در پی شکایت ایران از آمریکا به دلیل اعمال تحریم‌ها و نقض عهدنامه مودت، نمایندگان ایران در تاریخ ۱۰ آوریل ۲۰۱۹ با حضور در دادگاه لاهه به دفاع از دادخواست خود خواهند پرداخت.

ایران هفته آینده برای دفاع از خود در برابر آمریکا به لاهه می‌رودبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، در پی شکایت ایران از آمریکا به دلیل اعمال تحریم‌ها و نقض عهدنامه مودت، دیوان بین‌المللی دادگستری موسوم به دیوان لاهه برای طرفین مهلتی را برای طرح دفاعیات و ارائه مستندات خود تعیین کرده است. بر همین اساس ایران در تاریخ ۱۰ آوریل ۲۰۱۹ (۲۱ فروردین ماه) با حضور در این دادگاه به دفاع از دادخواست خود خواهد پرداخت.

ایران سال گذشته در دو پرونده جداگانه، شکایت خود از آمریکا را به دادگاه لاهه برد. در پرونده اول که مربوط به بازگشت تحریم‌ها علیه ایران و نقض عهدنامه مودت میان دو کشور بود، دادگاه لاهه پس از برگزاری چهار جلسه با حضور وکلای ایران و آمریکا، در حکم اولیه خود در شهریورماه گذشته دستور داد که آمریکا تا زمان صدور حکم نهایی، از ممانعت بر سر راه صادرات اقلام بشردوستانه به ایران خودداری کرده و از اعمال تحریم‌های بیشتر علیه کشورمان نیز اجتناب کند که البته این حکم با اعمال تحریم‌های جدید علیه کشورمان از سوی آمریکا نقض شد.

دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) همچنین در حکم اولیه خود دو ضرب‌الاجل برای ارائه مستندات و دفاعیات از سوی دو طرف تعیین کرد. طبق این حکم، ضرب‌الاجل ایران برای ارائه دادخواست خود علیه آمریکا، ۱۰ آوریل ۲۰۱۹ (۲۱ فروردین سال ۱۳۹۸) و تاریخ ارائه دفاعیات آمریکا نیز ۱۰ اکتبر ۲۰۱۹ (۱۸ مهرماه سال ۱۳۹۸) تعیین شد.

شکایت دیگر ایران از آمریکا در سال گذشته نیز به توقیف دارایی‌های بانک مرکزی مربوط می‌شد که دادگاه لاهه در حکم اولیه خود در رابطه با این پرونده (اینجا) اعتراض آمریکا درباره صلاحیت نداشتن این دادگاه برای رسیدگی به شکایت ایران را رد کرد.

دیوان بین‌المللی دادگستری همچنین در حکم اولیه خود با رد استدلال‌های آمریکا، با بررسی پرونده اموال بلوکه‌شده بانک مرکزی ایران بر اساس پیمان مودت موافقت کرد. دیوان لاهه در حکم اولیه خود اعلام کرد که خروج آمریکا از پیمان مودت تاثیری بر صلاحیت این دادگاه برای رسیدگی به شکایت ایران ندارد.

طبق حکم اولیه دیوان بین‌المللی دادگستری که توسط «عبدالقوی احمد یوسف» رئیس این دیوان قرائت شد، ایران می‌تواند شکایتش را برای بازگرداندن اموال مصادره شده خود در آمریکا در این دادگاه پیگیری کند.

شایان ذکر است، آمریکا در سال ۲۰۱۵ و بنا به حکم دادگاهی در این کشور بخشی از دارایی بانک مرکزی ایران به ارزش تقریبی دو میلیارد دلار را توقیف کرد. واشنگتن این دارایی را برای پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان انفجار سال ۱۹۸۳ در بیروت مصادره کرده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا ، تحریم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۲۳:۳۳ ۱۶ فروردين ۱۳۹۸
آیا
صنعت هسته ای ما برمی گردد آیا بتونهایی که در صنعت هسته ای ریختند در آورده می شود؟
آیا 6 سال تلف کردن وقت 80 میلیون ایرانی که پای اعتماد به آمریکا و غرب هدر رفت بر می گرده ؟
بس است دیگر .
فقط توکل بر خدا کنید و نیروی داخلی.
مرگ بر آمریکا
Czechia
ناشناس
۲۲:۲۹ ۱۶ فروردين ۱۳۹۸
امید وار م نمایندگان ایران در این دادگاه مثل نمایندگان ایران در مذاکرات برجام نبا شند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۵ ۱۶ فروردين ۱۳۹۸
مرگ بر آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۶:۰۷ ۱۶ فروردين ۱۳۹۸
إنشاء الله موفق باشید
United States of America
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۶ فروردين ۱۳۹۸
که مثلا چی بشه؟؟؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۱۶ فروردين ۱۳۹۸
هیچی برادر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۲ ۱۶ فروردين ۱۳۹۸
هیچی وقت تلف کنی یعنی چون چیزی گیر حداقل ملت نمیاد مطمئن باش
آخرین اخبار