به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از رویترز، هفتهها پیش از جنایت حمله تروریستی به مسجدی در کرایستچرچ در نیوزیلند که به قتل ۵۰ نمازگزار مسلمان منجر شد، فردی تهدید کرده بود که در محوطه بیرون یک مسجد در این کشور دست به سوزاندن قرآن کریم میزند.
رهبران اقلیت مسلمان نیوزیلند میگویند این آخرین مورد از فهرست بلندبالای رفتارهای تهدیدآمیز علیه اقلیتهای مذهبی در نیوزیلند پیش از واقعه کرایستچرچ بوده است.
پلیس میگوید پس از حادثه کرایستچرچ، به یک مرد ۳۸ ساله که ارتباطی به حادثه کرایستچرچ نداشته در این خصوص هشدار داده، اما نمیتواند بگوید که این اقدام، بخشی از یک الگوی برنامهریزی شده بوده است.
این از آن روست که بعکس بسیاری از کشورهای غربی نظیر انگلستان و آمریکا، دولت نیوزیلند هیچگونه آرشیو مدونی از جنایات ناشی از نفرت نگهداری نمیکند.
ژانت آندرسون بیدیوس، مشاور ارشد کمیسیون حقوق بشر نیوزیلند گفت: «سالها نظر ما این بوده که این امر باید اولویت داده شده و فورا اجرایی شود. لازم است که ما اطلاعات خوبی داشته باشیم.»
پس از بدترین کشتار ناشی از تیراندازی کور در نیوزیلند سوالاتی در خصوص نشانههایی که آژانسهای امنیتی نتوانستهاند آنها را ردیابی کنند و همچنین منابعی که باید به حفاظت از جوامع آسیبپذیر اختصاص یابد مطرح شده است. نخستوزیر «جاسیندا آردرن» به یک کمیسیون سلطنتی دستور داده تا در این خصوص تحقیقات گستردهای را انجام دهد.
«انور غنی»، عضو فدراسیون اتحادیههای اسلامی نیوزیلند بر این باور است که شواهد در سالهای اخیر حکایت از آن داشته که رفتارهای ضد مسلمانان رو به افزایش بوده است.
از سوی دیگر، «جوریس دی برس»، کمیسیونر روابط نژادی نیوزیلند بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۳، ابراز داشته که پس از آنکه بعد از واقعه یازده سپتامبر، در این سمت قرار گرفته، هشدار داده که در تهدیدات علیه مسلمانان افزایش مشاهده میشود.
او میگوید بارها به دولت و پلیس گفته است که یک سیستم مرکزی برای ثبت جزئیات جرایمی که ناشی از نفرت و نژادپرستی هستند، ایجاد کنند. وی تاکید میکند که این مساله برای دولت نیوزیلند اولویت نداشته است.
انتهای پیام/