به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،
کودکان در زمان بروز وقایعی چون زلزله، سیل و توفان درصد بالایی از آسیب دیدگان و قربانیان را تشکیل میدهند. کوچک بودن جثه بدنی، ناتوانی در فرار و تصمیم گیریهای صحیح به اقتضای سن، ضعیف بودن سیستم ایمنی و آسیب پذیری بالا سبب میشود کودکان به شدت درمعرض خطر قرار گیرند.
آمارها نشان میدهند
سیلابها معمولاً پس از بارندگیهای شدید و طولانی یا ذوب شدن سریع برف روی کوهها روی میدهد؛ سیل میتواند بر سلامت انسان، جانداران، تاسیسات و محیط زیست بسیار ویرانگر باشد.
برای حفظ ایمنی کودکان در زمان بروز سیل کارشناسان توصیههای زیر را به والدین و بزرگسالان دارند.
والدین و مربیان مهدهای کودک باید آموزشهای لازم برای حفظ ایمنی در زمان بروز بلایای طبیعی را به کودکان بیاموزند؛ بیمه کردن اعضای خانواده، منزل مسکونی و خودرو میتواند از شدت آسیبهای اقتصادی و روانی ناشی از سیل یا سایر بلایای طبیعی بکاهد.
در زمان بروز سیل کودکان را در آغوش بگیرید ودر پناهگاه ایمن در مناطق مرتفع پناه گیرید یا به توصیه امداد گران به مراکز ایمن بروید.
همراه داشتن رادیوی دارای باتری، تلفن همراه، جعبه کمکهای اولیه، بطری آب معدنی، خوراکیهای غیر فاسد شدنی، پتو، جعبه داروهای ضروری و گوش دادن به اخبار مرتبط با نواحی آسیب دیده و درمعرض خطر میتواند آگاهی لازم برای اقدامهای آتی و اطمینان از آرام شدن وضعیت را در اختیار خانوادهها قراردهد.
در زمان بروز سیل از قرارگرفتن در
درهها خودداری کنید و چنانچه در فضای باز و طبیعت حضور دارید به مناطق مرتفع بروید و با امداد گران تماس بگیرید تا در اولین فرصت به نجات شما بیایند.
همراه داشتن بطری آب معدنی و خودداری از نوشیدن آب غیرسالم در این زمان اهمیت فراوان دارد؛ کودکان و افراد بیمار به سرعت بر اثر نوشیدن آب آلوده دچار بیماری ازجمله عفونت باکتریایی واسهال واستفراغ میشوند.
پس از اقامت در پناهگاه و در زمان صرف خوراک حتماً دستهای خود و کودکان را به طور کامل شست وشو دهید، زیرا امکان وجود میکروب و عاملهای بیماری زا بر سطح پوست وجود دارد.
پس از بازگشت به منزل و ایمن شدن وضعیت و برطرف شدن خطر سیل حتماً از ایمنی و سلامت لولههای آب و سیم کشی برق اطمینان پیدا کنید؛ یکی از اصلیترین خطرها دراین زمان برق گرفتگی به دلیل رسانا بودن جریان آب است.
مکانهایی که درآنها کودکان نگهداری میشوند مانند خانه ها، مدارس، مهد کودکها و مواردی از این دست باید از خطرهای فیزیکی و زیست محیطی کاملاً ایمن باشند.
پس از بازگشت به خانه که دچار سیل گرفتگی شده است باید تمامی وسایل به ویژه وسایل مربوط با پخت و پز، وسایل بازی کودکان، البسه، سرویس خواب، سرویس بهداشتی و حمام به طور کامل تمیز و ضدعفونی شوند.
برخی از وسایل مانند بالش یا عروسکهای پولیشی قابلیت ضد عفونی شدن ندارند و توصیه میشود تعویض شوند یا در صورت تعویض نشدن به خوبی شسته و در مجاورت نور خورشید خشک شوند.
برای تغذیه نوزادان با شیر خشک، در زمان وقوع سیل و تا عادی شدن وضعیت از آب معدنی که در درجه حرارت استاندارد جوشیده شده است استفاده کنید و سر بطری، پستانک و خود بطری را برای تمیز شدن کامل در آب سالم بجوشانید.
با وجود علاقه مندی کودکان به بازی وبه دلیل ناآگاهی آنها به اقتضای سن از بازی کردن آنها در مناطق دچار سیل، نزدیک رودخانهها و نیز مناطقی که سیل را پشت سر گذاشته و دچار آلودگی فراوان و گل و لای است، خودداری کنید.
در زمان وقوع حوادثی، چون زلزله، توفان و سیل به دلیل بروز خسارت به ساختمان ها، اشیای تیز و برنده ای، چون شیشه، تکههای فلز و حتی مواد شیمیایی و فاضلاب درمناطق آسیب دیده وجود دارند که میتوانند سبب آسیب دیدگیهای شدید و حتی منجربه مرگ افراد نجات یافته شوند.
پس از بازگشت به خانه و ایمن شدن وضعیت برای ضد عفونی کردن البسه، ملحفه و سایر وسایل پوشیدنی آنها را در درجه حرارت حداقل ۶۰ درجه سلسیوس شست و شو دهید (مطابق درجه حرارت استاندارد برای شست و شوی پارچه طبق دستور سازنده لباس) و در مجاورت نور خورشید خشک کنید تا میکروب و باکتریهای آن از بین بروند.
در زمان وقوع سیل و پس از قرارگرفتن در پناهگاه و محل ایمن از آب معدنی سالم یا منابع آب آشامیدنی سالم برای رفع تشنگی خود استفاده کنید و بدنتان را کم آب نگذارید.
در صورت بروز نشانه هایی چون اسهال، استفراغ، تب، ایجاد بثورات پوستی و مواردی از این دست در کودک یا دیگر اعضای خانواده به سرعت به مراکز درمانی مراجعه یا از نیروهای امدادگر کمک بگیرید.
کارشناسان توصیه میکنند همه افراد از سنین نوجوانی یا کودکی به آموختن ورزش شنا بپردازند تا در زمان بروز وقایعی، چون سیل یا شنا در دریا و بروز پیشامد ناگهانی بتوانند جان خود و دیگران را نجات دهند.
آشنایی با کمکهای اولیه و حفظ خونسردی در زمان وقوع سانحه نیز میتواند سبب نجات جان افراد زیاد و کمک به امدادگران شود.
منبع: savethechildren
انتهای پیام/
هنگام وقوع سیل چگونه از کودکان محافظت کنیم؟