معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: نوروز جشنی فرامرزی و میراث هزاران ساله‌ی مردمانیست که به رستاخیز، انسان و طبیعت ایمان داشتند.

نوروز جشنی فرامرزی و میراث هزاران ساله‌ است️به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نوروزگاه مشترک ایران و ترکمنستان گفت: نوروز جشنی فرامرزی و میراث هزاران ساله‌ی مردمانیست که به رستاخیز انسان و طبیعت ایمان داشته و داشتند و ستایشگر نور و راستی و صلح و مذمتگوی ظلمات و دروغ و جنگ بودند.

وی افزود: خداوند بزرگ را سپاسگزارم که بار دیگر در آغاز سال جدید در کنار هم قرار گرفتیم تا سال نو را به همه ملت‌هایی که نوروز را گرامی میدارند، تبریک بگوییم.


وی اظهار داشت: لازم می‌دانم مراتب تقدیر و تشکر دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران را از جناب آقای "قربانقلی بردی
محمدوف" رئیس جمهور محترم و دولت و ملت کشور دوست و همسایه، ترکمنستان، برای برگزاری این مراسم ابراز کنم.

معاون رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در طول تاریخ مرز‌ها جا بجا می‌شوند، تقسیمات جغرافیایی و سیاسی شکل تاز‌های می‌گیرند، اما فرهنگ ملل همواره رها از هجوم نسیان و تقید به مرز‌های سیاسی، در این آزادی و رهایی، مبشر صلح و دوستی است.
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: نوروز پیام آور مودت و نوعدوستی، امید به آینده بهتر و تلاش برای شکوفایی است.

مونسان ادامه داد: سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) نوروز را در فهرست میراث جهانی ثبت کرد و ۲۱ مارس
نیز در تقویم سازمان ملل متحد با عنوان روز جهانی نوروز نامگذاری شد، تا که امروز بیش از ۳۰۰ میلیون نفر با ملیت‌های گوناگون و در قالب حدود ۳۰ کشور، نوروز، این جشن نوزایی طبیعت را جشن می‌گیرند.

وی گفت: نوروز علاوه بر آنکه بشارت دهنده صلح و دوستی میان اقوام و ادیان و خویشاوندان می‌باشد؛ نگرشی مبتنی برتکریم زمین و طبیعت است.

معاون رئیس جمهور افزود: برگزیدن نخستین روز از اعتدال بهاری به عنوان آغاز سال نو بر پایه‌ای از سنت‌های دیرینه شبانی و کشاورزی استوار و جشنی است که برکت زمین را یادآوری می‌کند و آن را که نشانه‌ای بارز از قدرت پروردگار است می‌ستاید.

مونسان تاکید کرد: نوروز تصویری از پیکره‌ی عظیم جامعه‌ی جهانی را ترسیم می‌کند که در اوج بالندگی و تعاون، انسان‌ها را به مدارا و خویشت نداری فرا می‌خواند.

وی ادامه داد: جان نجیب و روح بزرگوار نوروز، جهانیان را بر آن داشته که نخستین روز فروردین در تقویم جلالی را پاس بدارند تا پیام انسانی نوروز به سراسر جهان مخابره شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: ما امروز در مرز مشترکمان گرد هم آمده ایم تا بگوییم مرز مشترک ما فرهنگ ماست. این مرز مشترک چیزی بر روی خاک نیست. این مرز مشترک، فرهنگ، تمدن و خلقیاتی هزاران ساله است که قلب‌های ما را به هم و جان‌های ما را در هر جای این جغرافیای فرهنگی، از ایران تا هند و از ترکمنستان تا آلبانی، به هم پیوند میزند.

معاون رئیس جمهور در پایان ضمن تقدیر و سپاس مجدد از دولت محترم ترکمنستان بویژه وزارت امور خارجه و وزارت فرهنگ ترکمنستان و ابراز خشنودی از اهتمام ویژه دولت‌های ایران و ترکمنستان در بسط و توسعه روابط دوجانبه و تبادل هیئت‌های فرهنگی دو کشور، از میهمانان گرامی که با حضورشان در این نوروزگاه مشترک، پیام آور صلح و دوستی و نوزایی نوروز در حافظه‌ی تاریخی و فرهنگی مردمان این خطه و سرزمینه‌ای حوزه نوروز خواهند شد، تشکر کرد.

مونسان اظهار امیدواری کرد: تمهیداتی اندیشیده شود تا با گسترش فرهنگ همجواری و توسعه گردشگری میان کشور‌های برخوردار از فرهنگ و جشن نوروز، هرچه بیشتر به شناخت و معرفتی دست یابیم که نیاکان ما پایه گذار آن بودند.
 
انتهای پیام//ف.ح

 

اجرای نوروزگاه مشترک مسیری بسوی گسترش فرهنگ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.