در این مطلب قصد داریم شما را با حقایقی درباره انواع روغن‌ها آشنا کنیم.

واقعیاتی گفته نشده در مورد انواع روغن‌های دارویی و خواص آن‌هابه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  آیا تاکنون سابقه استفاده از روغن‌های دارویی را داشته اید؟ در حالی که هر روز به استفاده انسان‌ها از گزینه‌های دارویی جایگزین افزوده می‌شود، روش «مشابه درمانی» (homeopathy) دیگر مانند گذشته تابو نبوده و مقبولیت عام یافته است. بدین ترتیب افراد بیشتری از روغن‌های دارویی و طبیعی برای درمان درد‌های خفیف استفاده می‌کنند در حالی که در گذشته برای این درد‌ها خیلی زود به سراغ قرص‌های مُسکن که همه جا فروخته می‌شد می‌رفتند.

سلبریتی‌ها نیز استفاده از روغن‌های طبیعی و دارویی را مورد توجه قرار داده‌اند به طوری که کری واشنگتن، برای مثال، ادعا کرده که هر جا برود یک بطری کوچک از این روغن‌ها را همراه خود خواهد داشت. بدین ترتیب حتی اگر خودتان شخصاً از این روغن‌های حیاتی استفاده نکرده باشید بدون شک در مورد فواید معجزه مانند آن‌ها شنیده اید. در ادامه این مطلب می‌خواهیم شما را با واقعیاتی در مورد این روغن‌ها آشنا کنیم.

تاریخچه باستانی روغن‌های درمانی

روغن‌های طبیعی دارای خاصیت درمانی قدمت بسیار زیادی دارند. اگر چه این روغن‌ها امروزه به عنوان روش‌های درمانی جایگزین مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما در قرون وسطی برای بیماری‌های مختلف از آن‌ها استفاده می‌شده است. اسناد تاریخی نشان می‌دهند که از این روغن‌ها در هند، ایران، مصر، یونان و روم باستان برای درمان بیماری‌ها کمک گرفته شده و بدین ترتیب استفاده از آن‌ها به اروپا و داروخانه‌های دوران قرون وسطی نیز سرایت کرده است. در اواسط دهه ۱۷۰۰ میلادی حدود ۱۰۰ نوع روغن طبیعی با خاصیت درمانی در اروپا وجود داشت که قبل از دهه ۱۸۰۰ میلادی نیز به آمریکا راه یافته بودند.

البته این بدان معنا نیست که خاصیت‌های درمانی این روغن‌ها به صورت کامل شناخته شده بود، زیرا تنها در اوایل قرن بیستم بود که خواص این روغن‌های بودار به اثبات رسید. بدین ترتیب به تولید و استفاده از این روغن‌ها اقزوده شده و در انواع عطرها، نوشیدنی‌ها و حتی غذا‌ها نیز به کار گرفته شدند.

خرید و فروش روغن‌های طبیعی تجارت بزرگی است

روغن‌های طبیعی با خاصیت درمانی ارزان نیستند. برای مثال قیمت یک بطری که حدود ۱۵ گرم روغن اسطوخودوس طبیعی در آن ریخته شده حدود ۳۲ دلار قیمت دارد و با این قیمت‌های قابل توجه نیز مردم از خرید آن‌ها امتناع نمی‌کنند. به گفته سخنگوی یکی از کمپانی‌های بزرگ در این عرصه، تراز تجاری صنعت تولید و فروش روغن‌های طبیعی در سال ۲۰۱۸ حدود ۵ میلیارد دلار بوده است.

استفاده از این روغن‌ها مطابق قوانین سازمان غذا و داروی ایالات متحده نیست

از آنجایی که روغن‌های طبیعی در یک دسته درمانی خاصی قرار نمی‌گیرند، وضع قانون برای آنان بسیار دشوار است و سازمان غذا و داروی ایالات متحده نیز هنوز قوانین و استاندارد‌هایی در این زمینه وضع نکرده است. در حالی که تولیدات آرایشی و زیبایی، محصولات عطری و دارو‌ها باید استاندارد‌های مختلفی را رعایت کنند، روغن‌های گیاهی طبیعی بسیار مبهم هستند. آن‌ها می‌توانند جزو محصولات آرایشی باشند و می‌توان در زمینه تولیدات عطری نیز آن‌ها را دسته بندی کرد و در زمره دارو‌ها نیز می‌توانند قرار بگیرند. بدین ترتیب سازمان غذا و دارو بر اساس استفاده در نظر گرفته شده برای آنان، این روغن‌ها را ارزیابی می‌کند.

روغن‌های دارویی شاید طبیعی باشند، اما همزمان شیمیایی هم هستند

بسیاری از مواد شیمیایی مانند بیسفنول هستند که کارشناسان آن‌ها را خطرناک می‌دانند، اما هنوز هم سازمان غذا و دارو آن‌ها را تایید کرده و مورد استفاده قرار می‌گیرند. بسیاری از مردم در تلاش برای کاهش مقدار مواد شیمیایی در خانه هایشان سعی می‌کنند از مصولات طبیعی استفاده کنند که هم با طبیعت و هم خانواده‌ها سازگارتر هستند. این میل به نفع کمپانی‌های فعال در عرصه تولید روغن‌های دارویی تمام شده، زیرا آن‌ها ادعا دارند که تمامی محصولاتشان کاملاً طبیعی هستند.

اما این که یک محصولی طبیعی است به صورت اتوماتیک به یک محصول ایمن و بی خطر تبدیل نمی‌شود. در واقع این روغن‌ها تفاوت زیادی با دیگر انواع مواد شیمایی ندارند. آن‌ها ترکیباتی ارگانیک هستند که غلظت بالایی نیز دارند که نتیجه واکنش‌های شیمیایی است و به همین دلیل استفاد خودسرانه از آن‌ها بدون مشکل نخواهد بود.

روغن‌های گیاهی استفاده‌های متنوعی دارند

افراد از روغن‌های گیاهی و طبیعی برای موضوعات مختلفی استفاده می‌کنند. برخی از آن‌ها برای مبارزه با استرس و برخی دیگر برای داشتن خواب شبانه راحت استفاده می‌کنند. برخی نیز برای استفاده‌های غیردرمانی به این روغن‌ها روی می‌آورند و به دلیل بوی بسیار قوی شان، ممکن است آن‌ها را به ماشین‌های لباسشویی یا مواد شوینده بر پایه سرکه اضافه کنند تا بوی تند این شوینده‌ها را از لباس‌ها پاک کنند. برخی نیز برای خوشبو کردن محیط و حتی فرش‌ها از چند قطره یا اسپری کردن این روغن‌ها استفاده می‌کنند. برای مثال گفته می‌شود که وقتی چند قطره از این روغن‌ها را به نوشابه اضافه می‌کنید به یک خوشبو کننده طبیعی فرش و خوشبو کننده هوا دست یافته اید.

چرا باید روغن‌های طبیعی را بشناسید؟

باید روغنی که می‌خواهید استفاده کنید را به خوبی بشناسید، زیرا ممکن است به ترکیبات موجود در آن‌ها حساسیت داشته و دچار مسمومیت شوید که درمان شما را بسیار پیچیده خواهد ساخت. بدین ترتیب اگر چه علم نیز خواص دارویی برخی از این روغن‌ها را اثبات کرده، اما باید با دقت این روغن‌ها را انتخاب و استفاده کنید.

آیا استفاده از روغن‌های طبیعی برای کودکان بلامانع است؟

روغن‌های دارویی و کودکان مثل روغن و آب هستند و با هم ترکیب نمی‌شوند. به همین دلیل توصیه می‌شود که به هیچ عنوان از این روغن‌ها در مورد کودکان استفاده نکنید. برای مثال استفاده مداوم از روعن اسطوخودوس و روغن درخت چای روی پسربچه‌ها باعث افزایش غیرطبیعی سایز سینه‌های آنان می‌شود. روغن‌های نعنا و اکالیپتوس نیز هر دو حاوی فنول بوده که باعث خارش در سیستم تنفسی می‌شود و به طور کلی برای کودکان خطرناک انگاشته می‌شوند.

استفاده از روغن‌های درمانی در مورد زنان باردار چگونه است؟

زنان باردار هنگام انتخاب این روغن‌ها باید بسیار دقت داشته باشند و متخصصان زنان و زایمان بر این باورند که زنان باردار در طول سه ماه اول بارداری باید به طور کلی از استفاده از این روغن‌ها خودداری کنند، زیرا می‌توانند تاثیرات خطرناکی بر رشد طبیعی نوزادان داشته باشند. بعد از این دوره و در طی سه ماهه دوم و سه ماهه بارداری استفاده از برخی از این روغن‌ها می‌تواند بلامانع و ایمن باشد. به گفته پزشکان در سه ماهه دوم و سوم بارداری، استفاده از روغن‌های اسطوخودوس، بابونه و یلانگ یلانگ برای نوزاد خطری ندارد. با این وجود در تمام طول دوران بارداری باید از استفاده از روغن‌هایی که باعث انقباض در بدن می‌شوند خودداری کرد؛ روغن‌هایی مانند روغن مریم گلی و دارچین.

هرگز این کار‌ها را انجام ندهید

باردار باشید یا نباشید برخی کار‌ها را نباید با روغن‌های طبیعی انجام داد و آن خوردن این روغن هاست حتی اگر فروشنده به شما بگوید که خوردن آن مشکلی ندارد. به گفته پزشکان، هنگام خوردن این روغن ها، بدن بخش زیادی از آن‌ها را جذب می‌کند و این باعث افزایش احتمال نشان دادن واکنش مسمومیت در افراد خواهد شد. از این رو بدانید که هنگام خوردن این روغن‌ها در حال خوردن یک ماده سمی هستید.

آیا این روغن‌ها واقعا خاصیت درمانی دارند؟

برخی از پزشکان بر این باورند که روغن‌های گیاهی تنها به خاطر بوی مطبوعی که دارند مفید هستند و هیچ خواص دارویی در آن‌ها یافت نمی‌شود. برخی دیگر از پزشکان نیز اعتقاد دارند که بر اساس گیاهی که این روغن‌ها را از آن‌ها گرفته اند برخی می‌توانند دارای خواص درمانی و برخی فاقد آن باشند؛ برای مثال خواص درمانی روغن گیاه میخک و وینترگرین ثابت شده است. اگر چه برخی از این روغن‌ها می‌توانند خواص دارویی محدودی داشته باشند، اما اینکه این روغن‌ها به تنهایی بتوانند باعث درمانی یک بیماری شوند بی پایه و اساس است. این بدان معنا نیست که این روغن‌ها هیچ خاصیت درمانی ندارند، زیرا خواص مفید برخی از این روغن‌ها به اثبات رسیده است.

روغن نعنا در درمان سردرد و روغن اسطوخودوس نیز برای درمان بی خوابی موثر است. مطالعه روی موش‌ها نشان داده که روغن آویشن و پونه کوهی بر کاهش التهاب کولیت روده تاثیرگذار است. برخی از این روغن‌ها نیز برای دور کردن حشرات موذی مناسب بوده و برخی دیگر نیز تنها بوی خوبی دارند. با این وجود اگر چه این روغن‌ها آنطور که سازندگان می‌گویند معجزه نمی‌کنند، اما وقتی به درستی استفاده شوند ممکن است تاثیرات مثبتی بر روی سلامتی شما داشته باشند.

منبع: برترین ها

انتهای پیام/

آیا روغن‌های طبیعی واقعاً خاصیت درمانی دارند؟

برچسب ها: دانستنی ها ، خواندنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.