به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در فرودگاه خرم آباد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از نکاتی که در مساله بارندگی های اخیر بروز پیدا کرد تجهیز امکانات در خصوص پیشگیری از سیل بود.
وی با بیان اینکه اقدام های پیشگیرانه از قبیل احداث سد برای کنترل آب و همچنین امکانات لازم برای لایروبی رودخانه ها باید تدارک دیده می شد اضافه کرد: بخش دیگر کارها پس از سیلاب است که باید فوری انجام شود که نیروهای مسلح و نیروهای امدادی در حال انجام آنها هستند.
لاریجانی بیان کرد: بخش دیگر و فوری حل مساله خسارت ناشی از سیلاب است که به مردم وارد شده که در این خصوص نشستی برگزار شد و بودجه اختصاص یافت.
وی ادامه داد: در این زمینه دستورات مهم مقام معظم رهبری و تاکید ویژه ایشان بر حل مساله مردم بود که تدابیر لازم اندیشیده شده است.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: سیل خسارت های فراوانی به لرستان وارد کرده که در نخستین فرصت بودجه کافی اختصاص خواهد یافت.
آغازین روزهای امسال شدت بارش ها و وقوع سیل، نوروز را تحت شعاع قرار داده و مردم و مسئولان این استان درگیر و دار این حادثه هستند.
برآورد خسارت موج اول بارشهای امسال تا ۸۰۰ میلیارد تومان عنوان شد و در حالی که تلاش برای احیای مجدد استان آغاز شده بود موج بارشی جدیدی از ابتدای هفته جاری سراسر استان را در بر گرفت.
اوج فعالیت این سامانه از هفته دوم تعطیلات نوروز ۹۸ و به صورت متناوب ادامه داشت بارشهای سیل آسایی که چندین رودخانه مرده استان را از خواب خشکسالی بیدار و روانه شهر و روستاهای استان کرد.
دوشنبه ۱۲ فروردین سه رودخانه خرم رود و رودخانه شهرستانهای دلفان، کوهدشت، سلسله، پلدختر، معمولان، بروجرد و چگنی طغیان سد مروک دورود سرریز کرد و به صدها هزار نفر از اهالی هشدار داده شد منزل خود را ترک کنند.
اکنون برق، آب و گاز بسیاری از مناطق شهری و روستایی قطع شده، پلهای بسیاری در مسیرهای اصلی و فرعی فروریخته و بسیاری از روستاهای سیل زده از جمله در شهرستان پلدختر، دلفان، الیگودرز و دوره چکنی راه دسترسی ندارند.
مردم شهرهای پلدختر و معمولان و روستاهای اطراف حاشیه کشکان از ۱۲ فروردین ۲۴ ساعت لحظات سخت و جدال نفس گیری با سیلاب داشتند و یک شبانه روز را بدون دریافت خدمات امدادی و هرگونه امکاناتی در پشت بام منازل یا کوههای اطراف گذراندند.
تمامی راههای ارتباط زمینی به منطقه قطع شده بود و شرایط جوی اجازه پرواز هوایی را نمیداد، اما از نخستین ساعات ۱۳ فروردین با بهبود شرایط جوی و ایجاد یک راه دسترسی در مسیر آزادراه خرم آباد - پل زال کار امدادرسانی به مردم آغاز شده است.
برآورد اولیه از خسارت سیل اخیر در لرستان ۱۵ هزار میلیارد ریال است و بر اساس اعلام پزشکی قانونی تا کنون ۱۴ نفر در این سیل جان خود را از دست داده اند
انتهای پیام / ا