حیدری گفت:سد کبار و سنجگان هر کدام۵۰۰ هزار متر مکعب ظرفیت ذخیره آب دارند که در حال حاضر ظرفیت آن‌ها تکمیل شده است.

به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛مرتضی حیدری فرماندارقم روز یکشنبه در هفتمین جلسه کمیته اجرایی ستاد تسهیلات زائران و خدمات سفر قم در سالن جلسه‌های فرمانداری گفت:۲ سد یاد شده برای حفظ ایمنی مردم و مسافران احتیاج به کنترل جدی دارند.

وی عنوان کرد: جمعیت هلال احمر و همچنین نیروی بسیج و بخشداری‌ها باید با کمک یکدیگر تصمیم‌های لازم را در این زمینه اتخاذ و تا فردا اعلام کنند.

سد کبار سدی قدیمی است که در دشت کبار در نزدیکی زنبورک از توابع جنت‌آباد بخش کهک قم قرار دارد. بخش کهک درجنوب استان قم قرار دارد و فاصله آن تا قم ۳۰ کیلومتر است.

سد کبار و سنجگان هر کدام ۵۰۰ هزار متر مکعب ظرفیت ذخیره آب دارند که در حال حاضر ظرفیت آن‌ها تکمیل شده است.

سد مخزنی سنجگان نیز در روستای سنجگان از توابع بخش سلفچگان قم و در فاصله ۵۴ کیلومتری جنوب غربی این استان بر روی روخانه سلمان بنا شده است.

فرماندار قم همچنین یادآورشد: با توجه وقوع بارندگی و احتمال جاری شدن سیلاب باید تدابیر مورد نیاز به منظور حفظ سلامت و بهداشت منابع آبی نیز اندیشیده شود تا شاهد بروز مشکل‌هایی برای شهروندان نباشیم.

وی با تاکید بر اهمیت تمهیدات زیست محیطی برای سیزدهم فروردین  تصریح کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست قم باید در این چند روز از فعال‌ترین تشکیلات این استان باشد، و قوانین محکمی که در مورد مسائل زیست محیطی وجود دارد، را به خوبی اجرا کند.

وی با بیان اینکه بازگذاشتن بستر رودخانه قمرود در روز طبیعت ریسک بزرگی است،و باید پارک خودرو در آن ممنوع شود،بیان کرد: هر گونه تصمیم در مورد مسدود کردن این رودخانه و یا تردد در آن بر عهده مدیریت بحران استان است.

مسیر رودخانه قمرود از اوائل دهه ۸۰ شمسی برای آمد و شد خودرو‌ها و کاهش ترافیک هسته مرکزی قم مهیا شد و در سال‌های گذشته به صورت بلوار در ۲ مسیر در حدود هشت کیلومتر به صورت رفت و برگشت در آمده است. وقوع سیل ۱۱ فروردین سال ۱۳۸۸ در بستر این رودخانه که جان چهار تن را گرفت، باعث شد از آن زمان مسئولان قم نسبت به بارش‌های شدید باران در منطقه بالادست این شهر و جلوگیری از خطر احتمالی در مسیر رودخانه قمرود حساسیت بیشتری داشته باشند.

فرماندار قم در بخش دیگری از سخنان خود موضوع تامین مایحتاج و تامین اقلام مصرفی و ضروری مردم در روز طبیعت را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: اگر در محور کهک جمعیت زیادی مستقر است، باید به اصناف این بخش تاکید کنیم که کالا به اندازه کافی داشته باشند.

حیدری همچنین با مهم خواندن موضوع اقامه نماز جماعت در روز طبیعت ابراز کرد: یکی از نقاط ضعفی که در رابطه با مسائل فرهنگی وجود دارد، ثبت نکردن آن‌ها می‌باشد، از این رو برای مشخص شدن تعداد دقیق نماز‌های جماعت برگزار شده در چنین روزهایی، طراحی یک سامانه ضروری است.

انتهای پیام/ح

سد‌های کبار و سنجگان قم باید کنترل شود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار