شریعتمداری پس از مصوبه جلسه ۲۸۲ شورای عالی کار؛ بخشنامه حداقل مزد سال ۹۸ را به واحد‌های مشمول قانون کار ابلاغ کرد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از مصوبه دویست و هشتاد و دومین نشست شورای عالی کار، بخشنامه حداقل مزد سال ۱۳۹۸ را به واحد‌های مشمول قانون کار ابلاغ کرد.

متن این بخشنامه به شرح زیر است:

شورای عالی کار با حضور نمایندگان سه گروه (دولت، کارفرمایان و کارگران) در جلسه مورخ ۱۳۹۷.۱۲.۲۷ پس از بحث و بررسی راجع به تعیین حداقل مزد سال ۱۳۹۸، در اجرای ماده (۴۱) قانون کار با در نظر گرفتن مصالح کارگران در انطباق هر چه بیشتر میزان درآمد آنان با سطح معیشت و هم چنین با توجه به مقتضیات بنگاه‌های تولیدی وکارفرمایان و شرایط اقتصادی جامعه موارد زیر را به اجماع و اتفاق آرا مورد تصویب قرار داد.

۱- از اول سال ۱۳۹۸ حداقل مزد روزانه با نرخ یکسان برای تمامی کارگران مشمول قانون کار (اعم از قرارداد دائم یا موقت) مبلغ ۵۰۵۶۲۷ ریال (پانصد و پنج هزار و ششصد و بیست و هفت ریال) تعیین می‌شود. همچنین از اول سال ۱۳۹۸ سایر سطوح مزدی نیز روزانه ۱۳ درصد مزد ثابت یا مزد مبنا (موضوع ماده ۳۶ قانون کار) به اضافه روزانه ۸۷۰۴۹ ریال به نسبت آخرین مزد در سال ۱۳۹۷ افزایش می‌یابد.

تبصره: با اعمال افزایش این بند مزد شغل کارگران مشمول طرح‌های طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز مزد ثابت سایر کارگران نباید از مبلغ ۵۰۵۶۲۷ ریال (پانصد و پنج هزار و ششصد و بیست و هفت ریال) بند (۱) کمتر شود.

۲- به کارگرانی که در سال ۱۳۹۸ دارای یک سال سابقه کار شده یا یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته باشد، روزانه مبلغ ۲۳۳۳۳ ریال نیز به عنوان پایه (سنوات) پرداخت خواهد شد.

تبصره ۱: پرداخت مبلغ مربوط به پایه سنواتی کارگران مشمول طرح‌های طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با در نظر گرفتن رقم فوق الذکر برای گروه یک با توجه به دستورالعمل و جدول اعلامی توسط اداره کل روابط کار و جبران خدمت صورت می‌گیرد.

تبصره ۲: به کارگران فصلی به نسبت مدت کارکردشان در سال ۱۳۹۷، میزان مقرر در این بند یا تبصره یک آن حسب مورد تعلق خواهد گرفت.

تبصره ۳: بر اساس مصوبه مورخ ۱۳۹۷.۱۲.۲۷ شورای عالی کار و در راستای تقویت مهارت محوری و بهره مندی تمامی کارگران و در نتیجه رضایتمندی کارگران با سابقه، از ابتدای سال ۱۳۹۸ همه کارگران دارای قرارداد دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت آخرین پایه (سنوات) آنان در همان کارگاه گذشته باشد، اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تسویه حساب کرده باشند یا خیر، مشمول دریافت پایه (سنوات) خواهند بود.


بیشتر بخوانید: آخرین جزئیات تعیین حقوق کارگران در سال ۹۸


۳- بر اساس مصوبه مورخ ۱۳۸۷.۰۷.۲۱ شورای عالی کار و در جهت افزایش رضایتمندی کارگران و کارفرمایان و به منظور تثبیت و تسری به تمامی کارگران، اعم از دائم و موقت مقرر شد از ابتدای سال ۱۳۹۸ کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه‌ای موضوع تبصره ۳ ماده ۳۶ قانون کار بابت هر کارگر (اعم از متاهل یا مجرد) ماهانه مبلغ ۱۹۰۰۰۰۰ ریال از سوی کارفرمایان به آنان پرداخت شود.

۴- ضوابط مربوط به چگونگی نحوه اعمال افزایش مقرر در بند (۱) و تبصره یک بند (۲) در کارگاه‌هایی که دارای طرح طبقه بندی مشاغل هستند و نیز در مورد کارگران کارمزدی و همچنین چگونگی ارتقاء طبقه شغلی به موجب دستورالعمل‌های اداره کل روابط کار و جبران خدمت خواهد بود.

۵- مقررات این مصوبه شامل حال دانش آموزان و دانشجویانی که در ایام تعطیلات تابستانی در سال ۱۳۹۸ به طور موقت در کارگاه‌ها اشتغال می‌یابند، نخواهد شد.

۶- واحد‌های مشمول قانون کار به منظور ایجاد رابطه هر چه بیشتر مزد و مزایا با بهره وری و تولید و ایجاد انگیزه بیشتر در بین کارکنان خود، علاوه بر اجرای این مصوبه می‌توانند نسبت به افزایش و برقراری مزد و مزایا در قالب موافقت نامه‌های کارگاهی و پیمان‌های دسته جمعی و پس از تائید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام کنند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۱:۲۱ ۲۴ مهر ۱۳۹۸
واقعابراتصمیم گیریتون وااین حقوق متاسفم که فکرمردمونمیکنید
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۱:۲۱ ۲۴ مهر ۱۳۹۸
واقعابراتصمیم گیریتون وااین حقوق متاسفم که فکرمردمونمیکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۹ ۰۷ فروردين ۱۳۹۸
این قوانین موقعی مورد تآیید و قبولیت جامعه ی کارگری و رفاه قرار میگیرد که پشت این قوانین وضع شده مردم متوجه بشوند و ببینند که نظارت بر اجرای آن بطور کامل اعمال میشود و حق و حقوق انها محفوظ میماند, در غیر اینصورت که همیشه مردم شاهد آن بوده اند تاکنون ب سود جوامع کارگری نبوده و همیشه حجم نقدینگی ب طور یکسان در جامعه چرخش نداشته
Iran (Islamic Republic of)
شاحسین
۱۳:۴۶ ۰۷ فروردين ۱۳۹۸
بااینکار مردم بیشتربیکار میشن چون قانون هست اما اجرا نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۷ فروردين ۱۳۹۸
هرگارگر درهرروز پول سه کیلو پیاز میگیرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۷ فروردين ۱۳۹۸
توروخدا به داد کارگرا هم باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۲ ۰۷ فروردين ۱۳۹۸
عجباا
United States of America
بنده خدا
۲۲:۲۸ ۰۶ فروردين ۱۳۹۸
سلام ماکارگران بیکارچکارکنیم بااین گرانیها کارنیست تحت پوشش هیچ نهادی هم نیستیم خداتوبه فریادمابرس اه ازدست فقروبیکاری وگرانی وبی عدالتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۴ ۰۶ فروردين ۱۳۹۸
یه ترسهایی به جون ما حقوق بگیرای وزارت کاری افتاده که به هر تصمیمی که میگیرن باید خدارو شکر کنیم این افزایش حقوق دوای درد این گرانی ها نیست ولی به چشم کارفرما خیلی زیاد میاد واسه شروع کار تو سال جدید نگرانیم به خاطر این افزایش که با تعدیل نیرو مواجهه نشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۳ ۰۶ فروردين ۱۳۹۸
نجومی بگیران خانواده شونو خارج از کشور میبرن غرشو به کارگر میزنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۵ ۰۶ فروردين ۱۳۹۸
واقعاانصافا کارگرمیتونه بااین حقوق زندگی را خیلی ساده برگزارکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۴ ۰۶ فروردين ۱۳۹۸
بخدا که خیلی جاها همین مبلغ رو هم نمیدن
من تو یه شرکت کار میکنم به اسم حقوق اداره کار میدن اما فقط نهصد بهم میدن وقتی چک حقوق پاس شد نهصدو میدن بقیشو پس میگیرن
از ترس از دست دادن همین پول واسه زنده موندن جرئت اعتراض هم نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۰۶ فروردين ۱۳۹۸
مسئولان مربوطه بازرسی کنند
Iran (Islamic Republic of)
نورا
۱۴:۱۱ ۰۶ فروردين ۱۳۹۸
کسی که حقوق نجومی میکیره چه میدونه درد کاگر
Iran (Islamic Republic of)
سعید تبریزی
۱۳:۰۴ ۰۶ فروردين ۱۳۹۸
مطمئن باشید بسیاری از کارفرما کارگر هاشو اخراج نمیکنه چون میدونه امید رو از بین بردن یعنی چی دس تلاشش رو زیاد میکنه تا کارجور کنه.
هیچ وقت منجر به رضایت کارگر از حقوق پرداختی و قانون نمیشه و همینطور کارفرما هیچ وقت از بهره وری پایین درقبال هزینه ها راضی نیست.

تا قانون کار صریح نشه با این رویه به هیچ جایی نمیرسیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۷ ۰۶ فروردين ۱۳۹۸
شما یا خیلی احساسی تشریف دارین یا خودت کارفرمایی به حضور مبارکتون عرض کنم جایی که من مشغول بکارم تنها نکته ای که بهش اهمیت نمیدن معیشت کارگراست با کوچکترین اتفاقی که واسه تولیدشون میفته اولین تصمیم میشه تعدیل نیرو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۰۶ فروردين ۱۳۹۸
چرا به کارمندا همینقد نمیدن کارگر بدبخت که خیلی بیشتر از کارمندا زحمت میکشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۶ فروردين ۱۳۹۸
اوضاع کارمندان هم همینطور است از وضعیت مسئولان گله کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۰۶ فروردين ۱۳۹۸
بااین حقوق چه می توان کرد حتی اگرکارتن خواب هم باشند ادامه ی زندگی سخت است
بهتربودحقوق مسئولان هم همینقدرتعیین می شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۰۶ فروردين ۱۳۹۸
متاسفم
آخرین اخبار