جلیل بالایی مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، گفت: از روز ۵ فروردین ماه که سازمان هواشناسی هشدار اعلام کرد اولین جلسه را همان روز با حضور فرمانداران و شهرداران برگزار کردیم.
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد مدیریت بحران گفت:صدور اخطاریهها به شهروندان با ایجاد حساسیت موجب هوشیاری مردم شد و با همدلی مردم و پای کار آمدن مسئولین کار ارزشمندی انجام شد.
وی بیان کرد:شعار در بحرانها این است که هر شهروند یک بحران یار است و هر خانواده باید خود را مدیریت کنند و در معرض سیل قرار نگیرند.
وی گفت: به لطف خداوند شاهد مشارکت و همدلی گستردهای در بین مردم بودیم و شهروندان هر کدام به نوعی تلاش میکردند که با اقدامی بحران این حادثه را مدیریت کنند.
وی گفت: همچنین شاهد حضور فرماندهان ارتش، سپاه و نیروی انتظامی بودیم که در امداد رسانی به افراد پیشگام بودند.
وی ادامه داد: باید این امید در دل مردم ایجاد شود که این بارشها رحمت الهی بود و سرابها سیراب و سدها پر شدند و خسارت جانی در سامانه دوم و سوم در استان کرمانشاه نداشتیم ، البته خسارت مالی به وجود آمد که قابل جبران است.
وی گفت:در مجموع ارزیابیهای صورت گرفته ۷۶۵ میلیارد تومان برآورد شد که دولت ۳ هفته مهلت داده که کارشناسی شود و بتوانیم گزارش نهایی و ارزیابی شده را ارسال کنیم.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به سفر معاون اول رییس جمهور و توفیقات آن گفت:در سفر معاون اول رییس جمهور مقرر شد که کمکهایی که برای استان گلستان و فارس در نطر گرفته شده به استان کرمانشاه نیز اختصاص یاید.
وی بیان کرد: از شنبه هفته آینده کار اعطای تسهیلات و معرفی به بانک برای واحدهای خسارت دیده واحدهای باغبانی شیلات آغاز میشود و منتطر ابلاغ دستورالعملها برای واحدهای صنعتی نیز هستیم.
بالایی ادامه داد: آنچه باعث خشنودی است و میتواند موفقیت بزرگی به ثمر رساند همدلی و مشارکت گسترده مردم برای کاهش آسیبها بود و امیدواریم بتوانیم از این همدلی برای توسفه استان نیز بهرهمند شویم.
بالایی با اشاره به آخرین وضعیت استان کرمانشاه بر اثر بارش شدید باران گفت: سامانه بارشی تا ساعات دیگر ۹ استان را ترک میکند، اما کماکان نگران طغیان رودخانهها هستیم.
وی ادامه داد:۳۸ روستا در ۴۸ ساعت تخلیه و ساکنین به مکانهایی که در نظر گرفته شد منتقل شدند.
بالایی بیان کرد: تاکنون آب شرب ۶۰ روستا قطع شده است که اکنون شرایط آب و هوایی امکان وصل خطوط را نمیدهد، اما تانکرهای آبرسان کار توزیع آب را انجام میدهند.
وی ادامه داد : جمعا ۱۹ هزار و ۲۰۰ خانوار در استان کرمانشاه در معرض آسیب بودند که به آنها هشدار داده شد و ۱۳۵۰ مدرسه و مساجد سالن ورزشی با امکانات تجهیز کردیم.
بالایی گفت:از صبح امروز راه روستایی ۸۲ روستا مسدود شده است و هنوز گزارش جدیدی دریافت نکردیم ، همچنین یک راه بین استانی حمیل به ایلام بر اثر ریزش کوه مسدود شد که ایوان به ایلام راه جایگزین این مسیر است.
وی بیان کرد:برخی از منازل در جنوب شهر کرمانشاه و ۵۰۰ خانوار در شهرستان صحنه نیز قطعی آب داشتند.
این مقام مسئول گفت: با توجه به ادامه بارشها امادگی داریم که با کمک ارتش و سپاه در صورت نیاز ساکنین روستاهای جدید را به مناطق امن منقل کنیم.
انتهای پیام / ت