سماق را میتوان جزو ۱۰ آنتی اکسیدان گیاهی برتر دانست که یکی از ۳۵ گونه گیاهان گل دار است و بیشتر در مناطق نیمه گرمسیری و معتدل میروید.
کلمه سماق (Sumac) از ریشه یک کلمه قدیمی فرانسوی به نام sumac به معنای قرمز (red) گرفته شده است، نام علمی سماق Rhus coriaria است که در قدیم به آن "سماک" نیز میگفتند.
بیشتر بخوانید: درمان دستگاه گوارش با طب سنتی
جالب است بدانید؛ ایران و به طور کلی خاورمیانه و کشورهای حاشیه مدیترانه از مهمترین تولیدکنندگان این گیاه ارزشمند محسوب میشوند و در حقیقت فارسی آن سماک و عربی آن سماق است و این گیاه از نظر طب قدیم سماق سرد و خشک است.
سماق، درختچهای است به ارتفاع ۴ - ۳ متر دارد که شاخههای جوان و دمبرگهای آن را موهای ریزی پوشانده است.
گلهای این گیاه ، حنایی رنگ است و در حدود ۱۰ سانتی متر طول دارد و دارای میوههای خوشهای شکل به رنگ قرمز و قهوهای است که ابتدا طعم آن گس بوده و پس از رسیدن ترش میشوند.
از دیگر نام های سماق می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بیشتر بخوانید: 11 مسکن گیاهی در طب سنتی را بشناسید
این دمنوش غنی از ویتامین C است که مصرف آن به جوانسازی پوست و مو کمک میکند.
دمنوش سماق آنتیاکسیدانهایی دارد که باعث کاهش کلسترول و چربی خون بالا میشود و از ابتلا به بیماریهای قلبی جلوگیری میکند.
این دمنوش میتواند به افراد مبتلا به دیابت برای کاهش قند خون کمک شایانی کند.
دمنوش سماق کاهشدهنده خونریزی رحم و التیامبخش برای آن است که در زمان عادت ماهانه گزینه مناسبی برای تسکین درد است.
جهت درمان زخم دهان از دمنوش سماق استفاده کنید. فقط بگذارید که دمنوش خنک باشد تا زخمتان را ملتهب نکند.
بعد از خنک شدن دمنوش به آن گیاه خرفه اضافه کرده و به کمک پارچهای تمیز پلکها را بشویید.
اگر خونریزی بینی دارید؛ دمنوش خنک شده را به پارچهای تمیز آغشته کرده و بر روی پیشانی کمپرس کنید.
از جوشانده آن به صورت غرغره استفاده کنید.
مصرف دمنوش سماق برای لاغری شکم و کاهش وزن بسیار اثربخش است.
بیشتر بخوانید: رژیم لاغری که مثل کوره چربی هایتان را می سوزاند!
به فاصله یک ساعت بعد از وعدههای غذایی از این دمنوش به میزان یک فنجان در روز استفاده کنید.
با مصرف آن میتوان از شر فشارخون بالا نیز خلاص شد.
یک الی ۲ قاشق سماق پودر شده را در آب جوش ریخته و همانند چای معمولی آن را دم کنید.
بهتر است کمی نبات سفید خرد شده در آن اضافه کنید تا طبیعت سرد آن نیز اصلاح شود؛ سپس برای مدت کوتاهی کنار بگذارید تا ته نشین شود و بعد با کمک صافی ریز در فنجان مناسب ریخته و میل کنید.
برای این که شکمی تخت داشته باشید و از شر چربیهای این ناحیه راحت شید، بهتر است بعد از هر وعده غذایی نصف قاشق چایی خوری سماق به همراه آب بخورید.
این کار باعث گرفته شدن چربی غذا میشود، به مرور تغییر را احساس میکنید؛ نا گفته نماند تاثیر این ماده روی بدن افراد متفاوت است.
بیشتر بخوانید: توصیههای طب سنتی برای طرز صحیح و اصولی نوشیدن آب+ اینفوگرافی
توجه داشته باشید سماق باید طبیعی باشد بهتره سماق را از عطاری بگیرید و بکوبید.
انتهای پیام/