جذب سرمایههای سرگردان جامعه وجود ندارد
آل اسحاق ادامه داد: برای یافتن آسیبهای تولید ابتدا باید به واقعیتهای موجود توجه کنیم و بدانیم وضعیت آورده ها، نیروی انسانی و منابع و زمان بگونهای است که اگر تدابیر متناسب با اقتضائات ۹۸ باشد، علاوه بر آنکه چالشها را به فرصت تبدیل خواهیم کرد، در مقابل تهدید ها، بازدارندگی خواهیم داشت.
وزیر اسبق بازرگانی لزوم هماهنگ شدن آوردههای اقتصادی با شاخصهای کنونی اقتصاد را متذکر شد و افزود: علل و عوامل رشد و توسعه و قدرت مقابله با تحریمها را بدون مسئله شعار دارا هستیم؛ امکانات و نیروی انسانی فعال شده بیش از حد داریم و دارای منابع زیر بنایی از جمله شهرکهای صنعتی و سرمایه گذاری اولیه در رابطه با ضرورت رشد توسعه هستیم.
آل اسحاق با اشاره به افزایش صادرات به عراق تا مرز ۱۲ میلیارد دلار در سال گذشته بیان کرد: بازارهای بین المللی در گروههای پایین صادراتی کشور بودند و امسال بازار اول جهانی هستند و امکان دستیابی به صادرات ۲۰ میلیارد دلاری را دارا هستیم.
وی از بازار ۴۰۰ میلیونیِ ۱۵ کشور منطقهای سخن گفت و افزود: در صادرات برق و گاز و انرژی میتوانیم دهها میلیارد دلار طی چند سال بدست آوریم؛ ضمن اینکه در حوزه صدور خدمات مهندسی نیز بازار صادراتی خوبی در اطراف داریم.
آل اسحاق ادامه داد: زیربنا و زمینههای رشد داخلی ایجاد شده است و در هر استان، شهرکهای صنعتی مملو از ماشین آلات جدید و نیروی انسانی فراهم است، اما فقط با ۳۰ درصد ظرفیت کار میکنند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق تصریح کرد: هرچند دشمن تهدید میکند، ولی نمود این تهدید بیش از خود تهدید است و به واقع اگر با برنامه ریزی پیش رویم، با تمام تهدیدات مقابله خواهیم کرد.
آل اسحاق ابراز کرد: مگر ما جنگ را اداره نکردیم؟ توان ما در آن زمان به مراتب کمتر از اینها بود. امروز برای تامین ۲۴ قلم کالا ۱۴ میلیارد دلار پول سوبسیدی تامین کرده ایم؛ در حالیکه در زمان جنگ حتی گندم را وارد میکردیم و لذا امروز شرایط برای تامین ۲۴ قلم کالا مهیاست.
وی با اشاره به لزوم تغییر مدل و الگوی رفتاری در رابطه با مسائل داخلی و خارجی گفت: مسیری که عزیزان فکر میکردند با مذاکرات حل میشود، امروز خودشان نیز قبول دارند نتیجه نداده و باید به فکر خودکفایی و امکانات داخلی باشیم.
آل اسحاق افزود: اولین الزام این است که با مردم صادقانه رفتار و از تمامی سرمایههای اجتماعی استفاده کنیم و از طرفی فضای سیاسی را در اقتصاد حاکم نکنیم.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق تاکید کرد: دولت در ۲ سال باقی مانده نباید به انتخابات و جریانهای سیاسی تمرکز کند؛ مشکلات مردم قابل حل است و تولیدات داخلی جوابگوست؛ لذا با یک یاعلی-ع- حتما از این گذر، عبور خواهیم کرد.
انتهای پیام/