به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آش ویشیل یکی از غذاهای سنتی اراک و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، روی (زینک)، سلنیوم، فیبر، اسیدچرب امگا 3 و 6، گوگرد، سولفور و غیره است.
برای بررسی خواص آش ویشیل اراک و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص آش ویشیل اراک گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
وی افزود: فیبر موجود در آش ویشیل اراک موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رودهها میشود؛ لذا هضم غذا را آسان کرده و یبوست را رفع میکند.
بیشتر بخوانید: کم خونی را با خورشتی خوشمزه ریشهکن کنید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این آش به علت داشتن ویتامین B12، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
عظمایی بیان کرد: مصرف آش ویشیل اراک موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ لذا از آلزایمر پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: از دیگر خواص این آش میتوان به کنترل قند، فشار و چربی خون، تقویت بینایی و تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.
عظمایی بیان کرد: آش ویشیل اراک به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، سلنیوم و منیزیم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
وی گفت: این غذا دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: غذا محلی برای کنترل کلسترول خون / این خوراک سلامت دندانهایتان را تضمین می کند
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: آش ویشیل اراک جزو غذاهای رژیمی است؛ زیرا موجب چربی سوزی، لاغری و تناسب اندام میشود.
-رشته آش یک بسته
-سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج یا برگ چغندر) یک کیلو
-پیاز 2 عدد
-تخممرغ 2 عدد
-نخود 2 لیوان
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-آبغوره به مقدار دلخواه
-آب به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-پیاز داغ و نعناع داغ برای تزئین
-برای تهیه این غذا ابتدا نخود را از شب قبل در آب خیس میکنیم.
-نخود خیس خورده را با مقداری آب نیمپز میکنیم.
-پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن کنجد یا دنبه تفت میدهیم.
-مقداری زردچوبه اضافه میکنیم.
-سپس مقداری آب اضافه کرده و اجازه میدهیم به جوش بیاید.
-سبزی را شسته و خرد کرده و به مواد اضافه میکنیم.
-در این مرحله رشته آش را اضافع میکنیم.
-هنگامی که سبزی پخته شد نخود را اضافه میکنیم.
-در انتهای پخت تخممرغ را اضافه میکنیم.
-هنگامی که غذا آماده شد، با پیازداغ و نعناع داغ تزئین میکنیم.
-به دلخواه میتوان کمی آبغوره به غذا اضافه کرد.
انتهای پیام/
یارانه رو زیاد کنید که کمرم شکست