معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی گفت: اپراتورهای تلفن همراه به دلیل صدور سیم کارت های بدون هویت باید پاسخگوی خسارت های وارد شده به مردم باشند.

اپراتور‌ها عامل اصلی تشکیل ۱۰ هزار پرونده در قوه قضاییه هستند/ اپراتورهای تلفن همران باید پاسخگوی خسارت صدور سیم کارت بدون هویت باشندبه گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، جواد جاویدنیا معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی اظهار کرد: قضات و کارشناسان رسمی به دنبال این موضوع باشند تا همانگونه که فردی بر اثر قصور یک پیمانکار یا شهرداری صدمه می‌بیند و میزان درصد تقصیر پیمانکار برای جبران خسارت مشخص می‌شود، در فضای مجازی نیز باید از این مسائل حقوقی استفاده کرده و موضوع را به سمت و سویی ببریم که اپراتور‌های تلفن همراه که دستورالعمل‌ها و مصوبات را اجرا نکرده و سیم کارت‌های بدون هویت همچنان موجودیت دارند، مسئول جبران خسارت به مردم شناخته شوند.

وی افزود: وجود سیم کارت‌های بدون هویت باعث شده تا هویت‌های مجعول در فضای مجازی گسترش یابد که در این رابطه تذکر‌های متعددی به اپراتور‌ها داده شده است و بر اساس مقررات مختلف باید همه سیم کارت‌ها احراز هویت واقعی شده یا سوزانده شوند، اما این کار انجام نشده است.

معاون دادستان کل کشور تصریح کرد: به همین دلیل پیشنهاد شده تا مراجع قضایی در مواردی که جرمی با استفاده از یک سیم کارت فاقد هویت واقعی صورت می‌گیرد و به مالک آن دسترسی پیدا نمی‌کنیم، اپراتور مورد نظر محکوم به جبران خسارت‌های شاکی باشد که این بخش مربوط به جرائم مالی است.

جاویدنیا با تاکید بر اینکه باید برای جرائم غیرمالی نیز تدابیری اندیشیده شده و در صورت لزوم مقرراتی وضع شود، ادامه داد: به عنوان مثال اگر در فضای مجازی توهینی صورت گرفت یا اسرار شخصی افشا شد و مرتکب جرم شناسایی نشد، باید خسارت‌های معنوی نیز پیش‌بینی شود و مجموعه نظام حقوقی کشور در این زمینه ورود جدی پیدا کند تا اپراتور‌های تلفن همراه مکلف به ساماندهی این مساله شوند و فقط منافع خود را لحاظ نکنند.

مردم برای خرید کالا از سایت دیوار بیعانه پرداخت نکنند

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درباره وضعیت سایت دیوار پس از سخنان دادستان کل کشور مبنی بر رسیدگی به وضعیت آن گفت: در این زمینه بررسی‌هایی انجام شده است و اگر در مواردی این سایت کوتاهی جدی داشته باشد، برخورد خواهد شد، اما اکنون همکاری خوبی با ما دارند و هر موردی که از سوی دادستانی کل به عنوان مسائل غیرمجاز اعلام می‌شود، حذف می‌کند.

جاویدنیا اضافه کرد: البته برخی از افراد در این میان متضرر می‌شوند که بخشی از آن به دلیل شیوه‌های فریب در این فضاست که با وجود اطلاع‌رسانی کامل، همچنان شاهد مواردی هستیم.

وی با بیان اینکه تاکید بر این است که مردم برای خرید کالا از طریق سایت دیوار به هیچ عنوان بیعانه پرداخت نکنند، اظهار داشت:، زیرا وقتی مردم پول را به ازای خرید یک کالا پرداخت می‌کنند و کالا به دست آنان نمی‌رسد، اقدام به شکایت می‌کنند.

معاون دادستان کل کشور بخشی از مشکلات سایت دیوار را مربوط به احراز هویت دانست و عنوان کرد: مقرراتی برای سایت دیوار و سایر سایت‌های مشابه تعیین شده تا اگر کسی می‌خواهد آگهی بدهد، باید شماره تلفن خود را ثبت کند و اگر دارنده سیم کارت شناسایی نمی‌شود دستگاه‌های دیگری باید پاسخگوی این مساله باشند.

جاویدنیا یادآورشد: تا زمانی که سیم کارت‌های مجعول وجود دارد یا یک نفر می‌تواند بیش از ۵۰ سیم کارت داشته باشد، یا سیم کارت‌هایی به نام اتباع بیگانه صادر می‌شود و پس از خروج آن‌ها از کشور همچنان فعال است، نسبت به احراز هویت واقعی آن‌ها نمی‌توان از یک سایت انتظار داشت که این خلا‌ها را هم جبران کند.

وی افزود: در بسیاری از مسائل برای شناسایی متهمان با مشکل روبرو هستیم و نمی‌توانیم از سایت‌های آگهی بخواهیم وظیفه احراز هویت را انجام دهند و این کار باید توسط اپراتور‌ها صورت گیرد، بنابراین اپراتور‌ها عامل اصلی ۱۰ هزار پرونده تشکیل شده در خصوص متضرر شدن مردم از طریق سایت‌های آگهی هستند و باید پاسخگو باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۷ ۰۸ فروردين ۱۳۹۸
آخه چطور ممکنه بدون احراز هویت سیم کارت فعال بشه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۸ ۰۸ فروردين ۱۳۹۸
منظور هویت جعلیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۴ ۰۸ فروردين ۱۳۹۸
متاسفانه هیچکدام از اپراتورهای تلفن همراه از استانداردهای جهانی استفاده نمیکنند.چه زیباست اگر مجلس هرچه سریع تر وارد بشود و قوانین بسیار سختی را برای اپراتورها مشخص کند که مجبور به اجرا باشند.
انواع خلاف اپراتورها:
فروش اطلاعات مردم به شرکت ها و نمایندگی ها
فروش زمان بجای فروش حجم اینترنت
(یک گیگ اینترنت در یک ساعت چهار هزار تومان
یک گیگ اینترنت در یک ماه ده هزار تومان
یک گیگ اینترنت در یک هفته چهارده هزار تومان)
تحویل ریزمکالمات به افراد غیر از صاحب اصلی سیمکارت
حجم خوری در اینترنت بی نهایت به بهانه های مختلف
عدم سوزاندن سیمکارتهایی که بیش از نود روز خاموش میباشد
عدم سوزاندن سیمکارتهایی که هویت صاحب آن مشخص نیست.
عدم صداقت با مشتریان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۷ ۰۸ فروردين ۱۳۹۸
قبلا نقل وانتقال سیمکارت تلفن همراه در دفاتر اسناد رسمی انجام میشد و احراز هویت و سایر مسائل حقوقی رعایت میشد ولی از زمانی که این کار دیگر در دفترخانه انجام نمی گیرد مشکلات متعدد حقوقی ایجاد شده و بستری برای بسیاری از جرائم فراهم گردیده است . متاسفانه در کشور بعضی دستگاه ها در کارهایی که صلاحیتش را ندارند دخالت میکنند و باعث هزینه های چه بسا جبران ناپذیر برای مردم می شوند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۰۷ فروردين ۱۳۹۸
بده بستانه طوری نیست . مردمم که هدف اقتصادی هستند نه بیشتر
Korea (Republic of)
شایان
۲۳:۳۵ ۰۷ فروردين ۱۳۹۸
بنظر من اپراتورها باید مثله اکثر کشورهای اروپایی وقتی کسی سیم کارت اعتباری خرید و بعد ۳ ماه رجیسترش نکرد و بنام نزد سیم کارت و بسوزونن ، اما اینم یه اشکال واسه مملکت ما داره اونم اینه که طرف ۳ ماه فرصت داره کلی باهاش کلاه برداری کنه ! بهرحال کلاهبردارا همیشه از قانون جلوترن و هرچقدرم کارای پیشگیرانه انجام بشه رفقای کلاش و کلاهبردار باز راه دور زدن قانون و پیدا میکنن ، تنها راه موثر واسه کمتر شدنه خساراته مردم فقط و فقط آموزش و آگاه سازیه مردمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۲ ۰۷ فروردين ۱۳۹۸
نمایندگی اپراتورها یا مغازه هاسیم کارت بدون ثبت نام هم میفروشند ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۹ ۰۷ فروردين ۱۳۹۸
قبلا وزارت ارتباطات سامانه پیامکی 3000150 را جهت اگاهی مردم از تعداد سیمکارتهایشان اعلام کرده است که افراد با ارسال کد ملی خود به این سامانه و ارسال پیامک جواب، از تعداد سیمکارتهایشان( همراه اول-ایرانسل-رایتل) باخبر میشدند ولی متاسفانه هیچ تبلیغی در صدا و سیما برای این کار صورت نمیگیرد.
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۲۱:۰۸ ۰۷ فروردين ۱۳۹۸
سازمان بازرسی کل کشور. باید دائم نسبت به رصد سیم کارت های بی هویت اقدام کنند و مدیران این اپراتورها را در صورت تخلف نقره داغ واسامی آنان را به عموم اعلام کنند چون این اپراتور ها بخاطر درآمد بیشتر حتی سیم کارت غیر فعال را بدون اخطارواطلاع مالک به غیر واگذار می کنند
Canada
ناشناس
۲۰:۲۸ ۰۷ فروردين ۱۳۹۸
تعجب میکنم که چه راحت سیم کارت در کشور رد و بدل میشود .منبع جنایت .دزدی .تجاوز .اختلاس همین تلفن همراه است
باید شدید ترین چک از همه لحاظ شود بعد سیم کارت بدهند
Canada
ناشناس
۲۰:۲۶ ۰۷ فروردين ۱۳۹۸
سخت ترین چک برای ارایع سیم کارت باید بشود .منبع تمام اختلاس .جنایت .تجاوز ووووو است
چرا کشور این را جدی نمیگیرد .ریشه تمام جنایت در دینا تلفن همراه اس .اینور اب اگر کلاه برداری یا هر نوع جنایت .به مدت ده سال بهت سیم کارت نمیدهند .واقعا که
Canada
ناشناس
۲۰:۲۳ ۰۷ فروردين ۱۳۹۸
تمام جنایات سو استفاده از همین سیم کارت هاست
در امریکای شمالی دو تا کارت شناسایی با عکس و کارت اعتباری ات را هم چک میکنند .بعد بهت سیم کارت میدهند .خیلی سخت گیری میکنند .ما هم باید بکنیم
آخرین اخبار