به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، نبی زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی جشنواره ملی مجسمه های نمکی تالاب کجی نمکزار پس از یک وقفه یکساله به دلیل خشکسالی و خشک شدن تالاب، امسال با بارش های اخیر در نهبندان و آبگیری این تالاب، برگزار می شود.
وی افزود: ۱۱۸ اثر در قالب ٩٠ گروه از ۱۷ استان به دبیرخانه دومین جشنواره ملی مجسمههای نمکی تالاب کجی ارسال شده است که این گروهها در مرحله پایانی و بخش مسابقه این جشنواره با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
نبی زاده گفت: از این تعداد در نهایت ۲۵ گروه برای داوری نهایی انتخاب شده که فروردین ماه با حضور استادان برجسته هنرهای تجسمی کشور در بخش مجسمه سازی با یکدیگر رقابت میکنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: سه داور کشوری طاهر شیخ الحکمایی، هادی عرب نرمی و محمد بهرامی طرحها را در این جشنواره داوری خواهند کرد.
نبی زاده یادآور شد: براساس رای هیات داوران طرحهای ابوالفضل روانبخش، حدیثه رنجبر و مهدی هاشمی از خراسان جنوبی، آتنا ظهیری، احسان گرمسیری، احمد سلیمانی، امین مهرآفرین، بهزاد آقاپور نهر، رضا یوسفی، علیرضا پویایی مهر، محمدجواد جعفری، مریم ابراهیمی و مرضیه کریمی از تهران، اردشیر محرابی از همدان، امیر حسین کولیوند از لرستان، بهمن چگنی، فاطمه زمانی کیا و پریا تاجیک از البرز، سعید محمودی از یزد، ضرغام فتحعلی زاده از آذربایجان شرقی، مجتبی دهش از کرمان، مرتضی دستجردی، هادی پیروی و مصطفی محسنی از خراسان رضوی و مرضیه دربانیان از سمنان به بخش پایانی و مرحله حضوری جشنواره راه یافته است.
وی تصریح کرد: علاوه بر ۲۵ گروه منتخب، پنج گروه از برگزیدگان دورههای قبل جشنواره نیز در بخش رقابتی دعوت خواهند شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه ٢٨ تا ٣٠ فروردین ماه جاری مرحله حضوری و اختتامیه جشنواره برگزار خواهد شد گفت: هر هنرمند میتواند در مرحله نهایی یک نفر را به عنوان دستیار معرفی و همراه داشته باشد.
تالاب کجی نمکزار با دارا بودن چشم انداز زیبا در ۷۵ کیلومتری نهبندان و حاشیه محور این شهرستان به بیرجند قرار گرفته است.
مساحت آن ۲۲ هزار هکتار و ۷۶۵ متر مربع است. این تالاب شوره زاری وسیع بوده که به دلیل پایین بودن از سطح ارتفاع آن نسبت به مناطق اطراف و با توجه به شوری زیاد خاک آن به دریاچهای پوشیده از نمک و به رنگ سفید تبدیل شده است.
آب ناشی از بارانهای فصل پاییز و زمستان معمولا در این تالاب جمع و به محل امنی برای پرندگان آبزی تبدیل میشود، اما در سالهای اخیر با کاهش نزولات آسمانی، آبگیری نیز کم شد.
انتهای پیام / ط آ